Menjanje vlasnika portala

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Podrazumevani vlasnik portala je administrator koji ga je kreirao. Možda ćete želeti da imenujete dodatne vlasnike portala ili je možda potrebno da imenujete nekog drugog vlasnika portala ukoliko promenite organizaciju.

  1. Na matičnoj stranici, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

  2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Korisnici i dozvole kliknite na vezu Administratori kolekcije lokacija.

  3. Upišite imena osoba koje želite da dodate ili kliknite na dugme Potraži, a zatim u dijalogu Dodavanje osoba izaberite osobe iz kataloga korisničkih naloga.

  4. Kliknite na dugme U redu kada dodate vlasnika portala.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×