Migracija procenu skeniranja: Mapiranja svojstava prilagođeni profil

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Saznajte kako da smanjivanju problemi sa prilagođeno svojstvo profila mapiranja tokom migracije.

Pregled

U okruženju izvor bilo moguće da biste dodali dodatne profil mapiranja svojstava za aplikaciju usluge korisničkog profila. Mapiranja svojstva profila omogućite SharePoint da povlači vrednosti svojstava profila iz izvora podataka izvan SharePoint. Na primer, možete da mapirate svojstvo profila koje na atribut u usluzi Active Directory. Tokom profil sinhronizacije, SharePoint popunjeno korisnički profil sa vrednošću iz aktivnog direktorijuma. Drugi scenario je iskoriste usluge poslovnog povezivanja (BCS) za popunjavanje vrednosti svojstava profila iz baze podataka ili Veb usluge.

Cilj okruženje koristi Azure Active Directory (AAD) za popunjavanje SharePoint profila vrednosti. SharePoint će sinhronizovati najčešći profil podatke iz Azure Active Directory u sistemu SharePoint. Cilj okruženje ne podržava proširivanje AAD šeme i konfigurisanje mapiranja svojstva dodatne profil. Ako vam je potrebna za popunjavanje podataka koji je nisu pružene tako što ćete se mapiranja za svojstvo profila, neophodno je da biste napisali programa koji će prosleđena vrednosti koje želite u svojstva profila u usluzi.

Smernice o ažuriranju vrednosti svojstava profila korišćenje klijenta strani objekat Model (CSOM), pogledajte:

Ovaj rezultat skeniranje pružiće vam listu profil mapiranja svojstava koje će biti uključene u ciljnoj okruženju. Ovo će vam omogućiti da odluku na smer napredovale.

Migracije podataka

Cilj okruženje će sadržati mapiranja svojstva za podrazumevani profil za SharePoint.

Važno : Bilo koje lokacije koji je konfigurisan kao će biti preskočeno „Nema pristupa” (zaključano) u sistemu SharePoint. Da biste videli listu blokiranja lokacije kolekcija vidite zaključan lokacije skeniranje izlaz.

Priprema za migraciju

Ako mapiranja svojstava naveden skeniranje izlaz su dali SharePoint programskog dodatka ili preduzeće portalu, Savetujemo vam da pogleda sinhronizacija aplikacije diskutuje u odeljku pregled da biste se uverili da podataka svojstvo profila nisu uključeni podrazumevano dalje ažurirane objave migracije.

Nakon migracije

Ako ste napravili na alatka za sinhronizaciju svojstvo profila, uverite se da su funkcije alatke nakon migracije.

Skeniranje rezultat izveštaja

Sledeća tabela opisuje kolone u izveštaju CustomProfilePropertyMappings detail.csv .

Ovaj izveštaj skeniranja sadrži listu svih mapiranja svojstva profila koja ne postoji u ciljnoj okruženju. Ako imate više veza sinhronizacije profila, možda ćete videti više mapiranja svojstva jedan profil.

Kolone

Opis

Ime veze

Ime profila za povezivanje koji je povezan mapiranja svojstava.

ConnectionType

Tip veze profil. Ovo će vam pomoći da odredite sa gde vrednost svojstva profila je.

Sadržali

Ime svojstva profila. Kada je svojstvo profila koje kreirate ovu vrednost nije moguće promeniti.

PropertyDisplayName

Ime svojstva profila za prikaz.

PropertyMapping

Atribut koji je svojstvo profila mapirani na datoj za povezivanje.

Smer

Smer mapiranja. Uvoz ili izvoz. Uvoz ukazuje na vrednost svojstva profila je napravio podataka iz izvora izvan SharePoint. Izvoz ukazuje na to da je vrednost svojstva profila u sistemu SharePoint gurnuli u spoljnom izvoru podataka.

PropertyLength

Dužina svojstva profila.

PropertyUsage

Broj profili koji imaju vrednost za određeni svojstvo. Ovo će vam pomoći da utvrdite da li ovo svojstvo mapiranje ima profile aktivno da ga koristite. Na primer, vrednost 0 da ukazuju na to da nema profile imaju vrednost za svojstvo. Vrednost 100,000 ukazuje na to 100,000 profile imaju vrednost za svojstvo.

ScanID

Jedinstveni identifikator koji se dodeljuju određeni izvršavanja procenu alatke za migraciju SharePoint.

Napomena : Izvor okruženja će sadržati neka svojstva koje su prethodno korišćene u funkciju koja se zove Phonetic pretrage. Ova funkcija je omogućena možete da tražite ime osobe, a rezultati pretrage će vratiti imena koja su slična ime koje ste uneli. Ova funkcionalnost više ne zavisi od ovih svojstava u ciljnoj okruženju, a rezultat će biti prisutni u izveštaju. Ako nije eksplicitno koristite sledeća svojstva na nekoj od vaše prilagođavanja, ne moraćete da preduzmete sve ove stavke.

Ime za prikaz svojstava

Ime svojstva

Mapiranje

Izgovor imena

SPS PhoneticFirstName

MsDS PhoneticFirstName

Ime za prikaz fonetski

SPS PhoneticDisplayName

MsDS PhoneticDisplayName

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×