Mogu li da štampam slajdove bez belih margina stranica?

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu PowerPoint pozadine slajdova izgledaju kao da se prostiru do ivica slajda. Ali, kad štampate, bela margina se pojavljuje oko ivica slajda. To je zbog toga što većina štampača ne može da vrši štampanje bez ivica.

Koristeći Internet Explorer možda možete da promenite postavke štampanja tako da štampač štampa manji deo margine.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Odštampaj > Odštampaj u PDF formatu.

    Štampanje slajdova u PDF formatu

  2. Da biste pokrenuli konvertovanje prezentacije u PDF format, izaberite stavku Kliknite ovde za prikaz dokumenta u PDF formatu.

    PDF je spreman

  3. U polju Štampanje, u okviru Podešavanje veličine stranice i rukovanje stranicom izaberite stavku Prilagođena razmera, a zatim postavite procenat veći od 100% koji pozadinu primiče ka ivicama.

  4. Izaberite stavku Odštampaj.

Više o štampačima i marginama

Većina inkjet štampača kreira nepravilne margine koje nije moguće odštampati, sa marginom na kraju (štampa se poslednja) koja se uglavnom štampa šire od margina na ostale tri strane.

Kada PowerPoint štampa slajdove, on šalje sliku slajda na štampač u onoj veličini koju štampač i upravljački program štampača odrede kao najveću veličinu koju je moguće odštampati. Međutim, PowerPoint ne može da kontroliše na koje će mesto na stranici štampač postaviti sliku slajda.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×