Migriranje SharePoint Online javnog veb sajta na veb sajt partnera

Ako imate javni veb sajt koji hostuje usluga Office 365 i želite da migrirate sadržaj na jedan od partnerskih sajtova Office 365 javnog veb sajta, kao što je GoDaddy ili Wix.com, pratite opšta uputstva za podešavanje i premeštanje na novi sajt.

Da bismo ilustrovali korake, koristićemo primer Office 365 veb sajta, Contoso Bistro.

Pre nego što počnete: Dodajte mrežnu lokaciju

Dodavanje fascikle sa datotekama veb sajta kao mrežne lokacije omogućiće vam da lako nađete i kopirate datoteke na partnerski sajt tako što ćete pristupiti datotekama sajta koristeći istraživač datoteka. Ovi koraci pretpostavljaju da imate Office 365 nalog sa javnim veb sajtom i administratorskim akreditivima za prijavljivanje radi pristupa nalogu.

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog. Na primer, jelena@contoso.onmicrosoft.com, jelena@contoso.edu ili jelena@contoso.com. Ako niste sigurni šta je to poslovni ili školski nalog, proverite e-poruku dobrodošlice koja je tražila da se prijavite prvi put.

  Kada se prijavite, obavezno potvrdite izbor u polju Ne odjavljuj me ili ćete dobiti grešku „Pristup nije dozvoljen“ kada kasnije pokušate da se povežete na mrežnu lokaciju.

 2. U usluzi Office 365, izaberite meni za pokretanje aplikacija, izaberite stavku Sajtovi, a zatim izaberite stavku Javni sajt.

  U usluzi Office 365 odaberite stavku „Sajtovi“
 3. U usluzi Office 365, izaberite meni zupčanika u gornjem desnom uglu i izaberite stavku Postavke sajta.

  U GoDaddy izradi veb sajta odaberite stavku „Postavke sajta“
 4. Izaberite stavku Upravljač dizajnom, a zatim izaberite Otpremanje datoteka dizajna.

 5. Obratite pažnju na URL adresu koja prati ovaj tekst: Mapirajte sledeću lokaciju kao mrežnu disk jedinicu:.

  U Office 365 upravljaču dizajnom kopirate ili zabeležite URL adresu
 6. U programu Internet Explorer izaberite meni zupčanika u gornjem desnom uglu, izaberite stavku Internet opcije, a zatim izaberite karticu Bezbednost.

 7. Izaberite stavku Pouzdani sajtovi, a zatim izaberite stavku Sajtovi.

  U stavci „Internet opcije“, na kartici „Bezbednost“ izaberite stavku „Sajtovi“
 8. Dodajte adresu veb sajta koju ste prethodno kopirali, na primer https://contosobistro14-public.sharepoint.com/.

 9. Otvorite istraživač datoteka, izaberite karticu Računar u vrhu prozora, a zatim izaberite Dodaj mrežnu lokaciju.

  Odaberite stavku „Dodaj mrežnu lokaciju“
 10. Pratite korake u čarobnjaku za dodavanje mrežne lokacije koristeći adresu veb sajta koju ste prethodno kopirali.

  Vaš veb sajt će biti dodat mrežnim lokacijama računara.

  U programu Internet Explorer pronađite mrežnu lokaciju

Kopirajte sadržaj na novi GoDaddy veb sajt

Ovi koraci pretpostavljaju da ste kupili GoDaddy nalog uz pretplatu na Business ili Business Plus. Možete da kupite plan sa popustom tako što ćete otići na GoDaddy preko GoDaddy partnerske veze u usluzi Office 365.

Ako vam je potrebna pomoć da dovršite ove korake, obratite se GoDaddy podršci.

 1. Na kartici pregledača prijavite se na nalog na sajtu lokaciji GoDaddy i otvorite alatku za izradu veb sajtova.

  Na sajtu GoDaddy, InstantPage izrada veb sajtova
 2. Podesite nekoliko osnovnih elemenata za novi veb sajt. Biće vam potrebna osnovna struktura veb sajta tako da možete da kopirate sadržaj na stranice. Kanije možete da dodate više funkcija. GoDaddy obezbeđuje detaljnu pomoć za informacije o radu sa alatkom za izradu veb sajtova. Da biste počeli, trebalo bi da uradite sledeće:

  Izaberite temu za novi veb sajt. Ako nemate mnogo iskustva sa dizajniranjem veb sajtova, preporučujemo vam da odaberete jedan od predložaka veb sajtova preduzeća koje pruža GoDaddy. Izaberite dizajn koji najviše odgovara dizajnu Office 365 veb sajta, osim ako ne želite da promenite dizajn prilikom migracije.

