Microsoft MyAnalytics za Office 365 administratore

MyAnalytics obezbeđuje statistiku koja ljudima pomaže da razumeju kako provode vreme na poslu.

Kako da preuzmete MyAnalytics

MyAnalytics je dostupan u sledećim planovima:

Možete da kupite MyAnalytics programski dodatak ako imate jedan od sledećih planova:

 • Office 365 Enterprise E1 ili E3 plan

 • Office 365 Education ili E3

MyAnalytics će biti dostupna licenciranim korisnicima* odmah nakon kupovine plana ili dodatka. Pošto prikupljanje podataka traje neko vreme, statistike će početi da se pojavljuju posle otprilike sedam dana.

MyAnalytics dizajnirana je tako da radi sa najnovijom ili prvom prethodnom verzijom pregledača Microsoft Edge, Internet Explorer ili Firefox, odnosno najnovijom verzijom pregledača Chrome ili Safari. Dodatne informacije pronaći ćete u članku Sistemski zahtevi za Office.

* Korisnik mora da ima dodeljenu SharePoint licencu da bi mogao da pristupi punoj MyAnalytics funkcionalnosti.

Šta treba da uradite kada dobijete MyAnalytics

Kada kupite E5 plan ili dodatak MyAnalytics, morate da konfigurišete MyAnalytics za organizaciju. Preporučujemo da izvršite sledeće korake:

Pregled vodiča za privatnost za MyAnalytics

Shvatamo da organizacije imaju različite zahteve kada je u pitanju korišćenje podataka o privatnosti i zaposlenima. MyAnalytics je dizajnirana pomoću različitih opcija kako biste mogli da se bavite privatnošću ili pravnim razmatranjima u vezi sa korišćenjem podataka o privatnosti i podataka o zaposlenima vaše organizacije. Da biste se upoznali sa ovim opcijama, trebalo bi da pregledate Vodič za privatnost za ličnu kontrolnu tablu za MyAnalytics i Outlook programski dodatak da biste se uverili da ste na odgovarajući način konfigurisali MyAnalytics za svoju organizaciju.

Konfigurisanje korisničkih postavki za MyAnalytics

Možete da koristite sledeće opcije da biste konfigurisali MyAnalytics za svakog korisnika u organizaciji.

Možete da odlučite da promenite ova podrazumevana ponašanja za bilo kog korisnika tako što ćete postaviti parametar Režim privatnosti:

Režim privatnosti

Licencirani korisnik

Nelicencirani korisnik

Davanje saglasnosti

Ovo je podrazumevana postavka

 • Office 365 podaci se koriste za ukupne informacije prikazane licenciranim korisnicima

 • Lična kontrolna tabla je dostupna

 • Korisnik može da odbije saglasnost koristeći meni Postavke funkcije

 • Office 365 podaci se koriste za ukupne informacije prikazane licenciranim korisnicima

 • Korisnik ne može da odbije saglasnost. Samo administrator može da odbije saglasnost za korisnika

Odbijanje saglasnosti

 • Office 365 podaci se ne koriste za ukupne informacije prikazane licenciranim korisnicima

 • Lična kontrolna tabla nije dostupna

 • Korisnik može dati saglasnost koristeći meni Postavke funkcije

 • Office 365 podaci se ne koriste za ukupne informacije prikazane licenciranim korisnicima

Izuzeto

 • Office 365 podaci se ne koriste za ukupne informacije prikazane licenciranim korisnicima

 • Kontrolna tabla je dostupna

 • Korisnik ne može dati saglasnost koristeći meni Postavke funkcije

 • Office 365 podaci se ne koriste za ukupne informacije prikazane licenciranim korisnicima

Napomene : Sledeće se primenjuje kada koristite podrazumevane postavke:

 • Svim korisnicima u organizaciji, bilo da su im izdate MyAnalytics licence ili ne dobijaju saglasnost.

 • Licenciranim korisnicima će automatski biti omogućena MyAnalytics pošto im bude dodeljena licenca. Ako želite da licencirani korisnici imaju izbor da daju saglasnost, morate da promenite podrazumevane postavke.

Koristite Exchange Online PowerShell za pokretanje cmdlet komandi radi podešavanja ili preuzimanja MyAnalytics korisničkih postavki

Za više informacija o modulu Exchange Online PowerShell pogledajte odeljak Povezivanje sa modulom Exchange Online PowerShell.

PrivacyMode ima tri različite postavke: „Izuzet“, „Data saglasnost“ i „Odbijena saglasnost“, kao što je opisano u nastavku. Konfigurišite MyAnalytics postavke za korisnika pomoću sledeće cmdlet komande:

Set-UserAnalyticsConfig –Identity <string> [PrivacyMode <string[]>]

Parametar

Obavezno

Opis

Podrazumevana vrednost

Identity

Da

Korisnički ID za trenutnog korisnika onako kako je uskladišten u usluzi Azure Active Directory (AAD).

