NAT podrška uz Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku.

Rezime:    Pruža detalje o tome kako da približno odredite tačan broj klijenata koje možete da koristite po IP adresi u organizaciji pomoću prevođenja mrežne adrese (NAT).

U prethodnom vodiču bilo je navedeno da je maksimalni broj Exchange klijenata koje treba da koristite po IP adresi za povezivanje sa uslugom Office 365 oko 2000 klijenata po mrežnom portu.

Zašto treba koristiti NAT?

Pomoću funkcije NAT, hiljade ljudi na korporativnoj mreži može da „deli“ nekoliko IP adresa koje se mogu javno preusmeriti.

Većina korporativnih mreža koristi privatni (RFC1918) prostor za IP adrese. Internet Assigned Numbers Authority (IANA) dodeljuje privatni adresni prostor i on je namenjen samo za mreže koje se ne usmeravaju direktno na globalni internet ili sa njega.

Da bi se pristup internetu obezbedio uređajima u privatnom prostoru za IP adrese, organizacije koriste tehnologije mrežnog prolaza kao što su zaštitni zidovi i proxy serveri koji obezbeđuju usluge prevođenja mrežne adrese (NAT) ili prevođenja adrese porta (PAT). Ovi mrežni prolazi čine da saobraćaj sa internih uređaja ka internetu (uključujući Office 365) deluje kao da potiče sa nekih IP adresa koje se mogu javno preusmeriti. Svaka odlazna veza sa internog uređaja prevodi se na drugi izvorni TCP port na javnoj IP adresi.

Zašto vam je potrebno da istovremeno imate toliko mnogo otvorenih veza ka usluzi Office 365?

Outlook može da otvori osam ili više veza (u situacijama gde postoje programski dodaci, deljeni kalendari, poštanski sandučići itd.). Pošto je na NAT uređaju zasnovanom na operativnom sistemu Windows dostupno maksimalno 64.000 portova, najviše 8000 korisnika može da koristi jednu IP adresu pre nego što portovi budu iskorišćeni. Imajte u vidu da ako korisnici za NAT koriste uređaje koji su zasnovani na operativnom sistemu koji nije Windows, ukupan broj dostupnih portova zavisiće od toga koji NAT uređaj ili softver se koristi. U tom slučaju, maksimalan broj portova može biti manji od 64.000. Na dostupnost portova takođe utiču drugi faktori kao što je činjenica da Windows ograničava 4000 portova za sopstvenu upotrebu, čime se ukupan broj dostupnih portova smanjuje na 60.000. Možda postoje i neke druge aplikacije, na primer Internet Explorer, koje mogu istovremeno da se povezuju, što zahteva dodatne portove.

Izračunavanje maksimalnog broja podržanih uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu uz Office 365

Da biste utvrdili maksimalni broj uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu, treba da nadgledate mrežni saobraćaj da biste utvrdili najveću potrošnju porta po klijentu. Isto tako, za korišćenje portova treba da se koristi faktor najveće zauzetosti (minimalno 4). Možete da koristite sledeću formulu da biste izračunali broj podržanih uređaja po IP adresi:

Maksimalni broj podržanih uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu = (64.000 – ograničeni portovi)/(najveća potrošnja porta + faktor najveće zauzetosti)

Na primer, ako je Windows ograničio 4000 portova za sopstvenu upotrebu, a potrebno je 6 portova po uređaju sa faktorom najveće zauzetosti 4:

Maksimalni broj podržanih uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu = (64.000 – 4000)/(6 + 4) = 6000

Uz izdanje Office 365 paketa za hosting, koji je uključen u ispravke iz septembra 2011. za Microsoft Office Outlook 2007, novembra 2011. za Microsoft Outlook 2010 ili u nekoj kasnijoj ispravci, broj povezivanja iz usluge Outlook (Office Outlook 2007 sa servisnim paketom 2 i Outlook 2010) na Exchange može da bude samo 2.

Ako želite podršku za više od 2000 uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu, pratite navedene korake da biste procenili maksimalan broj uređaja koji mogu biti podržani:

Nadgledajte mrežni saobraćaj da biste utvrdili najveću potrošnju porta po klijentu. Treba da prikupite sledeće podatke:

  • Sa više lokacija

  • Sa više uređaja

  • U više navrata

Koristite prethodnu formulu da biste izračunali maksimalan broj korisnika po IP adresi koji može biti podržan u njihovom okruženju.

Postoje različite metode za distribuciju klijenta opterećenje preko dodatne javnu IP adrese. Strategije dostupne zavise od mogućnosti poslovne mrežnog prolaza rešenje. Najjednostavniji rešenje je da se dodele vaš korisnički Adresni prostor i statički "dodela" broj IP adresa svakog mrežnog prolaza. Drugi alternativa koji nude više uređaja mrežni prolaz je mogućnost korišćenja grupe IP adrese. Pogodnosti prostor adresa je da je mnogo dinamičke i manje verovatno da zahteva korekcije kako korisnik baze raste.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevede, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Takođe pogledajte

Upravljanje Office 365 krajnje tačke

Rešavanje problema sa Office 365 povezivanja

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×