Microsoft Office Communicator 2007 napomene uz izdanje

Datum poslednjeg ažuriranja 10.07.2007.

Dobro došli u Microsoft® Office Communicator 2007 napomene uz izdanje. Pogledajte ovaj članak za informacije koje se odnose na poznate probleme u vezi sa programom Office Communicator 2007.

U ovom članku

Članci u bazi znanja (KB) za poznate probleme

Napomene uz izdanje

Vrh stranice

Članci u bazi znanja (KB) za poznate probleme

Vrh stranice

Napomene uz izdanje

Ovaj dokument sadrži važne informacije koje bi trebalo da znate pre nego što uvedete i počnete da koristite klijent Office Communicator 2007.

U okviru ovih napomena

Audio pozivi

Video konferencije

Konfigurisanje zvuka i videa

Istorija razgovora

Stavka za kontrolu pristupa (ACE) pomoću javne Internet veze

Integracija sa programom Office

Integrisanje aplikacija

Instaliranje

Paket za višejezički korisnički interfejs (MUI)

Jezička podrška

Rad sa programom Communicator 2005

Rad sa programom Windows Messenger 5.1

Rad sa programom Windows Live Messenger

Audio pozivi

Office Communicator ne može da upućuje pozive putem Interneta (VoIP) spoljnim korisnicima nakon povezivanja preko virtuelne privatne mreže (VPN)

PROBLEM:     Ukoliko korisnik ima konfigurisane i unutrašnje i spoljne SIP servere i prijavljuje se u Office Communicator od kuće, a pritom ne koristi virtuelnu privatnu mrežu (VPN), a zatim se poveže koristeći VPN, Office Communicator se automatski odjavljuje i ponovo prijavljuje. U ovom stanju, korisnik ne može da obavlja VoIP pozive zato što potpuno kvalifikovano ime domena (FQDN) za prenos medijskog sadržaja nije moguće utvrditi.
REŠENJE:     Jedino poznato rešenje jeste da se odjavite ručno i da se ponovo prijavite unošenjem akreditiva.

Office Communicator možda neće biti u mogućnosti da odgovori na određene tipove sistema interaktivnog odgovora na glas (IVR) pomoću dvotonskog multifrekvencijskog unosa (DTMF) preko tastera za tonsko biranje ako je osoba koja se poziva postavila preusmeravanje poziva

PROBLEM:     Ako korisnik pozove drugog korisnika koji je podesio Postavke prosleđivanja poziva tako da Communicator odmah prosleđuje poziv ili da preusmerava neodgovorene pozive na IVR sistem koji očekuje unos preko tastera za tonsko biranje (npr. dvotonski multifrekvencijski unos [DTMF]), Communicator program ne može da odgovori, zato što prvobitni medijum omogućava pozive samo u dolaznom smeru (tj. nemamo medijum za odlazne pozive koji bi mogao da sprovede DTMF). IVR sistem može da zatraži od pozivaoca unos, ali ako pritisne 1 ili 2 da bi izabrao opciju ništa se zaista neće dogoditi.  U ovom stanju, prozor za razgovor programa Communicator i dalje će prikazivati „Pozivanje <korisničko ime>...“
REŠENJE:     Ovaj problem bi trebalo da se pojavljuje samo kod nekih IVR sistema. U nekim slučajevima, rešenje je da sačekate da se veza u potpunosti uspostavi (npr. status u prozoru za razgovor se menja sa „Pozivanje <korisničko ime>...,“ na „Povezivanje <korisničko ime>...,“ uz prikazivanja kontrola poziva) pre nego pritisnete DTMF dugmad. U nekim drugim slučajevima, ne postoji zaobilazno rešenje.  Poziv možda nikada neće imati status „povezan“. 

Blokirani kontakti mogu da vas kontaktiraju ako ih prenese neki drugi kontakt

PROBLEM:     Ako Nenad podesi Ivanov nivo pristupa na „Blokiran“, Ivan ne može direktno da kontaktira Nenada. Međutim, ako Ivan kontaktira Saru, a Sara prenese poziv Ivana Nenadu, Communicator neće blokirati prenos, iako je Nenad podesio Ivana na „Blokiran“.
REŠENJE:     Trenutno ne postoji rešenje.

