Microsoft Planner za administratore

Timovi će dobiti najviše od usluge Microsoft Planner ako je svi koriste za planiranje zadataka, saradnju na datotekama i da ostanu u toku sa planiranim poslom. Postoji nekoliko stvari koje kao administrator možete da uradite kako biste pomogli ljudima da ostanu produktivni.

U ovom članku:

Kako se dobija Microsoft Planner

Microsoft Planner je uključen uz Office 365 Enterprise (E1, E3, E4 i E5), Office 365 Education (E1, E3, E4 i E5) Office 365 Business Essentials i Office 365 Business Premium, i dizajniran je tako da funkcioniše sa nekoliko različitih pregledača. Za više informacija pogledajte sistemske zahteve za Office.

Svaki korisnik koji ima neki od gorepomenutih Office 365 planova ima licencu za Microsoft Planner koja je podrazumevano omogućena. Administrator može lako da upravlja licencama za planer kako bi dodavao ili uklanjao licence za pojedinačne korisnike odnosno onemogućio Planner za sve korisnike.

Microsoft Planner podrazumevano neće biti dostupan korisnicima u ažuriranju opšte dostupnosti (GA) u sledećim planovima pretplate:

  • Office 365 kojim upravlja 21Vianet

  • Office 365 Government

Vodič kroz Office 365 možete da koristite da biste dobili najnovije vesti o predstojećoj dostupnosti.

Uvođenje usluge Microsoft Planner u organizaciju

Evo nekih resursa koje možete da koristite da biste olakšali uvođenje usluge Microsoft Planner u organizaciju.

Pre nego što najavite Microsoft Planner

Proverite da li razumete vezu između Office 365 grupa i Microsoft Planner. Ako organizacija već koristi Office 365 grupe, svaka grupa će imati i plan, kao što već ima kalendar, beležnicu i OneDrive lokaciju.

Ako neko napravi novi plan u usluzi Microsoft Planner, napraviće i novu Office 365 grupu. Imajte na umu da brisanje plana trajno briše i Office 365 grupu i sve što je povezano sa njom. To uključuje datoteke uskladištene na OneDrive lokaciji grupe, razgovore i beležnicu grupe.

Napomena : Dodatne informacije o Office 365 grupama potražite u članku Saznajte više o Office 365 grupama.

Najava aplikacije Microsoft Planner

Kada najavite Microsoft Planner, razmotrite upućivanje korisnika na sledeće članke da biste im pomogli da počnu:

Svakodnevno korišćenje usluge Microsoft Planner

Kako korisnici budu više radili u usluzi Microsoft Planner, mogu imati pitanja u vezi sa brisanjem zadataka i planova, prijavljivanjem, označavanjem planova kao omiljenih, podešavanjem pregleda slika zadatka i saradnjom sa članovima tima.

Najčešća pitanja o upravljanju aplikacijom Microsoft Planner

Sledi lista uobičajenih pitanja koja mogu da postave Microsoft Planner administratori.

Planner je podrazumevano omogućen, ali možda treba da kontrolišete kojim korisnicima želite da dodelite licence za Microsoft Planner. Na primer, organizacija možda nije spremna za korišćenje aplikacije Planner i treba da privremeno uklonite pristup nekim ili svim korisnicima dok ne budete spremni. Da biste to uradili, možete da dodelite ili uklonite licence putem Office 365 centra administracije ili programa Office 365 PowerShell.

Dodatne informacije i primere PowerShell skripti za upravljanje licencama za Planner potražite u članku Kako se Office 365 PowerShell koristi za upravljanje licencama za Microsoft Planner.

Napomena : Prilikom pokretanja skripti u programu Office 365 PowerShell, vrednost DisabledPlans za Microsoft Planner postavljena je na PROJECTWORKMANAGEMENT.

Office 365 administrator može da kontroliše koji korisnici imaju mogućnost da prave Office 365 grupe u zakupcu i može poželeti da dodeli mogućnost pravljenja Office 365 grupe samo određenim korisnicima koji koriste određene Office 365 usluge koje zahtevaju pravljenje grupe, kao što je Microsoft Planner.

Kontrola toga ko može da napravi Office 365 grupe predstavlja i dodatnu meru zaštite pri ograničavanju korišćenja aplikacije Microsoft Planner nelicenciranim korisnicima. Iako se uklanjanjem licence iz aplikacije Office 365 korisniku više neće prikazivati pločica Microsoft Planner, on i dalje može da pristupi aplikaciji Microsoft Planner putem URL adrese (tasks.office.com). Ako mu se onemogući pravljenje Office 365 grupe, to dodatno ograničava njegovu mogućnost da koristi Microsoft Planner jer, pored toga, neće moći da napravi planove.

Administratori to mogu da kontrolišu pomoću usluge Azure Active Directory (AD) PowerShell. Te cmdlet komande vam omogućavaju da:

  1. Onemogućite pravljenje grupe svim korisnicima u zakupcu

  2. Zatim omogućite određenim korisnicima da prave grupe (na primer, svim korisnicima aplikacije Planner) kada je pravljenje grupe onemogućeno

Važno : Onemogućavanje pravljenja grupe u zakupcu uticaće na korisnike ostalih Office 365 usluga kojima je neophodno pravljenje grupa, kao što je Exchange Online. Obavezno uzmite u obzir sve korisnike kojima je neophodna mogućnost da prave grupe prilikom konfigurisanja ove postavke.

Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje pravljenjem Office 365 grupe za Microsoft Planner.

Ako želite da obaveštenja putem e-pošte dolaze sa prilagođenog domena e-pošte, pratite korake opisane u članku Podrška za više domena za Office 365 grupe – pomoć za administratore.

Ako ste se prethodno prijavili za Office 365 Planner Preview pomoću promotivnog koda, možete primiti e-poruku koja najavljuje da će pregled isteći, kao i da će se Planner onemogućiti i izbrisati. Do toga neće doći ako ste se upisali za Office 365 plan koji uključuje Planner. Ako je Planner deo pretplate na Office 365, to neće uticati na podatke zakupca i korisnika.

E-poruku o isteku aplikacije Planner Preview možete da zanemarite ako koristite Office 365 Enterprise (E1, E3, E4 i E5), Office 365 Education (E1, E3, E4 i E5), Office 365 Business Essentials ili Office 365 Business Premium. Svi oni obuhvataju Office 365 Planner u sklopu plana.

Ako ne koristite Office 365 plan koji obuhvata Planner, možete da se upišete za njega pre datuma isteka i to neće uticati na vaše podatke.

Dodatne informacije potražite u ovoj objavi na blogu podrške za Office 365 Planner.

Ako koristite Microsoft Planner u hibridnom okruženju u kom korisnici mogu da imaju Exchange Online ili lokalne poštanske sandučiće, imajte na umu sledeće:

  • Planner ima punu funkcionalnost kada korisnici imaju Exchange Online poštansko sanduče

  • Korisnici aplikacije Planner koji nemaju Exchange Online poštanske sandučiće mogu da imaju sledeće probleme:

    • Korisnici mogu imati problema sa prikazivanjem zadatka ili dodavanjem komentara zadatku.

    • Korisnici mogu da imaju problema prilikom prikazivanja omiljenih planova u aplikaciji Planner.

Dodatne informacije potražite u članku KB 3169632.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×