  Odaberite pozadinu i naslov. Kasnije možete da promenite pozadinu, na primer bilo bi dobro da koristite istu pozadinu koju imate za Office 365 veb sajt tako da možete da je promenite pošto kopirate pozadinu na GoDaddy sa ostalim sadržajem. Naslov će se pojaviti na svakoj stranici veb sajta.

 3. Migrirajte sadržaj sa matične stranice usluge Office 365 veb sajta. Pratite osnovne korake ovde da biste kopirali sadržaj iz usluge Office 365, iz fascikle koju ste već dodali kao mrežnu lokaciju. Kada vršite migraciju matične stranice, kopiraćete sadržaj za druge stranice na sličan način. Takođe možete da dodate navigaciju između stranica. Ali prvo, hajde da pogledamo primer kopiranja sadržaja matične stranice.

  Ovo su osnovni koraci.

  • Kopirajte sadržaj sa Office 365 stranice.

  • Napravite odgovarajuću stranicu na novom GoDaddy sajtu.

  • Nalepite sadržaj na tek napravljenu GoDaddy stranicu.

  Da biste lakše kopirali sadržaj, otvorite dva prozora ili dve kartice pregledača, jednu za prikaz Office 365 veb sajta, a drugu sa GoDaddy stranicom za izradu veb sajtova. Zatim pogledajte različite oblasti na matičnoj stranici Office 365 veb sajta koje ćete kopirati na GoDaddy sajt.

  Za naš Contoso Bistro primer, ovo su ključni elementi.

  • Slika reklamnog natpisa

  • Tekst u telu

  • Bočna traka sa slikama

  Hajde da pogledamo kako biste mogli da migrirate svaki od njih.

Slika reklamnog natpisa

Da biste kopirali sliku reklamnog natpisa na GoDaddy veb sajt, prevucite i otpustite sliku sa mrežne disk jedinice u datoteke Office 365 veb sajta (slika reklamnog natpisa je verovatno u potfascikli SiteAssets) u prozor GoDaddy alatke za izradu veb sajtova.

Ili pratite korake u GoDaddy pomoći da biste potražili datoteku slike i da umetnuli je.

Tekst u telu

 1. U levom oknu GoDaddy alatke za izradu veb sajtova izaberite stavku Tekst. Videćete okvir za tekst na platnu za uređivanje sa tekstom čuvara mesta.

 2. U prozoru sa Office 365 veb sajtom izaberite i kopirajte tekst koji želite da koristite.

 3. U prozoru GoDaddy alatke za izradu veb sajtova nalepite tekst u okvir za tekst koji ste dodali, a u priručnom meniju izaberite stavku Uredi.

 4. Izaberite i oblikujte odeljke teksta pomoću opcija koje se pojavljuju iznad okvira za tekst. Na primer, možete da promenite boju teksta tako što ćete podesiti tu boju za svaki okvir za tekst.

  GoDaddy pomoći uključuje više detalja o tome kako da dodate i uredite tekst.

Primer tela teksta u GoDaddy dizajnu

Bočna traka sa slikama

 1. Kopirajte slike na GoDaddy veb sajt sa mrežne disk jedinice sa datotekama Office 365 veb sajta tako što ćete prevući i otpustiti (u prozor GoDaddy alatke za izradu veb sajtova) slike koje želite da uključite na bočnu traku.

  Ili pratite korake u GoDaddy pomoći da biste potražili datoteke slika i umetnuli ih.

 2. Izaberite pojedinačne slike da biste im promenili veličinu i postavili ih po želji. Slike se preraspoređuju da bi ispunile prostor koji im je namenjen.

  Za Contoso Bistro, da bismo dobili vertikalnu kolonu, smanjili smo širinu galerije.

 3. Da biste podesili boju pozadine, izaberite galeriju, a zatim u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Postavke. Na kartici Više opcija izaberite boju pozadine galerije, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

  Za Contoso Bistro, odabrali smo boju koja se podudara sa pozadinom.

Primer bočne trake u alatki za dizajn veb sajta GoDaddy

Beleške za migraciju veb sajta na GoDaddy

Evo nekih stvari koje treba uzeti u obzir kada vršite migraciju veb sajta iz usluge Office 365 na sajt GoDaddy.

 • Za razliku od Office 365 javnih veb sajtova, GoDaddy veb sajt alatke za izradu veb sajtova ne može da se postavi kao „javni“ ukoliko ne promenite adresu da biste koristili prilagođeni domen. To znači da ne možete veb sajt da učinite dostupnim za anonimni HTTP saobraćaj i vidljivim na internetu ukoliko ne promenite URL adresu za korišćenje imena domena.

