Mogu li da dodam prilagođene poddomene ili više domena u Office 365?

Većina Office 365 planova obuhvata iste funkcije za domene. Na primer, možete da dodate više prilagođenih domena, dodate poddomene i odlučite da li za prilagođeni domen želite da upravljate DNS zapisima sami ili želite da to radi Office 365.

Pregledajte informacije u nastavku da biste razumeli kako možete da koristite Office 365 u organizaciji. Članak Opis usluge domena u sistemu Office 365 sadrži još detaljniju listu. Možete i da pregledate sve funkcije proizvoda za svaku ponudu.

 • Možete da dodate više poddomena: na primer, www.contoso.com, www.partners.contoso.com, www.partners.marketing.contoso.com i tako dalje.

 • Ako već imate javnu veb lokaciju koju koristite sa domenom, kada dodate domen u Office 365, bez preuzimanja dodatnih koraka možete nastaviti da hostujete aktuelnu veb lokaciju tamo gde se trenutno hostuje.

  Podesite domen u usluzi Office 365 i u čarobnjaku za podešavanje domena obavezno izaberite opciju Da kada budete upitani da li imate veb lokaciju koju već koristite. Posle toga treba da dodate i ažurirate DNS zapise na veb lokaciji dobavljača usluga DNS hostinga kako biste konfigurisali DNS zapise za usluge kao što su e-pošta i Lync.

 • Odaberite kako ćete upravljati DNS zapisima za domen. Možete da nastavite da upravljate DNS zapisima kod dobavljača usluga DNS hostinga (ili lokalno, ako sami lokalno upravljate svojom DNS datotekom) – na primer, da dodajete ili ažurirate MX ili CNAME zapise. Druga opcija je da usluzi Office 365 prepustite podešavanje i DNS zapisa za domen i upravljanje njima. To ćete moći da odaberete u čarobnjaku za podešavanje domena.

  Ako odaberete da Office 365 kreira i hostuje DNS zapise domena, e-pošta i razmena trenutnih poruka se automatski podešavaju tako da koriste vaš domen, koji hostuje Office 365, tako da nećete moći da hostujete e-poštu ili razmenu trenutnih poruka pomoću drugog dobavljača usluge hostinga.

  Ako odaberete da sami upravljate DNS zapisima za domen, možete da podesite e-poštu, razmenu trenutnih poruka i javnu veb lokaciju tako da koriste vaš domen, hostovan u sistemu Office 365, a možete i da hostujete neke (ili sve) ove usluge na svom domenu kod drugog dobavljača.

 • U Office 365 možete da dodate više domena i hostujete bilo koju uslugu na bilo kom domenu.

  Na primer, mogli biste da koristite e-poštu sa jednim imenom domena, a drugo da koristite za adresu svoje SharePoint Online javne veb lokacije.

Više o tome kako domeni funkcionišu sa Office 365 uslugama

 • U većini situacija u Office 365 pretplatu možete da dodate do 900 domena. Ako planirate da koristite više domena, pogledajte članak Korišćenje velikog broja domena sa uslugom Office 365.

 • Kad se prijavite za uslugu, Office 365 za vas kreira domen, kao što je contoso.onmicrosoft.com. Možete nastaviti da koristite ovaj domen za svoj korisnički ID i Office 365 usluge ili možete da dodate vlastiti prilagođeni domen.

 • Možete da koristite bilo koje prilagođeno ime domena dostupno u registru domena. Ono ne mora da se podudara sa prvim delom vašeg onmicrosoft.com domena. Na primer, ako ste se upisali za Office 365 koristeći fabrikam.onmicrosoft.com, možete da koristite ime domena fabrikam.com, fabrikam_NW.com ili potpuno drugačije ime kao što je fourthcoffee.com.

Saznajte više o podešavanju domena za Office 365 Small Business ili Office 365 Enterprise i Office 365 Midsize Business i upravljanje njima.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Primenjuje se na: Office 365 Small Business Admin, Office 365 Admin, Office 365 End UserDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik