Množenje brojeva u ćelijama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Bez obzira na to koliko dobro znate tablicu množenja, neka Excel Online bude vaš kalkulator. Pomnožite brojeve u jednostavnoj formuli pomoću zvezdice (*) kao operatora za množenje.

  1. Izaberite praznu ćeliju i otkucajte znak jednakosti (=). (Ne zaboravite da sve formule počinju znakom jednakosti.)

  2. Otkucajte brojeve sa zvezdicom (*) između svakog broja.

  3. Pritisnite taster Enter da biste dobili rezultat formule.

Na primer, da biste pomnožili 54 sa 89, formula bi izgledala ovako:

  • =54*89

Unošenje te formule u ćeliju C1 dalo bi rezultat (4806) u ćeliji C1. Ista formula koja koristi reference ćelija (kao što su A1 i B1 u =A1*B1) umesto brojeva i dalje će davati isti rezultat (4806).

Brojevi u ćelijama A1 i B1

Prednost korišćenja referenci ćelija je u tome što ako se brojevi u ćelijama promene, Excel Online automatski ažurira rezultat formule.

Ako biste radije koristili funkciju za množenje brojeva, možete koristiti funkciju PRODUCT.

Množenje brojeva pomoću funkcije PRODUCT u formuli

Funkcija PRODUCT takođe množi za vas i najkorisnija je kada imate da pomnožite mnogo brojeva ili opsega brojeva. Ako opsege brojeva pokušate da množite pomoću zvezdica između opsega, na primer =A1:A3*C1:C3, dobićete grešku #VALUE! kao rezultat. Ovde funkcija PRODUCT zaista dolazi do izražaja; ona množi opsege bez korišćenja zvezdice.

Pomnožimo u ovoj tabeli cifre u koloni A i koloni C.

Podaci u kolonama A i C u Excel radnom listu

Otkucajte znak jednakosti, PRODUCT i u zagradama unesite brojeve, ćelije ili opsege koje želite da pomnožite. Odvojite svaki broj ili referencu ćelije koje množite zarezom, a svaki opseg ćelija dvotačkom, na sledeći način: A1:A3. U našem primeru formula bi izgledala ovako:

  • PRODUCT(A1:A3,C1:C3)

Rezultat je 18164250, što je isti rezultat koji biste dobili ako biste otkucali formulu na sledeći način:

  • =A1*A2*A3*C1*C2*C3

Pomešajte brojeve i reference ćelija ako želite i uključite koliko god želite argumenata (podatke koji omogućavaju funkcionisanje formule). Kada biste naš uzorak podataka pomnožili brojem 2, rezultat bi bio 36328500. Formula bi izgledala ovako:

  • =PRODUCT(A1:A3,C1:C3,2)

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×