Migrirajte sadržaj organizacije sa sajta Docs.com

Ovaj članak je namenjen Office 365 administratorima. Ako ste pojedinačni korisnik koji je objavio lične dokumente ili datoteke u aplikaciji Docs.com, pogledajte članak Pravljenje rezervne kopije ličnog Docs.com sadržaja ili počnite sa Važne informacije o prekidu aplikacije Docs.com.


Ovaj članak je poslednji put ažuriran 25. jula 2017.

Obustavlja se usluga Docs.com korporacije Microsoft

Microsoft povlači uslugu Docs.com u petak, 15. decembra 2017. i savetujemo svim korisnicima da premeste postojeći Docs.com sadržaj na druge platforme za skladištenje i deljenje datoteka što je pre moguće, jer posle tog datuma Docs.com više neće biti dostupan.

Iako se sajt Docs.com ne povlači potpuno van mreže do decembra, mogućnost korišćenja određenih funkcija opadaće tokom predstojećih sedmica. Pročitajte članak Važne informacije o prekidu usluge Docs.com da biste dobili vremensku osu određenih datuma na koje će se opseg i funkcije usluge sve više ograničavati.

Informacije navedene ispod navode korake za automatsku migraciju Docs.com sadržaja vaše organizacije u druge usluge skladišta datoteka ili deljenja.

Šta se dešava sa Docs.com sadržajem kada se migrira sa sajta?

Sadržaj na sajtu Docs.com migrira se u OneDrive, osim OneNote beležnica koje korisnici možda prethodno objavili na sajtu Docs.com.

Na OneDrive nalogu svakog korisnika pravi se specijalna fascikla Docs.com u kojoj se skladišti sav migriran Docs.com sadržaj.

Tip sadržaja

Odredište migracije

 • Word dokumenti

 • Excel radne sveske

 • PowerPoint prezentacije

 • PDF datoteke

 • Docs.com kolekcije

 • Minecraft svetovi

 • Tekstualne datoteke (.c, .cs, .css, .cpp, .h, .htm, .html, .php, .js,

  .java, .m, .mm, .perl, .pl, .py, .rb, .sql, .ts, .txt, .xml)

OneDrive.com

 • Sway prezentacije

 • Docs.com dnevnici

 • Docs.com stranica „Osnovni podaci“

Sway.com

Oprez: Kada se migrira Docs.com sadržaj korisnika, stranica sajta Docs.com prelazi u režim samo za čitanje i više nije moguće ažurirati ili objaviti sadržaj na sajtu Docs.com, ali korisnici i dalje mogu da ga preuzimaju ili da izbrišu Docs.com nalog.

Kako da započnem migriranje Docs.com sadržaja za moju organizaciju?

Da bi automatska migracija ispravno funkcionisala, vaša organizacija treba da ima OneDrive for Business pretplatu, a korisnicima moraju biti obezbeđeni pojedinačni OneDrive nalozi.

Ako još nemate nalog, možete da kupite OneDrive for Business pretplatu ili možete da odaberete da pratite alternativni proces migracije naveden u nastavku ovog članka.

Važno: Opcija za automatsko migriranje Docs.com sadržaja korisnika u OneDrive biće dostupna do 14. decembra 2017.

Kada se proces završi, sve datoteke i sadržaj biće migrirani na pojedinačni OneDrive nalog svakog korisnika. Veze ka originalnom sadržaju na sajtu Docs.com biće preusmerene u OneDrive.

Da biste započeli automatsku migraciju, uradite sledeće:

 1. Na stranici Migriranje Docs.com sadržaja za vašu organizaciju kliknite na Započni migraciju.

 2. Pratite odzive da biste verifikovali administratorske privilegije zakupca, a zatim potvrdite migraciju.

Proces automatske migracije će sada biti omogućen za vašu organizaciju. U većini slučajeva, očekuje se da se proces završi u roku od približno 48 sati. Pratite status i rezultat procesa migracije tako što ćete se u bilo koje vreme ponovo vratiti na stranicu Migriranje Docs.com sadržaja za vašu organizaciju.

Savet: Ako želite da proverite Docs.com upotrebe u zakupcu pre nego što pokrenete automatsku migraciju, kliknite na dugme Pregled korisnika i dokumenata da biste prikazali listu svih korisnika sajta Docs.com, kao i njihov sadržaj.

Kako da migriram Docs.com sadržaj korisnika bez OneDrive for Business pretplate?