  Red tabele

  Veb sajt Office 365

  Veb sajt GoDaddy

  Bez prilagođenog domena

  yourcompanyname-public.sharepoint.com

  Nijedno

  Sa prilagođenim domenom

  www.yourdomain.com

  www.yourdomain.com

 • Adresa za matičnu stranicu za alatku za izradu veb sajtova za GoDaddy veb može da se podesi da koristi vaš domen, baš kao i sa matičnom stranicom Office 365 veb sajta. Međutim, URL format drugih stranica GoDaddy alatke za izradu veb sajtova razlikuje se od formata stranica veb sajta Office 365. Ljudi neće moći da dođu na stranice GoDaddy alatke za izradu veb sajtova pomoću iste URL adrese koju su koristili za stranice veb sajta Office 365.

  Takođe ne možete da dodate HTTP 301 (trajno premešten) preusmeravanja iz URL adresa formatiranih za veb sajt Office 365 u URL adrese formatirane za GoDaddy. Da biste saznali više o tome kako se ova preusmeravanja podešavaju, pogledajte informacije ovde.

  Evo primera kako se adrese razlikuju.

  Red tabele

  Veb sajt Office 365

  Veb sajt GoDaddy

  Matična stranica

  www.yourdomain.com/

  www.yourdomain.com/

  Druge stranice

  www.yourdomain.com/contoso

  www.yourdomain.com/contoso.html

  To može biti važno za rangiranje rezultata pretrage na veb sajtu. To je zato što Google i Bing koristite veze između veb sajtova radi utvrđivanja rangiranja rezultata pretrage. Pored toga, možda ćete morati da popravite neke raskinute veze. Na primer, ako veb sajt A ima „dubinske veze“ ka stranici veb sajta B „O nama“ (websiteb.com/about-us), onda će nakon što veb sajt B migrira iz usluge Office 365 na GoDaddy, hiperveza veb sajta A će biti oštećena (vratiće 404 grešku) zato što će nova stranica „O nama“ na GoDaddy veb sajtu imati oznaku tipa datoteke.html.

 • Ne možete da vršite opšte promene „teme“ pošto odaberete predložak za korišćenje. Umesto toga izaberite temu i izvršite prilagođavanja za svaku oblast zasebno. Na primer, ako izaberete predložak sa crnim tekstom na beloj pozadini i odlučite da želite da promenite pozadinu u crnu boju, moraćete da promenite boju teksta za svaki okvir za tekst, jednu po jednu, da biste izbegli crni tekst na crnoj pozadini. Imajte na umu da neki vidžeti GoDaddy alatki za izradu veb sajtova ne dozvoljavaju da menjate boju teksta.

Kopirajte sadržaj na novi veb sajt Wix.com, uključujući sadržaj stranice, slike i druge datoteke

Ovi koraci pretpostavljaju da ste kupili Wix.com pretplatu. Možete da kupite plan sa popustom tako što ćete otići na Wix.com sa Wix.com partnerske veze u usluzi Office 365.

Ako vam je potrebna pomoć da dovršite ove korake, obratite se Wix.com podršci.

 1. Na kartici pregledača prijavite se na nalog na sajtu Wix.com.

 2. Podesite nekoliko osnovnih elemenata za novi veb sajt. Biće vam potrebna osnovna struktura veb sajta tako da možete da kopirate sadržaj na stranice. Kanije možete da dodate više funkcija. Wix.com obezbeđuje detaljnu pomoć za informacije o radu sa alatkom za izradu veb sajtova. Da biste počeli, trebalo bi da uradite sledeće:

  Počnite tako što ćete izabrati predložak (slično kao tema) za novi veb sajt. Možete da osvežite dizajn veb sajta Office 365 dok premeštate sadržaj na Wix tako što ćete izabrati jedan od predložaka veb sajtova za preduzeća koje nudi Wix.com. Izaberite dizajn koji najviše odgovara dizajnu Office 365 veb sajta, osim ako ne želite da ga promenite prilikom migracije. Ili, možete da odaberete prazan predložak, a zatim počnete ispočetka da biste napravili sajt od praznog predloška.

  Zatim odaberite pozadinu (izaberite ikonu „Dizajn“, a zatim stavku Pozadina) i naslov. Kasnije možete da promenite pozadinu; na primer, možda želite da koristite istu pozadinu koje imate za veb sajt Office 365. Možete je promeniti prilikom kopiranja sadržaja. Naslov će se pojaviti na svakoj stranici veb sajta.

 3. Migrirajte sadržaj sa matične stranice usluge Office 365 veb sajta. Pratite osnovne korake ovde da biste kopirali sadržaj iz usluge Office 365, iz fascikle koju ste već dodali kao mrežnu lokaciju. Kada vršite migraciju matične stranice, kopiraćete sadržaj za druge stranice na sličan način. Takođe možete da dodate navigaciju između stranica. Ali prvo, hajde da pogledamo primer kopiranja sadržaja matične stranice.

  Ovo su osnovni koraci.

  • Kopirajte sadržaj.

