Mogu li da dodam prilagođene poddomene ili više domena u Office 365?

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Telefon

Treba vam pomoć?   

Pozovite podršku.

Većina Office 365 planova obuhvata iste funkcije za domene. Na primer, možete da dodate više prilagođenih domena, dodate poddomene i odlučite da li za prilagođeni domen želite da upravljate DNS zapisima sami ili želite da to radi Office 365.

Pregledajte informacije u nastavku da biste razumeli kako možete da koristite Office 365 u organizaciji. Članak Opis usluge domena u sistemu Office 365 sadrži još detaljniju listu. Možete i da pregledate sve funkcije proizvoda za svaku ponudu.

 • Možete da dodate dodatne domene. Na primer, možete da dodate domeni contososolutions.com i contosomarketing.com nakon podešavanja prvog domena. Kako? Možete da Dodavanje dodatnih domena u Office 365 pomoću čarobnjaka za domene.

 • Možete da dodate više domena ili poddomena. Na primer, da dodate domeni contoso.com i contosomarketing.comi zatim dodate poddomene www.contoso.com, www.partners.contoso.com, www.partners.marketing.contoso.comi tako dalje. Kako? Dodavanje dodatnih domena ili poddomena na isti način dodavanja Početna prilagođenog domena, tako što ćete pratiti korake u čarobnjaku za podešavanje domena.

 • Kada dodate više domena Office 365, možete da hostujete bilo koju uslugu (kao što je e-poštu) na bilo kom domenu koji ste dodali. Kada promenite e-poštu da biste Office 365, tako što ćete ažurirati MX zapis za domen, SVE e-poštu poslatu taj domen počeće da stiže u Office 365. Alternativno, možete da preduzmete korake da isprobate Office 365 sa samo nekoliko e-adresa umesto toga.

 • Ako već imate javnu veb lokaciju koju koristite sa domenom, kada dodate domen u Office 365, bez preuzimanja dodatnih koraka možete nastaviti da hostujete aktuelnu veb lokaciju tamo gde se trenutno hostuje.

  Kako? Kada podesite domen u Office 365, u domenu čarobnjaka za podešavanje, uverite se da biste odabrali da kada budete upitani da li već koristite Veb lokaciju. (Ili odaberite opciju da biste sami upravljate DNS zapisima). Zatim ćete dodati i ažurirati DNS zapise na Veb lokaciji DNS hosta za Konfigurisanje DNS zapisa za usluge kao što je e-pošte i Skype za posao online. Podešavanje ove usluge ne utiče na Veb lokaciji.

 • Odaberite kako ćete upravljati DNS zapisima za domen. Možete da i dalje upravljate DNS zapisima kod dobavljača usluga DNS hostinga (ili lokalno, ako sami lokalno upravljate svojom DNS datotekom) – na primer, da dodajete ili ažurirate MX ili CNAME zapise. Druga opcija je da usluzi Office 365 prepustite podešavanje i DNS zapisa za domen i upravljanje njima. U čarobnjaku za podešavanje domena moći ćete da odaberete kako će se upravljati DNS zapisima.

  • Ako odaberete da Office 365 kreira i hostuje DNS zapise domena, e-pošta i razmena trenutnih poruka se automatski podešavaju tako da koriste vaš domen, koji hostuje Office 365, tako da nećete moći da hostujete e-poštu ili razmenu trenutnih poruka pomoću drugog dobavljača usluga hostinga. Ne možete ni da dodate poddomen domena ako prvo ne promenite upravljanje DNS-om na DNS hosta izvan usluge Office 365 za svoj domen.

  • Ako odaberete da sami upravljate DNS zapisima za domen, možete da podesite e-poštu, razmenu trenutnih poruka i javnu veb lokaciju tako da koriste vaš domen u sistemu Office 365, a možete i da hostujete neke (ili sve) te usluge na svom domenu kod drugog dobavljača.

  Napomena : Ako dodajete poddomen, kao što je sales.contoso.com, morate da upravljate DNS za domen izvan usluge Office 365. Takođe, ako je GoDaddy registra domena, mogu da imaju Office 365 upravlja domena.

Više o tome kako domeni funkcionišu sa Office 365 uslugama

 • U većini situacija u Office 365 pretplatu možete da dodate do 900 domena. Ako planirate da koristite više domena, pogledajte članak Korišćenje velikog broja domena sa uslugom Office 365.

 • Kad se prijavite za uslugu, Office 365 za vas kreira domen, kao što je contoso.onmicrosoft.com. Možete nastaviti da koristite ovaj domen za svoj korisnički ID i Office 365 usluge ili možete da dodate vlastiti prilagođeni domen.

 • Možete da koristite bilo koje prilagođeno ime domena dostupno u registru domena. Ono ne mora da se podudara sa prvim delom vašeg onmicrosoft.com domena. Na primer, ako ste se upisali za Office 365 koristeći fabrikam.onmicrosoft.com, možete da koristite ime domena fabrikam.com, fabrikam_NW.com ili potpuno drugačije ime kao što je fourthcoffee.com.

Saznajte više u članku Dobijanje pomoći za Office 365 domene.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×