Ako vaša organizacija nema OneDrive for Business pretplatu, razmislite o tome da je kupite ako želite da iskoristite prednost automatskog migriranja Docs.com sadržaja za sve korisnike.

Da biste migrirali Docs.com sadržaj bez OneDrive for Business pretplate, moraćete da predložite svojim korisnicima da pojedinačno migriraju Docs.com sadržaj.

Uradite sledeće

 1. Uverite se da ste omogućili uslugu Docs.com za svoju organizaciju. Pročitajte članak Upravljanje korišćenjem usluge Docs.com u organizaciji da biste dobili detalje o davanju saglasnosti.

 2. Predložite svim korisnicima da se prijave na Docs.com nalog sa nalogom organizacije i da preuzmu sadržaj u skladište ili da dele uslugu po svom izboru. Da bi se izbegao gubitak podataka, ovo mora biti završeno do 14. decembra 2017. Pojedinačni korisnici takođe mogu da odbiju saglasnost da izbrišu svoje Docs.com naloge i sadržaj u bilo koje vreme pre ovog datuma.

Kako mogu da rešim probleme sa neuspešnom migracijom sadržaja?

Možete da potvrdite status i rezultate migracije sadržaja organizacije tako što ćete posetiti stranicu Migriranje Docs.com sadržaja za organizaciju. Na ovoj stranici možete da pratite za koliko korisnika i dokumenata je uspešno dovršena migracija.

Da biste videli greške za neki dokument ili datoteku, kliknite na dugme Pogledaj evidenciju grešaka. To otvara listu datoteka i grešaka na zasebnoj kartici pregledača. Preporuke za svaki tip greške na koji možete da naiđete navedene su u nastavku:

Tip greške

Predloženi koraci

OneDrive nije postavljen

Uradite sledeće

Čim OneDrive for Business bude podešen za vašu organizaciju, kliknite na Ponovo pokreni migraciju.

Premašeno je ograničenje OneDrive skladišta

Uradite sledeće

 • Povećajte kvotu OneDrive for Business naloga za sve korisnike koji pokušavaju da migriraju Docs.com sadržaj.

 • Zatražite od korisnika za kojeg je prikazana greška da izbriše sve nepotrebne datoteke koje su možda već uskladištene na njegovom OneDrive nalogu tako da ukupna kvota skladišta ostane ispod ograničenja za organizaciju.

Kada ograničenje skladišta organizacije više nije premašeno, izaberite stavku Ponovo započni migraciju.

Nalog ne postoji

Neki organizacioni nalozi koji su korišćeni za Docs.com više nisu dostupni. U ovom slučaju, nije moguće automatski migrirati takve naloge . Možete ručno da preuzmete i da napravite rezervnu kopiju sadržaja koji je prethodno objavljen pomoću opcije Dozvoli drugima da preuzmu dokument u usluzi Docs.com. Ako prvobitni vlasnik datog naloga nije prethodno omogućio preuzimanje, onda više nije moguće napraviti rezervnu kopiju sadržaja.

Migracija je već pokrenuta

Ako je pojedinačni korisnik već samostalno započeo migraciju sadržaja u OneDrive i taj proces migracije još nije završen, automatska migracija neće biti pokrenuta za tog pojedinačnog korisnika.

Nepoznata greška

Migriranje sadržaja može da bude neuspešno zbog privremenih problema sa mrežom. Izaberite stavku Ponovo pokreni migraciju da biste pokušali ponovo ili pokušajte da pokrenete migraciju ponovo kasnije.

Ako ponovo dođe do problema, zatražite od pojedinačnog korisnika čija automatska migracija nije mogla da se završi da ručno pokrene migraciju pojedinačnog sadržaja tako što će pratiti korake navedene u članku Migriranje ličnog sadržaja iz usluge Docs.com.

Potrebna mi je dodatna pomoć!

Ako niste sigurni koje korake treba da preduzmete pre povlačenja usluge Docs.com ili ako nailazite na bilo kakve probleme tokom migracije sadržaja, obratite nam se na stranici docssupport@microsoft.com (možda ćete morati da date pregledaču dozvolu da otvori klijent e-pošte pošto kliknete na ovu vezu).

Iskreno cenimo što se odabrali da koristite našu uslugu i biće nam zadovoljstvo da pružimo dodatnu pomoć pri ovom prelazu.


Takođe pogledajte

Važne informacije o prekidu usluge Docs.com

Migriranje ličnog sadržaja iz usluge Docs.com

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×