Mogu li da dodam prilagođene poddomene ili više domena u Office 365?

Važno   Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Većina Office 365 planova obuhvata iste funkcije za domene. Na primer, možete da dodate više prilagođenih domena, dodate poddomene i odlučite da li za prilagođeni domen želite da upravljate DNS zapisima sami ili želite da to radi Office 365.

Pregledajte informacije u nastavku da biste razumeli kako možete da koristite Office 365 u organizaciji. Članak Opis usluge domena u sistemu Office 365 sadrži još detaljniju listu. Možete i da pregledate sve funkcije proizvoda za svaku ponudu.

 • Možete da dodate više domena ili poddomena. Na primer, možete da dodate domene contoso.com i contosomarketing.com, a zatim poddomene www.contoso.com, www.partners.contoso.com, www.partners.marketing.contoso.com i tako dalje.

 • Kad dodate više domena u Office 365, možete da hostujete bilo koju uslugu (kao što je e-pošta) na bilo kom domenu koji ste dodali.

 • Ako već imate javnu veb lokaciju koju koristite sa domenom, kada dodate domen u Office 365, bez preuzimanja dodatnih koraka možete nastaviti da hostujete aktuelnu veb lokaciju tamo gde se trenutno hostuje.

  Podesite domen u usluzi Office 365 i u čarobnjaku za podešavanje domena obavezno izaberite opciju Da kad se pojavi pitanje imate li veb lokaciju koju već koristite. Zatim dodajete i ažurirate DNS zapise na veb lokaciji dobavljača usluga DNS hostinga kako biste konfigurisali DNS zapise za usluge kao što su e-pošta i Skype za posao online.

 • Odaberite kako ćete upravljati DNS zapisima za domen. Možete da i dalje upravljate DNS zapisima kod dobavljača usluga DNS hostinga (ili lokalno, ako sami lokalno upravljate svojom DNS datotekom) – na primer, da dodajete ili ažurirate MX ili CNAME zapise. Druga opcija je da usluzi Office 365 prepustite podešavanje i DNS zapisa za domen i upravljanje njima. U čarobnjaku za podešavanje domena moći ćete da odaberete kako će se upravljati DNS zapisima.

  Napomena   Ako dodajete poddomen, kao što je sales.contoso.com, morate da upravljate DNS-om za domen izvan usluge Office 365.

  Ako odaberete da Office 365 kreira i hostuje DNS zapise domena, e-pošta i razmena trenutnih poruka se automatski podešavaju tako da koriste vaš domen, koji hostuje Office 365, tako da nećete moći da hostujete e-poštu ili razmenu trenutnih poruka pomoću drugog dobavljača usluga hostinga. Ne možete ni da dodate poddomen domena ako prvo ne promenite upravljanje DNS-om na DNS hosta izvan usluge Office 365 za svoj domen.

  Ako odaberete da sami upravljate DNS zapisima za domen, možete da podesite e-poštu, razmenu trenutnih poruka i javnu veb lokaciju tako da koriste vaš domen u sistemu Office 365, a možete i da hostujete neke (ili sve) te usluge na svom domenu kod drugog dobavljača.

Više o tome kako domeni funkcionišu sa Office 365 uslugama

 • U većini situacija u Office 365 pretplatu možete da dodate do 900 domena. Ako planirate da koristite više domena, pogledajte članak Korišćenje velikog broja domena sa uslugom Office 365.

 • Kad se prijavite za uslugu, Office 365 za vas kreira domen, kao što je contoso.onmicrosoft.com. Možete nastaviti da koristite ovaj domen za svoj korisnički ID i Office 365 usluge ili možete da dodate vlastiti prilagođeni domen.

 • Možete da koristite bilo koje prilagođeno ime domena dostupno u registru domena. Ono ne mora da se podudara sa prvim delom vašeg onmicrosoft.com domena. Na primer, ako ste se upisali za Office 365 koristeći fabrikam.onmicrosoft.com, možete da koristite ime domena fabrikam.com, fabrikam_NW.com ili potpuno drugačije ime kao što je fourthcoffee.com.

Saznajte više u članku Dobijanje pomoći za Office 365 domene.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Napomena   Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Primenjuje se na: Office 365 End User, Office 365 Admin, Office 365 Small Business AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik