Mogućnost povezivanja klijenta

Rezime:    Objašnjava kako se klijentski računari povezuju sa Office 365 zakupcima, u zavisnosti od lokacije klijentskog računara i centra podataka Office 365 zakupca.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office 365 se nalazi u programu Microsoft centrima podataka širom sveta koje usluge se, a čak i kada je glavni problem u jednom regionu, kao što su zemljotres ili nestanka struje. Kada se povežete sa Office 365 zakupac, klijent veze biće usmeren na odgovarajući centrom podataka kojoj hostuje vašeg zakupca. Pravila koja utvrdili gde se hostuju vlasnikom definiše vaše korporacijom Microsoft. Pravila koja određuju način klijent dobija podatke sa te lokacije centra podataka zavise od arhitekture usluge koju koristite.

Na primer, kada se prijavite na Office 365 portal, ste obično povezan sa najbliže centrom podataka klijenta i zatim usmereni u zavisnosti od usluge koju koristite dalje. Ako pokrenete e-pošte, početne veze da biste prikazali korisnički Interfejs i dalje mogu da dolaze iz sa najbližim centrom podataka, ali druga veza može se otvoriti između sa najbližim centrom podataka i sa centrom podataka gde se nalazi vašeg zakupca da biste prikazali pročitajte šta je u e-poruke. Microsoft radi jednu od prvih deset mreža u svetu rezultira veoma brzo centrom podataka-na-centrom podataka za povezivanje brzo.

Nakon što ste pročitajte u članku, verovatno razumete zašto nije obezbeđena Office 365 URL i IP adresu opsege po centra podataka, jednostavno su međusobno povezani i oslanjaju na jedni drugima da proverite da je izvodljivo.

Ako koristite Azure ExpressRoute za Office 365, u većini slučajeva mogućnost povezivanja na idu preko privatne veze u Office 365 umesto javne veze opisane ovde. Principi o tome kako se povezuju klijenti su i dalje tačnošću. Saznajte više o Azure ExpressRoute za Office 365.

Za više dubinu na zahteve za Skype za posao mreže, pročitajte članak medija kvaliteta i performansi mreže povezivanja u programu Skype za posao Online.

Ovaj članak je deo Planiranje mreže i podešavanje performansi za Office 365

Napomena: Uzmemo odlično pažnjom za upravljanje podacima tako da bude bezbedan i privatne u našem centrima podataka. Detalje o koracima poneti i upravljanje privatnošću su uključene u Centru za pouzdanost.

Povezivanje sa najbližim centrom podataka

Ovo je najčešći tip veze i se koristi portal za Office 365 i Exchange Online. U ovom slučaju, kada klijenti pokušaju da se povežete sa Office 365, njegovom računaru DNS upit određuje regionu sveta njegovom računaru dolazi iz i Office 365 preusmerava zahtev najbližeg centra podataka.

Veze na portal zaustaviti sa najbližim centrom podataka, a klijentski računar dobija informacije o zakupcu klijenta sa te lokacije.

Exchange Online ide korak dalje. Kada klijentski računar povezan sa najbližim centrom podataka, Exchange servera u toj podataka sa kojom se povezuje sa centrom podataka kojoj zakupca nalazi u stvari kao u na Kako to radite odeljak ispod. Exchange Online serverima u najbližim centrom podataka i proxy servera zahteve iz klijentski računar servera poštanskog sandučeta. Ubrzava iskustvo za klijentski računar tako što ćete premestiti prenesu preuzimanja e-poruke i stavke kalendara u programu Microsoft mrežu.

Ovaj proces povezivanja je standardno za velika saobraćaj Najviša vrednost web aplikacije kao što su Office 365. U ovom odeljku, prikaz strukture i ilustrovanje koraka procesa. Kada klijentski računar ne nalazi u istoj oblasti kao zakupca, vezu izgleda razlikuje se u zavisnosti od usluge klijenta se povezuje sa.

Ovaj dijagram prikazuje klijenta pomoću standardne ponude usluge Office 365 sa zakupcem u Severnoj Americi. U ovom scenariju, osobi koja unosi zahtev ima putuje u Evropi i koristi Office 365 sa te lokacije...

 1. Klijentski računar od lokalnih DNS servera traži IP adrese povezane sa Office 365.

 2. Lokalni DNS serveri klijentskih računara od Microsoft DNS servera traže IP adrese povezane sa Office 365.

 3. Microsoft DNS serveri vraćaju ime regionalnog servera (na osnovu lokacije klijentskog DNS servera), a zatim klijentski računar ponavlja korake 1 i 2 da bi dobio IP adresu regionalnog Office 365 centra podataka.

 4. Klijentski računar se povezuje sa IP adresom regionalnog centra podataka.

 5. Exchange Online serveri uspostavljaju vezu sa aktivnim centrom podataka u kojem se nalaze zakupac klijenta.

Najbliži regionalni centar podataka

Ova veza je malo drugačije za ponude javnog oblaka kao što je Office 365 kojim upravlja 21 Vianet. Sa zakupcem u javnog instanci programa Office 365, najbliži Office 365 servere koji će prihvatiti portala veze su serveri unutar javnog regiona dok se zakupac nalazi. Slično tome, klijenti pristupa sistemu SharePoint Online javnog oblaku ili u standardne ponude biće usmeren na serverima izloženi dok se zakupac nalazi. Pogledajte članak povezivanje sa aktivnim centrom podataka ispod.

 1. Klijentski računar od lokalnih DNS servera traži IP adrese povezane sa Office 365.

 2. Lokalni DNS serveri klijentskih računara od Microsoft DNS servera traže IP adrese povezane sa Office 365.

 3. Microsoft DNS serveri vraćaju ime regionalnog servera (na osnovu lokacije klijentskog DNS servera), a zatim klijentski računar ponavlja korake 1 i 2 da bi dobio IP adresu regionalnog Office 365 centra podataka.

 4. Klijentski računar se povezuje sa IP adresom regionalnog centra podataka.

 5. Exchange Online serveri uspostavljaju vezu sa aktivnim centrom podataka u kojem se nalaze zakupac klijenta.

Nearest Regional US Datacenter

Povezivanje sa aktivnim centrom podataka

Povezivanje sa aktivnim centrom podataka je namenjeno za veće količine prenosa podataka i trenutno ga koristi SharePoint Online. U ovom slučaju, kada klijenti pokušaju da se povežu sa Office 365, njihov pregledač se preusmerava na aktivni centar podataka za njihovog SharePoint Online zakupca.

Kada klijentski računar se povezuje sa SharePoint Online iz drugog regiona, veza se preusmerava sa centrom podataka aktivnog SharePoint Online . U ovom scenariju, klijent koristi standardnu nudi, rezultira portala veze koja ostaje lokalne i SharePoint Online veze koja se usmeren na aktivni centar podataka.

 1. Klijentski računar od lokalnih DNS servera traži IP adrese povezane sa Office 365.

 2. Lokalni DNS serveri klijentskih računara od Microsoft DNS servera traže IP adrese povezane sa Office 365.

 3. Microsoft DNS serveri vraćaju ime aktivnog SharePoint Online centra podataka (na osnovu lokacije Office 365 zakupca klijenta), a zatim klijentski računar ponavlja korake 1 i 2 da bi dobio IP adresu aktivnog Office 365 centra podataka.

 4. Klijentski računar se povezuje sa IP adresom aktivnog centra podataka.

Active US Datacenter

Povezivanje preko virtuelnih privatnih mreža (VPN-ova)

Ovaj tip veze primenjuje se samo kada virtuelne privatne mreže (VPN) koriste klijentskih računara. Zapravo, Office 365 ponašanje ne menja jednostavno zato što koristi VPN, ali VPN-ova se najčešće koriste da biste kontrolisali kako klijentskim računarima uspostavljanje veze sa Office 365 i obično rezultate u umanjene iskustvo, pa važno je da pokrijete.

Kada klijentski računar uspostavlja VPN vezu za poslovnom kancelarijom u drugom regionu, DNS serveri u kancelariji se koriste umesto DNS servera na lokaciji klijentskog računara. U većini slučajeva, ove dodatne veze preko na VPN će dovesti do smanjenja Office 365 iskustva. Office 365 usluge su optimizovani za klijenta veze sa uslugom kao blizu krajnjeg korisnika moguće. Mnoge usluge iskoristite Azure ivice mreže, mreža za isporuku sadržaja i pouzdan mrežni kapacitet Microsoft Network za izlaganje najbolji mogući korisničko iskustvo kada mreže zahteve za Office 365 usluge su napravljeni što bliže klijenta računar je moguće.

 1. Klijentski računaru od VPN DNS servera traži IP adrese povezane sa Office 365.

 2. VPN DNS serveri klijentskih računara od Microsoft DNS servera traže IP adrese povezane sa Office 365.

 3. Microsoft DNS serveri vraćaju ime regionalnog servera (na osnovu lokacije VPN DNS servera), a zatim klijentski računar ponavlja korake 1 i 2 da bi dobio IP adresu regionalnog Office 365 centra podataka.

 4. Klijentski računar se povezuje sa IP adresom centra podataka koji je najbliži kancelariji sa kojom su uspostavili VPN vezu.

VPN Datacenter Connectivity

Evo kratke veze možete koristiti da se vrati: https://aka.ms/o365clientconnectivity

Takođe pogledajte

Upravljanje Office 365 krajnje tačke

Mrežno povezivanje u Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×