Moja lozinka Outlook datoteke sa podacima (.pst) ne funkcioniše

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako imate lozinku zaštićenog Outlook datoteka sa podacima (.pst i niste izabrali Sačuvaj ovu lozinku u okviru sa listom potvrdu lozinke, prilikom otvaranja datoteke se od vas traži lozinku.

Ako je lozinka kucate u polju lozinka netačna, dobijate sledeću poruku o grešci: lozinka koje ste otkucali je netačna. Ponovo otkucajte lozinku.

Lozinke razlikuju mala i velika slova. Pokušajte da se seti da li koju ste dodelili lozinku velika i mala slova. Slučajno uključivanje CAPS LOCK je uobičajenih razloga zašto je lozinka ne uspe.

Važno : Lozinke se ne može da Uspostavi početne vrednosti ili spasti ako izgubim. Ako ste zaboravili lozinku, Microsoft ne možete da ga preuzmete.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×