Nazad na vrh

Video konferencije

Video konferencije automatski pokreću video automatski nakon pridruživanja konferenciji

PROBLEM:     Obaveštenje o pozivu za video konferenciju označava da je kontakt uputio poziv korisniku za konferenciju, ali ne razlikuje da li je konferencijski poziv video ili audio konferencijski poziv. Korisnik može da se pridruži konferenciji a da ne zna da je to video konferencija i da će njegova Web kamera reprodukovati video čim se pridruži konferenciji.
REŠENJE:     Korisnik može da pokrije kameru ili da je usmeri dalje od sebe kada je ne koristi. Pored toga, kada se otvori okno za video, označavajući da će početi reprodukcija videa, korisnik može da pritisne dugme „Pauziraj“ da bi zaustavio reprodukciju odlaznog video signala. 

Nazad na vrh

Konfigurisanje zvuka i videa

Datoteka prilagođenog zvuka ne može da se reprodukuje u programu Communicator

PROBLEM:     Obaveštenje o pozivu za video konferenciju označava da je kontakt uputio poziv korisniku za konferenciju, ali ne razlikuje da li je konferencijski poziv video ili audio konferencijski poziv. Korisnik može da se pridruži konferenciji a da ne zna da je to video konferencija i da će njegova Web kamera reprodukovati video čim se pridruži konferenciji.
REŠENJE:     Korisnik može da pokrije kameru ili da je usmeri dalje od sebe kada je ne koristi. Pored toga, kada se otvori okno za video, označavajući da će početi reprodukcija videa, korisnik može da pritisne dugme „Pauziraj“ da bi zaustavio reprodukciju odlaznog video signala. 

Podaci o uređaju za ljudski interfejs (HID) se ne ažuriraju nakon što korisnici prekinu vezu sa uređajem i ponovo je uspostave nakon kratkog vremenskog intervala

PROBLEM:     Ako korisnik prekine i ponovo uspostavi vezu sa HID uređajem u kratkom vremenskom intervalu, na primer od jedne do tri sekunde, signal za biranje i LED indikatori koji pokazuju novo stanje neće biti dostupni u uređaju.
REŠENJE:     Sačekajte 10 sekundi između prekidanja i uspostavljanja veze sa uređajem.

Menjanje podrazumevanih vrednosti sistema za zvučni uređaj dok je pokrenut Communicator zahteva ponovo pokretanje programa Communicator

PROBLEM:    Ako korisnik izmeni podrazumevane vrednosti sistema za zvučni uređaj pomoću Windows kontrolne table dok je pokrenut Communicator, izmene neće biti primenjene dok korisnik ne izađe iz programa Communicator i ponovo ga pokrene.
REŠENJE:     Izađite iz programa Communicator i ponovo ga pokrenite.

Otkrivanje audio ili video uređaja u operativnom sistemu Windows Vista ne uspeva ako korisnik priključi uređaj u drugi USB port

PROBLEM:    Ako korisnik izabere željeni audio ili video uređaj za razgovore pomoću programa Communicator, a zatim isključi uređaj i priključi ga na drugi USB port, Communicator neće moći da ga prepozna zato što mu Windows daje drugo ime. Ovaj problem odnosi se samo na operativni sistem Windows Vista®.
REŠENJE:     Korisnik može ponovo da priključi uređaj na port na koji je prvobitno bio priključen.

Poznati problemi sa medijskim sadržajem na određenim uređajima

PROBLEM:    Možete naići na umanjeni kvalitet medijskog sadržaja zbog poznatih problema sa nekim hardverskim uređajima.
REŠENJE:     Pogledajte sledeći članak iz baze znanja da biste pronašli spisak poznatih problema za određene uređaje.

Web kamera otkaže na početku video poziva na računaru sa operativnim sistemom Windows Vista

PROBLEM:    Za neke prenosne računare i monitore sa ugrađenom Web kamerom na ekranu i operativnim sistemom Windows Vista na računaru, Web kamera može da prikaže prazan izlazni video signal na početku poziva. Ovo je posledica greške u Windows Vista USB Video Class upravljačkom programu.
REŠENJE:     Korisnici mogu da preuzmu paket hitne ispravke kako bi rešili problem. Za informacije o hitnim ispravkama, posetite Office Communicator 2007 KB članak 931812. Nakon što primenite hitnu ispravku, Web kamera će se pokrenuti normalno. U nekim okolnostima, korisnik može da primeti kašnjenja do 5 sekundi tokom koga se zamrzne korisnički interfejs, ali kamera bi trebalo da radi normalno posle kašnjenja.