  • Napravite odgovarajuću stranicu na novom sajtu Wix.com.

  • Nalepite sadržaj.

  Da biste lakše kopirali sadržaj, otvorite dva prozora ili dve kartice pregledača, jednu za prikaz veb sajta Office 365, a drugu sa otvorenim sajtom Wix. Zatim pogledajte različite oblasti na matičnoj stranici veb sajta Office 365 koje ćete kopirati na sajt Wix.

  Za naš Contoso Bistro primer, ovo su ključni elementi:

  • Slika reklamnog natpisa

  • Tekst u telu

  • Bočna traka sa slikama

  Hajde da pogledamo kako biste mogli da migrirate svaki od njih.

Migriranje slike reklamnog natpisa

Pratite korake navedene u Wix pomoći za dodavanje slike koju ćete koristiti za reklamni natpis. Kada budete upitani da otpremite sliku, pronađite sliku reklamnog natpisa na mrežnoj disk jedinici sa datotekama sajta Office 365. Slika reklamnog natpisa verovatno je SiteAssets potfascikla.

Migriranje teksta tela

Pratite korake navedene u Wix pomoći za kopiranje i dodavanje teksta koristeći tekst sa trenutnog veb sajta Office 365.

U Wix dizajnu veb sajta odaberite stavku „Uredi“

Migriranje bočne trake sa slikama

Možete da dodate nekoliko različitih tipova galerije za veb sajt Wix. Da biste kopirali slike koje ćete koristiti za galeriju, pratite korake navedene u Wix pomoći za dodavanja slika. Kada budete upitani da otpremite slike, pronađite mrežnu disk jedinicu sa datotekama veb sajta Office 365.

Napomene za migraciju veb sajta na Wix.com

Evo nekih stvari koje treba uzeti u obzir kada vršite migraciju veb sajta iz usluge Office 365 na sajt Wix.com.

 • Poput Office 365 javnih veb sajtova, veb sajt Wix.com može da se postavi kao „javni“ bez promene adrese za korišćenje prilagođenog domena. To znači da ne možete veb sajt da učinite dostupnim za anonimni HTTP saobraćaj i vidljivim na internetu ukoliko ne promenite URL adresu tako da koristi ime domena.

  Red tabele

  Veb sajt Office 365

  Veb sajt Wix.com

  Bez prilagođenog domena

  yourcompanyname-public.sharepoint.com

  youraccount.wix.com/yourwebsitename

  Sa prilagođenim domenom

  www.yourdomain.com

  www.yourdomain.com

  Veb sajt koji kreirate na sajtu Wix.com imaće URL (adresu) koja prati ovaj format: http://www.contoso.com#! menija/c1zqp

 • Saznajte više o strukturi Wix URL adrese.

 • Saznajte kako da podesite 301 preusmeravanja na Wix stranice.

 • Evo primera kako se adrese razlikuju.

  Red tabele

  Veb sajt Office 365

  Veb sajt Wix.com

  Matična stranica

  www.yourdomain.com/

  www.yourdomain.com/

  Druge stranice

  www.yourdomain.com/contoso

  www.yourdomain.com/#!contoso/c1zqp

Promena adrese veb sajta za korišćenje imena domena (GoDaddy i Wix.com)

Kada završite sa dizajniranjem novog veb sajta na sajtu GoDaddy ili Wix.com, možete podesiti adresu veb sajta sa svojim imenom domena tako da ljudi mogu lako da pronađu vaš sajt, kao što je www.contoso.com.

Ako vam je potrebna pomoć da dovršite ove korake, obratite se GoDaddy ili Wix.com podršci.

GoDaddy

Kada se prijavite, možete da obezbedite domen koji će se koristiti kada objavite veb sajt.

Na sajtu GoDaddy First things first izaberite domen sa padajuće liste
Na sajtu GoDaddy First things first otkucajte domen registrovan na drugom mestu

Ako Office 365 upravlja DNS zapisima za domen, kada odaberete da objavite sajt, to će funkcionisati automatski.

Ako upravljate DNS sistemom za domen izvan usluge Office 365, pratite ove korake da biste podesili domen za korišćenje sa veb sajtom GoDaddy.

Wix.com

Ako Office 365 upravlja DNS zapisima za domen, kada odaberete da objavite sajt, to će funkcionisati automatski.

Ako upravljate DNS sistemom za domen izvan usluge Office 365, da biste podesili veb sajt sa domenom, dodajte tri DNS zapisa za domen u DNS host domena:

U Wix.com koristite ove postavke DNS zapisa

Wix obezbeđuje korake za dodavanje DNS zapisa kod brojnih popularnih registara domena. Odaberite korake obezbeđene za postavljanje pokazivača, ne opciju „Serveri imena“.

Ako se predomislite, možete da opozovete objavljivanje sajta.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×