Mogu li da se povežem sa podacima spoljne tabele?

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ponekad možda treba da se povežete sa podacima na spoljnoj lokaciji, kao što je Access/SQL Server tabela, XML datoteka, veb ili tekstualna datoteka. Nažalost, u programu Excel Online ne možete to da uradite.

Međutim, možete da otvorite radnu svesku koja već ima podatke povezane sa spoljnim lokacijama i da osvežite te podatke u programu Excel Online tako što ćete izabrati stavku Podaci i odabrati jednu od opcija za osvežavanje.

Ako imate Excel aplikaciju za računare, možete je upotrebiti da biste otvorili radnu svesku kako biste kreirali vezu za prenos podataka. Evo kako: 

Kliknite na dugme Otvori u programu Excel i pratite korake za Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka.

Dugme „Otvori u programu Excel“

Kada sačuvate radnu svesku i ponovo je otvorite u programu Excel Online, videćete promene koje ste napravili. 

Ako nemate Excel aplikaciju za računare, možete da probajte. Ili možete da , kupite kada budete spremni da se prebacite.

Da biste saznali o najnovijim ispravkama za Excel Online, posetite Microsoft Excel blog.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×