Vrednosti ključa registratora moraju biti podešene za obavljanje point-to-point video poziva pomoću VGA Web kamere

PROBLEM:    Za obavljanje point-to-point video poziva sa VGA Web kamerom, i pozivalac i primalac poziva moraju da imaju odgovarajuće vrednosti ključa registratora podešene na svom računaru.
REŠENJE:     Da bi omogućili VGA video u okviru point-to-point video poziva, korisnici moraju da urade sledeće:

 1. Korisnici moraju da imaju računar sa „dual-core“ procesorom ili noviju verziju. Korisnici mogu da naiđu na probleme u radu kao što je loš zvuk na računarima lošeg kvaliteta.

 2. Priključite VGA kameru kao što je Microsoft LifeCam NX6000 na računar.

 3. Podesite sledeće ključeve registratora kako za pozivaoca tako i za primaoca video poziva.
  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\RTC\Quality]
  "MaxAllowedSendVideoSize"=dword:00000002
  "MaxAllowedReceiveVideoSize"=dword:00000002

 4. Nakon što pošiljalac i primalac podese ključeve registratora, moraju ponovo da pokrenu Communicator.

Napomena : VGA je omogućen samo u point to point video pozivu, ali ne i u konferenciji sa više učesnika. Kada je omogućen VGA video režim, mogućnost rada sa bilo kojim Live Communications Server 2005 klijentom više neće biti moguća.

Nazad na vrh

Istorija razgovora

Emotikoni se ne čuvaju kada Communicator čuva istoriju razgovora u Outlook poruci

PROBLEM:    Emotikoni korišćeni u razmeni hitnih poruka se ne pojavljuju u sačuvanoj poruci istorije razgovora u Outlook fascikli „Istorija razgovora“.
REŠENJE:     Trenutno ne postoji rešenje.

Stavka istorije razgovora za konferenciju koja je zakazana u programu Outlook navodi pošiljaoca i učesnike kao „Nepoznat“

PROBLEM:    Kada pristupate konferenciji zakazanoj u programu Outlook, imena korisnika se ne čuvaju kada se razgovor završi i sačuva u programu Outlook.
REŠENJE:     Trenutno ne postoji rešenje.

Nazad na vrh

Stavka za kontrolu pristupa (ACE) pomoću javne Internet veze

Korisnici koji ažuriraju verziju programa Office Communicator, a nisu premestili javnu vezu sa Internetom ACE iz kontejnera „Blokirano“, trebalo bi da uklone javnu vezu sa Internetom ACE

PROBLEM:    Office Communicator 2007 je podrazumevano imao ACE u kontejneru „Blokirano“. Ako nije ručno uklonjen od tada, još uvek će biti prisutan u programu Office Communicator 2007 RTM.
REŠENJE:    Ako korisnici žele da primaju obaveštenja od javnih kontakata u razmeni hitnih poruka kada ih oni dodaju u svoj spisak kontakata, oni moraju da uklone javnu vezu sa Internetom (ACE) iz kontejnera „Blokirano“. Ovo će im omogućiti da primaju javna obaveštenja od javnih kontakata za razmenu hitnih poruka.

Nazad na vrh

Integracija sa programom Office

Stavke za govornu poštu i propuštene razgovore se ne prikazuju i indikator poruka na čekanju se ne ažurira kada je Outlook 2007 pokrenut u keširanom režimu

PROBLEM:    Indikator poruka na čekanju u programu Office Communicator se ne ažurira u nekim slučajevima kada korisnik koji je pokrenuo Outlook 2007 u keširanom režimu primi novu stavku govorne pošte ili propušten poziv. Takođe, kada korisnici koriste Outlook 2007 u keširanom režimu, bilo je slučajeva kada se stavke govorne pošte i propuštenih razgovora nisu prikazivale u fasciklama „Govorna pošta“ ili „Propušteni razgovori“. REŠENJE:    Ako postoji stavka u fascikli za govornu poštu ili propušten razgovor u programu Office Outlook 2007, možete da omogućite indikator o tome da vas čeka poruka ako proširite čvor „Fascikla za pretragu“ u programu Outlook 2007, kliknete na odgovarajuću fasciklu za pretragu, bilo „Propušteni razgovori“ ili „Govorna pošta“, zatim izaberete stavku u jednoj od fascikli i obeležite je kao pročitanu ili nepročitanu. Ako nema stavki u fasciklama „Govorna pošta“ ili „Propušteni razgovori“, trenutno ne postoji rešenje. Office Communicator tim radi sa Office Outlook timom na rešavanju problema.