-

Režim privatnosti

Da

 • Izuzet: MyAnalytics neće koristiti podatke trenutnog korisnika za izračunavanje izvedene statistike za druge korisnike. Trenutni korisnik neće moći to da promeni u meniju Postavke funkcije u usluzi MyAnalytics, ali će i dalje moći da vidi personalizovanu statistiku na MyAnalytics kontrolnim tablama.

 • Odbijanje saglasnosti: MyAnalytics neće koristiti podatke trenutnog korisnika za izračunavanje izvedene statistike za druge korisnike. Trenutni korisnik neće videti statistiku u MyAnalytics, ali može to da promeni u meniju Postavke funkcije i odabere da dâ saglasnost.

 • Davanje saglasnosti: MyAnalytics će koristiti podatke trenutnog korisnika za izračunavanje izvedene statistike za druge korisnike. Trenutni korisnik će videti statistiku u MyAnalytics i moći će to da promeni u meniju Postavke funkcije da bi odbio saglasnost.

Davanje saglasnosti

Preuzmite MyAnalytics postavke za korisnika pomoću sledeće cmdlet komande:

Get-UserAnalyticsConfig –Identity <string>

Parametar

Obavezno

Opis

Podrazumevana vrednost

Identity

Da

Korisnički ID za trenutnog korisnika onako kako je uskladišten u usluzi AAD.

-

Provera da li je omogućen pristup funkciji Office Graph

Saznajte kako da proverite da li je Office Graph omogućen.

Napomena : Ako ne dozvolite pristup funkciji Office Graph, Delve se uklanja iz Office 365 pokretanja aplikacija, a korisnici iz organizacije ne mogu da vide statistiku iz usluge MyAnalytics u usluzi Delve.

Dodela MyAnalytics licence korisnicima

Licencu za MyAnalytics morate dodeliti korisnicima koji bi trebalo da vide statistiku iz usluge MyAnalytics. Dodatne informacije o tome kako to da uradite potražite u članku Dodela licenci korisnika za Office 365 za preduzeća.

Ako ne želite da korisnik vidi statistiku iz usluge MyAnalytics, jednostavno uklonite MyAnalytics licencu za tog korisnika.

Proverite da li je Programski dodatak MyAnalytics za Outlook instaliran

Programski dodatak MyAnalytics za Outlook se automatski instalira za vašu organizaciju kada kupite jedan od planova E5 ili dodataka koji su navedeni na početku ovog članka. Korisnici će odmah videti Programski dodatak MyAnalytics za Outlook u svojim Outlook aplikacijama pošte pošto im licenca bude dodeljena.

Možete se uveriti da je programski dodatak instaliran tako što ćete u Office 365 administrativni centar na listi programskih dodataka potražiti svoju organizaciju.

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ u gornjem levom uglu i izaberite stavku Administrator.

  Napomena : Pločicu Administrator vide samo Office 365 administratori.

 3. Kliknite na vezu ka novom centru administracije koja je prikazana na baneru na vrhu stranice.

  Napomena : Možete da se vratite u stari centar administracije tako što ćete kliknuti na dugme „Idi u stari centar administracije“ u gornjem desnom uglu novog centra administracije.

 4. U pregledu centra administracije izaberite stave Meni > Postavke > Usluge i programski dodaci.

 5. Uverite se da je programski dodatak MyAnalytics na listi instaliranih programskih dodataka koji su prikazani na stranici.

Ako Programski dodatak MyAnalytics za Outlook nije instaliran, možete ručno da ga instalirate tako što ćete pratiti ova uputstva. MyAnalytics manifest možete da nađete ovde.

E-poruke dobrodošlice za korisnike

Kada korisnik dobije licencu, MyAnalytics će započeti proces podešavanja, počeće da prikuplja podatke (kroz kalendar i e-poštu) za tog korisnika i počeće da razvija statistiku o tim podacima.

Kada se podešavanje dovrši, MyAnalytics šalje e-poruku dobrodošlice licenciranom korisniku. E-poruka dobrodošlice nudi korisniku neke osnovne informacije o usluzi MyAnalytics, na primer šta je to i kako funkcioniše, a takođe daje korisniku uvid u neke od njegovih statističkih podataka. Korisnik ne treba da preduzima nikakvu radnju da bi primio e-poruku dobrodošlice.

Korisnici koji imaju licencu za MyAnalytics imaju mogućnost i da otkažu korišćenja usluge MyAnalytics. Uputstva o tome kako da otkažete biće obezbeđena u vidu veze u sklopu e-poruke dobrodošlice.

Ako korisnik želi da koristi MyAnalytics, ali ne želite da prima dodatne e-poruke od proizvoda, može da prati uputstva za otkazivanje komunikacije e-poštom na dnu ovog članka.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×