Microsoft OWA aplikacije za mobilne uređaje se povlače

Microsoft OWA aplikacije za mobilne uređaje, OWA za iPhone, OWA za iPad i OWA za Android biće povučene 15. maja 2018. Sledeća najčešća pitanja pružaju dodatne detalje o planovima za povlačenje i informacijama o prebacivanju svih korisnika na Outlook za iOS ili Outlook za Android. Detaljna uputstva za podešavanje aplikacija Outlook za iOS i Outlook za Android potražite ovde: Centar za pomoć za Outlook za iOS i Android.

Kakav je raspored povlačenja OWA aplikacija za mobilne uređaje?

U aprilu 2018., OWA za iPhone, OWA za iPad i OWA za Android će biti povučeni iz usluge iTunes App Store kompanije Apple i iz Google Play prodavnice.

Ako koristite OWA aplikacije za mobilne uređaje i Office 365, videćete periodičnu poruku u aplikaciji, koja će vas obaveštavati kada će aplikacija biti povučena. Biće vam ponuđena veza za preuzimanje aplikacije Outlook za iOS ili Outlook za Android iz prodavnica aplikacija.

15. maja 2018., OWA aplikacije za mobilne uređaje će prestati da funkcionišu. Osobe koje koriste Office 365 će prilikom pokušaja otvaranja OWA aplikacija za mobilne uređaje biti pozdravljene porukom i vezom za preuzimanje aplikacije Outlook za iOS ili Outlook za Android.

Kako da se pripremim za promenu?

Organizacije koje koriste Office 365 i čiji korisnici i dalje koriste OWA aplikacije za mobilne uređaje obaveštene su putem Office 365 centra za poruke. Administratori koji su primili obaveštenje centra za poruke trebalo bi da podstaknu korisnike da se prebace na Outlook za iOS ili Outlook za Android.

Office 365 korisnici koji koriste OWA aplikacije za mobilne uređaje primiće poruku u aplikaciji koja im govori da treba da se prebace. Administratori koji su kreirali internu dokumentaciju za OWA aplikacije za mobilne uređaje trebalo bi da je ažuriraju kako bi umesto toga pokrivala Outlook za iOS i Outlook za Android.

Ako vaša organizacija koristi Exchange Server lokalno (to jest, hostuje sopstvene Exchange servere umesto korišćenja usluge Office 365) i vi koristite OWA aplikaciju za mobilne uređaje, nećete dobiti poruku u aplikaciji. Administrator treba da vas obavesti da će OWA aplikacije za mobilne uređaje prestati da funkcionišu 15. maja 2018. i da možete da koristite Outlook za iOS ili Outlook za Android umesto toga.

Minimalni zahtevi za Outlook za iOS i Outlook za Android

Minimalni zahtevi za Office aplikacije na iOS ili Android uređajima mogu se pronaći ovde.

Da li ću izgubiti neke funkcije kada se prebacim sa OWA aplikacije za mobilne uređaje na Outlook za iOS ili Outlook za Android?

U proteklih nekoliko godina, korporacija Microsoft se fokusirala na objavljivanje funkcija koje su potrebne klijentima u aplikacijama Outlook za iOS i Outlook za Android. Uz arhitekturu koja u potpunosti koristi tehnologiju Microsoft oblaka, Outlook nudi nesmetano korisničko iskustvo i poјačanu bezbednost.

Mnoge funkcije, uključujući pristup deljenom kalendaru ili kalendaru delegata i mogućnost prikazivanja globalnog spiska adresa, sada su uključene u Outlook aplikacije. Druge funkcije (na primer, deljeni poštanski sandučići) biće dostupne do kraja 2018. U međuvremenu, iskustvo sa programom Outlook na vebu dostupno vam je iz pregledača na mobilnom uređaju.

Kako administratori mogu da prepoznaju korisnike OWA aplikacija za mobilne uređaje putem sistema Exchange?

Exchange Server administratori mogu da koriste Exchange Management Shell za identifikaciju korisnika OWA aplikacija za mobilne uređaje tako što će pokrenuti sledeću komandu:

PS C:\windows\system32> get-mobiledevice -OWAforDevices | fl UserDisplayName,DeviceType,DeviceUserAgent,FirstSyncTime

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×