Office Communicator ne može da otvori belešku iz programa OneNote za razgovor nakon što je grafika dodata u belešku

PROBLEM:    Office Communicator ne može da otvori belešku kreiranu pomoću programa Microsoft® Office OneNote™ ako je grafika dodata u belešku.
REŠENJE:    Nemojte da dodajete grafike u OneNote koje su povezane sa Office Communicator razgovorima.

Atributi prisutnosti iz programa Office Communicator se ne prikazuje u programu Office Outlook ili SharePoint

PROBLEM:    Atributi prisutnosti iz programa Office Communicator nisu prikazani u programu Office Outlook ili Office SharePoint.
REŠENJE:    Podesite sledeće ključeve registratora da biste omogućili da Communicator bude podrazumevana aplikacija za atribute prisutnosti u okviru Office aplikacija.
"REG_DWORD HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\PersonaMenu\RTCApplication=3"
"REG_DWORD HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common\PersonaMenu\RTCApplication=3"

Zastareli atributi prisutnosti u programu Office Outlook

PROBLEM:    Kada se korisnik odjavi iz programa Office Communicator, kontakti iz spiska u programu Communicator mogu da prikazuju informacije o prisutnosti koje su zastarele.
REŠENJE:    Ponovo pokrenite Office Communicator ili Office Outlook.

Nema atributa prisutnosti u programu Office Outlook

PROBLEM:    Kada se korisnik odjavi iz programa Office Communicator, kontakti iz spiska u programu Communicator mogu da prikazuju informacije o prisutnosti koje su zastarele.
REŠENJE:    Ako korisnik isključi Office Communicator i pregledate e-poštu u okviru programa Outlook dok se Communicator isključuje, Outlook može da izgubi vezu sa programom Communicator i stoga ne prikazuje atribute prisutnosti, čak i ako se Communicator ponovo pokrene

Nepoznati atributi prisutnosti za određene kontakte u programu Office Outlook

PROBLEM:    Ako e-adresa korisnika, onako kako je unesena u e-pošti programa Outlook, ne može da se pretvori u SIP adresu u okviru Outlook adresara ili pomoću programa Office Communicator, onda atribut prisutnosti za tog korisnika ne može da se utvrdi.
REŠENJE:    Podesite ključ registratora SetOnlineStatusLevel da biste omogućili programu Outlook da uspostavi vezu sa programom Microsoft Exchange kako bi pomogao da se utvrdi SIP adresa za korisnike. Podešavanje ovog ključa posebno može da pomogne kada je Exchange adresa korisnika (x400/X500) u okviru e-pošte.
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\Outlook\IM] "SetOnlineStatusLevel"=dword:00000003"

Nazad na vrh

Integrisanje aplikacija

Live Meeting mesta unosa se ne pojavljuju u korisničkom interfejsu programa Office Communicator nakon instalacije Live Meeting konzole

