Načini ažuriranja kategorija i oznaka kalendara iz prethodnih verzija u programu Office Outlook 2007

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U Microsoft Office Outlook 2007, kategorije su boje povezane sa njima i preimenovana u skladu sa tim kao kategorije boja. Tako što ćete ga povezati boje sa kategorizovane stavke i postaviti boja izraženo u otvorenim stavkama, kao što su kontakti, i u tabela prikaze, poput prijemnog poštanskog sandučeta, lako možete da identifikujete i praćenje kategorizovanih stavki.

Kategorije i kategorizovane stavke će biti dostupne i nakon nadogradnje sa prethodne verzije programa Outlook na Office Outlook 2007. Oznake kalendara zamenjuju kategorije boja.

Ovaj članak sadrži:

Šta se dešava sa postojećim kategorijama nakon nadogradnje na Office Outlook 2007?

Kako kategorizovane stavke izgleda i radi kada se prebacujete između verzija programa Outlook?

Šta se dešava sa postojećim kategorijama nakon nadogradnje na Office Outlook 2007?

 • Kategorije iz prethodnih verzija programa Outlook funkcionišu na isti način. Na primer, kategorizovane stavke i dalje možete da grupišete i pretražujete. U programu Office Outlook 2007 kolona Kategorije je preglednija i omogućeno je jednostavno sortiranje kategorizovanih stavki.

 • U programu Office Outlook 2007 oznake kalendara iz prethodnih verzija zamenjuju kategorije boja. Kategorije boja imaju iste funkcije kao i oznake kalendara. Stavke kalendara kojima su pridružene oznake dobijaju iste ili približno iste boje u programu Office Outlook 2007.

 • Na novi Kategorizuj meni Button image u Office Outlook 2007 prikazuje šest novih podrazumevanih kategorija boja, koje su imenovane za svoje boje, kao što su crvena kategorija. U meniju takođe se prikazuje kategorije koje su dodeljene kontakte i beleške ili oznake dodeljen u prethodnim verzijama programa Outlook kalendara. U meniju prikazuje najviše 15 kategorija boja odjednom. Da biste videli kompletnu listu dostupnih kategorija boja, što uključuje novu podrazumevanu boju kategorije, sve prethodne kategorije i prethodne oznake kalendara (sada zamenjuju kategorije boja), izaberite stavku Sve kategorije u meniju.

 • Kategorije boje koje su dodeljene samo stavkama e-pošte ne dodaju se automatski listi programa Office Outlook 2007, što predstavlja meru predostrožnosti protiv slučajnog dodavanja kategorija primljenih od drugih osoba listama kategorija primalaca.

 • Kategorije koje se dodeljuju u programu Office Outlook 2007, kao i u prethodnim verzijama programa Outlook, vidljive su u otvorenim stavkama, kao što su zaglavlja poruka, otvoreni kontakti i otvorene stavke kalendara. Na vrhu ovih stavki možete da vidite dodeljenu boju i ime kategorije boje. Ako se stavci dodeli više kategorija, sve kategorije će biti vidljive.

 • Ako se stavci e-pošte dodeli više kategorija u prikazu prijemnog poštanskog sandučeta sa više redova, istovremeno će biti prikazane najviše tri boje u koloni Kategorije. Međutim, sva dodeljena imena i boje kategorija pojaviće se pri vrhu otvorene stavke. U prikazu sa jednim redom možete da pregledate sve dodeljene kategorije u koloni.

  Koristite prikaz za jedan red u prijemno poštansko sanduče da biste videli kolone

  Povećavanjem ili smanjivanjem prozora prijemnog poštanskog sandučeta možete brzo da se prebacite sa prikaza sa jednim redom na prikaz sa više redova, i obrnuto. Zaglavlja kolona, kao što je zaglavlje „Kategorizacija“, vidljiva su samo u prikazu sa jednim redom.

 • U programu Office Outlook 2007 prethodno kategorizovane beleške i stavke kalendara pojavljuju se u istim ili približno istim bojama.

 • Spisak glavnih kategorija iz prethodnih verzija programa Outlook nije uključen u program Office Outlook 2007. Nijedna kategorija koja nije dodeljena stavci uključenoj u nadogradnju ne nalazi se u programu Office Outlook 2007.

 • Nova fascikla za pretragu Kategorizovana pošta dodata je fascikli Fascikle za pretragu u Okno za navigaciju i daje prikaz svih kategorizovanih stavki pošte. Unutar ove fascikle možete da sortirate i grupišete kategorizovane stavke.

 • Stavke u druge radnje programa Outlook, kao što su fascikle arhive, možete ručno da nadogradite na Office Outlook 2007. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu za skladište, kliknite na dugme Svojstva za ime fasciklei zatim kliknite na dugme Nadogradi na kategorije boja.

Vrh stranice

Kako izgledaju i funkcionišu kategorizovane stavke prilikom prebacivanja sa jedne na drugu verziju programa Outlook?

 • Kategorije iz svih prethodnih verzija funkcionišu na isti način. Na primer, kategorizovane stavke i dalje možete da grupišete i pretražujete.

 • Ako stavci u programu Office Outlook 2007 dodelite kategoriju boje i zatim pogledate tu stavku u prethodnoj verziji programa Outlook, ime dodeljene kategorije boje će biti vidljivo samo u koloni Kategorije u tabelarnom prikazu. U nekim slučajevima će biti potrebno da se pomerite nadole kako biste videli kolonu Kategorije. Ako u prethodnoj verziji nekoj stavci dodelite kategoriju, a zatim pogledate tu stavku u programu Office Outlook 2007, videćete ime kategorije i približno istu boju.

  Napomena : Ako nameravate da koristite različite verzije programa Outlook, na jednostavan način možete da organizujete imena kategorija boja i boje tako da one budu usaglašene u različitim verzijama.

 • Kada je stavka kategorizovana u prethodnoj verziji, a prikazana u programu Office Outlook 2007, obojeno polje će se u koloni Kategorije pojaviti na različite načine u tabelarnim prikazima. Iako je ta boja približno ista kao i boja u programu Office Outlook 2007, obojeno polje će se pojaviti u vidu pravougaonika, za razliku od stavki koje su kategorizovane u programu Office Outlook 2007, a uz koje stoji manje obojeno polje sa zaobljenim uglovima.

 • Ako kontaktu ili stavci kalendara dodelite kategoriju boje u programu Office Outlook 2007, a zatim otvorite stavku u prethodnoj verziji programa, videćete ime dodeljene kategorije boje na dnu otvorene stavke u polju Kategorije. Za stavku kalendara se takođe može videti boja koja je pridružena kategoriji boje u polju Oznaka kalendara. Boja je ista kao i u programu Office Outlook 2007 ili približna toj boji.

 • Ako kategoriju boje dodelite belešci u programu Office Outlook 2007, a zatim pregledate belešku u prethodnoj verziji programa Outlook, ona će biti iste ili približne boje.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×