Migracija iz alatke za obrasce verzije 2.5

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ova verzija programa Microsoft Office Groove više ne podržava alatke za obrasce programa Groove koje su kreirane pomoću programa Groove 2.5. Ako izaberete alatke za obrasce programa Groove 2.5, bićete upitani da izvezete dizajn i zapise alatke da biste ih uvezli u novu alatku za obrasce. Kada se izvezu, imaćete Forms Database Template (.fdt) datoteku koja sadrži dizajn alatke za obrasce i binarnu XML datoteku koja sadrži zapise podataka.

Imajte u vidu sledeća upozorenja u vezi sa procesom migracije:

 • Pored toga što više ne podržava alatku za obrasce programa Groove 2.5, ova verzija programa Groove više ne podržava ni dodavanje novih alatki za obrasce programa Groove 2007 u radni prostor. Kao posledica toga, da biste migrirali alatku za obrasce programa Groove 2.5, moraćete da sarađujete sa drugim članom radnog prostora koji još uvek nije nadogradio na verziju noviju od verzije Office Groove 2007.

 • Ispravke dizajna napravljene u spoljnom HTML uređivaču ne zadržavaju se. Na primer, ako ste u spoljnom HTML uređivaču prerasporedili polja obrazaca, te promene će se izgubiti prilikom uvoza dizajna u alatku za obrasce verzije 3.0.

  Migracija će zadržati sve objekte dizajna, uključujući sva polja, obrasce i prikaze. Na taj način možete da vratite originalni dizajn u prethodno stanje tako što ćete izabrati i rasporediti polja u alatki za obrasce programa Microsoft Office Groove 2007.

 • Skripte obrasca možda neće ispravno raditi i možda treba ponovo da se kreiraju.

Uvoz dizajna obrazaca verzije 2.5 u novu alatku za obrasce

 1. Kreiranje novog radnog prostora.

 2. Pripremite se za dodavanje alatke za obrasce u novi radni prostor i uvoz dizajna.

  Moraćete od člana koji i dalje koristi Groove 2007 da tražite da za vas doda alatku za obrasce verzije 2007. Ako nijedan član u radnom prostoru ne koristi starije verzije programa Groove, moraćete da pronađete nekoga koga ćete pozvati u radni prostor.

  Član radnog prostora će takođe morati da uveze izvezenu .fdt datoteku. Datoteku tipa .fdt možete da pošaljete kao prilog datoteke ili član može da izveze dizajn i kreira novi.

 3. Da biste uvezli dizajn, član koji vam pomaže treba da izabere meni „Datoteka“, da izabere opciju „Koristi predložak verzije 2.5“ i da izabere i otvori izvezenu .ftd datoteku.

Uvoz zapisa podataka alatke za obrasce verzije 2.5 u novu alatku za obrasce

Kada drugi član radnog prostora za vas doda novu alatku za obrasce i uveze dizajn alatke, možete da uvezete zapise podataka.

 1. Idite na alatku za obrasce koja sadrži uvezeni dizajn verzije 2.5.

 2. Izaberite karticu Radni prostori, izaberite stavku Uvoz, izaberite stavku Forms 2.5 XML ili binarni zapis i izaberite XML datoteku koju ste izvezli iz alatke za obrasce verzije 2.5.

  Svi originalni zapisi podataka sada bi trebalo da se prikažu u prikazu podataka.

Sada možete ponovo da pozovete članove u novi radni prostor. Imajte u vidu da će svi članovi zadržati sve povezanosti sa zapisima koje su originalno kreirali ili ažurirali.

Upozorenja u vezi sa uvozom zapisa obrazaca verzije 2.5 u novu alatku za obrasce

Ako dizajn alatke za obrasce verzije 2.5 koji uvozite sadrži polja koja se trenutno ne nalaze u dizajnu alatke za obrasce, za polja koja nedostaju automatski će se kreirati nova polja. Međutim, sva „polja zasnovana na tekstu“ (kao što su „Tekst“, „Dugmad opcija“, „Polje za potvrdu“, „Okvir sa listom“ i „Padajuća lista“) ponovo će se kreirati kao tekstualna polja sa više redova.

Pored toga, ako polje koje uvozite ima isto ime kao postojeće polje u dizajnu alatke za obrasce verzije 3.0, ali drugačiji tip podataka, prikazaće se poruka o grešci i podaci alatke za obrasce neće se uvesti.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×