PROBLEM:    Nakon instaliranja Live Meeting konzole, meniji „Deljenje informacija pomoću usluge Live Meeting“ i „Sastani se odmah koristeći uslugu Live Meeting“ ne pojavljuju se u korisničkom interfejsu programa Office Communicator. Stavke menija trebalo bi da se pojave u programu Communicator kada korisnik klikne desnim tasterom miša na kontakt u spisku kontakata. Live Meeting meniji takođe bi trebalo da budu dostupni ako kliknete na dugme „Opcije“ u Communicator prozoru za razgovor. Instaliranje Live Meeting konzole zapisuje eskalaciju ključeva registratora programa Office Communicator u okviru HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shared\UcClient\. Kada se Live Meeting konzola instalira sa pravima korisnika, Office Communicator eskalacija ključeva registratora se ne upisuje u registar. Korisnik neće moći da se poveže sa Live Meeting serverom ili Live Meeting uslužnim sastancima niti da prima pozive usluge Live Meeting poslate preko programa Communicator. Takođe, ako korisnik ili administrator ne konfiguriše Live Meeting server ili uslužne naloge, Live Meeting meniji neće se pojaviti u korisničkom interfejsu programa Communicator. Za više informacija o ključevima registratora koje dele Office Communicator i Office Live Meeting, pogledajte dodatak C u Vodič za primenu Microsoft Office Live Meeting 2007 klijenta sa Office Communications serverom 2007.
REŠENJE:    Korisnik ili administrator mora da instalira Live Meeting konzolu sa administratorskim pravom pristupa. Za operativni sistem Windows Vista, korisnik ili administrator mora da pokrene sistem kao administrator u režimu Admin Approval da bi instalirao Live Meeting. Nakon instaliranja Live Meeting konzole, korisnik ili administrator mora da konfiguriše Live Meeting korisničke naloge. Da biste konfigurisali Live Meeting koristeći Live Meeting klijent, pokrenite Live Meeting, kliknite na strelicu nadole na naslovnoj traci za Live Meeting, izaberite stavku „Otvori korisničke naloge“, u dijalogu „Korisnički nalozi“, navedite tražene informacije i kliknite na dugme „Testiraj vezu“. Pored toga, administrator može da podesi ključeve registratora. Pre nego što se Live Meeting mesta unosa pojave u korisničkom interfejsu programa Office Communicator, korisnik mora de se odjavi iz programa Communicator i ponovo prijavi. Da bi to uradio, korisnik može da klikne desnim tasterom miša na ikonu Communicator na sistemskoj traci i klikne na dugme „Izađi“, ponovo pokrene Communicator, a zatim se ponovo prijavi. Da bi testirao da li su dostupni Live Meeting meniji, korisnik može da klikne desnim tasterom miša na kontakt u spisku kontakata programa Communicator. Na osnovu onoga što je određeno ključevima registratora ili konfigurisano u Live Meeting dijalogu „Korisnički nalozi“, meniji „Deljenje informacija pomoću usluge Live Meeting“ i „Sastani se odmah koristeći uslugu Live Meeting“ trebalo bi da se pojave. 

Live Meeting pozive koje šalje Communicator 2005 ne registruje Communicator 2007

PROBLEM:    Ako korisnik programa Communicator 2005 pošalje poziv za deljenje aplikacija za Live Meeting 2005 uslugu ili server, korisnik programa Communicator 2007 će videti poziv koji izgleda kao poziv na razmenu hitnih poruka. Korisnik programa Communicator 2005 neće primiti grešku da korisnik programa Communicator 2007 ne može da se pridruži konferenciji i da će poziv isteći. Korisnik programa Communicator 2007 neće videti poziv na konferenciju.
REŠENJE:    Communicator 2007 ne podržava sadržaj poziva za deljenje aplikacija programa Communicator 2005. Trenutno ne postoji rešenje.

SharePoint Web lokacija ne prikazuje indikator prisutnosti pored imena korisnika

PROBLEM:    Korisnik programa Office Communicator čije se ime pojavljuje na Web lokaciji Windows SharePoint Server 3.0 (na primer, kao vlasnik dokumenta) možda nema indikator prisutnosti pored svog imena na SharePoint Web lokaciji. Ovo uglavnom uzrokuje neispravan ili nepostojeći set SIP adrese za korisnika usluge SharePoint.
REŠENJE:    Ili korisnik ili administrator SharePoint Web lokacije mogu da isprave neispravnu ili nepostojeću SIP adresu na lokaciji SharePoint tako što će kliknuti na ime korisnika da bi se otvorio profil korisnika, izabrati stavku Uredi stavku, uneti odgovarajuću SIP adresu i kliknuti na dugme U redu.

Nazad na vrh

Instaliranje

Communicator ne može da otkaže instalaciju

PROBLEM:    Tokom instaliranja programa Office Communicator, ako korisnik pokuša da otkaže instaliranje nakon što vidi poruku „Zapisivanje vrednosti u sistemski registrator“, izgleda da je Communicator otkazao instaliranje i prikazuje poruku koja kaže „Instalacija programa Microsoft Office Communicator nije uspešno dovršena“. Iako izgleda kao da je Communicator otkazao instaliranje, instalacija nije otkazana.
REŠENJE:    Trenutno ne postoji rešenje.

Nazad na vrh

Paket za višejezički korisnički interfejs (MUI)

MUI paket ne funkcioniše ako se instalira u fascikli izvan programa Communicator

PROBLEM:    Bilo da MUI paket ili Communicator nisu instalirani u istoj fascikli, MUI paket neće funkcionisati.
REŠENJE:    Uvek se uverite da su MUI paket i Communicator instalirani u istoj fascikli.

Nazad na vrh

Jezička podrška

Neophodna je dodatna jezička podrška za složenu skriptu ili jezike u kojima se piše zdesna nalevo

PROBLEM:    Može doći do problema ako korisnici instaliraju verziju programa Communicator koja je lokalizovana na jezike kao što su arapski, hebrejski, hindi, tajski ili ako paket za višejezički korisnički interfejs i vaš operativni sistem nemaju podršku za složene skripte ili jezike u kojima se piše zdesna nalevo.
REŠENJE:    Korisnici mogu da instaliraju datoteke za dodatnu jezičku podršku ako otvore kontrolnu tablu, izaberu Regionalne i jezičke opcije, kliknu na karticu Jezici, i izaberu opciju Instaliraj datoteke za složena pisma i jezike s desna na levo.

Nazad na vrh

Rad sa programom Communicator 2005

PROBLEM:    Postoje sledeći problemi u međusobnom radu programa Office Communicator 2005 i Office Communicator 2007.

 • Deljenje aplikacija pomoću programa NetMeeting više nije dostupno za Office Communicator 2007. Ako korisnik programa Communicator 2005 pošalje poziv za deljenje aplikacija korisniku programa Communicator 2007, poziv neće biti isporučen korisniku izdanja 2007.

 • Deljenje aplikacija pomoću programa NetMeeting više nije dostupno za Office Communicator 2007. Ako korisnik programa Communicator 2005 pošalje poziv za deljenje aplikacija korisniku programa Communicator 2007, poziv neće biti isporučen korisniku izdanja 2007.

 • Razmena kontakata u vidu kartica koristeći HTTP GET/POST više nije podržana. Pomoću programa Office Communicator 2007, razvojni timovi mogu da šalju kontekstualne informacije na stranicu u vidu kartice aktiviranjem skripte na stranici sa karticom. Za više informacija o prilagođenim karticama, pogledajte uputstvo za razvoj programa Microsoft Office Communicator 2007.

 • Poboljšanja stanja prisutnosti iz programa Microsoft Office Communicator 2007 ne mogu da se vide u programu Office Communicator 2005.

 • Prosleđivanje na osnovu lokacije više nije dostupno u programu Office Communicator 2007.

 • Video prenos povremeno se zamrzne tokom audio/video poziva između programa Office 2005 i Office Communicator 2007.

 • Kada korisnik programa Office Communicator 2005 pozove Office Communicator 2007 broj sa omogućenom glasovnom komunikacijom u preduzeću, korisnik programa Office Communicator 2007 ne može da doda video pozivu.

 • Dodavanje ili uklanjanje audio/video režima nije podržano za pozive Communicator 2007 klijenta upućene Communicator 2005 klijentu ukoliko je nivo šifrovanja Communicator 2005 klijenta podešen na „obavezno“ ili „odbaci“ smernicom za domene.

 • Kada korisnik programa Communicator 2007 obavlja razmenu hitnih poruka sa korisnikom programa Communicator 2005, 2007 klijent dodaje tog korisnika u spisak nedavnih kontakata. Kao rezultat toga, korisnik 2005 klijenta vidi obaveštenje o tome da je dodat u spisak kontakata Communicator 2007 klijenta. Zapravo, korisnik je dodat samo u spisak nedavnih kontakata, a ne spisak kontakata. Trenutno ne postoji način da korisnik Communicator 2005 klijenta razlikuje obaveštenja generisana kada je dodat u spisak nedavnih kontakata i obaveštenja kada je dodat u spisak kontakata.


REŠENJE:    Trenutno ne postoji rešenje.

Nazad na vrh

Rad sa programom Windows Messenger 5.1

Ograničenja

PROBLEM:    Poboljšana stanja prisutnosti iz programa Office Communicator 2007 nisu podržana u programu Windows Messenger 5.1
REŠENJE:    Trenutno ne postoji rešenje.

Nazad na vrh

Rad sa programom Windows Live Messenger

Ograničenja

PROBLEM:     Usluga Windows Live ne podržava učestvovanje korisnika programa Windows Live Messenger u Office Communicator 2007 konferenciji.
REŠENJE:    Usluga Windows Live planira podršku za ovu funkciju u budućnosti.

Nazad na vrh

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×