Menjanje veličine slike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

  1. Izaberite slike sa kojima želite da radite.

  2. Kliknite na dugme Uredi slike na traci sa alatkama Oblikovanje.

  3. U oknu zadatka Uređivanje slika, u okviru Promena veličine slike izaberite stavku Promeni veličinu.

  4. Imate tri opcije za kontrolu na rezoluciju i veličine datoteke slike:

  • Prva opcija vam pruža brz način od fotografiju veličine za određeni zadatak. Ako pišete izveštaja i želite da uključite brzo sliku sebe, na primer, bi Odaberite rezoluciju za korišćenje mala slika u dokumentu, na Veb stranicu ili putem e-pošte u visok ili nizak rezoluciju.

  • Drugo, možete da kreirate sliku sa prilagođene veličine. Na primer, možda ćete morati da biste odštampali pasoš fotografije za određeni specifikacija. Jednostavno kliknite na dugme Prilagođena širina x visina. Zatim unesite prilagođeni širinu i visinu za sliku u poljima obezbeđen i kliknite na dugme u redu u okviru Podešavanje veličine rezimea.

  • Na kraju, možete povećati ili Smanji veličinu slike proporcionalno. Možda to uradite, na primer, da biste došli na fotografiju 8 x 10 smanjena tako da se uklopi u okvir 4 x 5. Počnite tako što ćete kliknuti na dugme procenat originalne širina x visina. Zatim unesite željeni procenat originalne veličine slike u dato polje i kliknite na dugme u redu u okviru Podešavanje veličine rezimea.

Napomena : Microsoft Picture Manager čuva odnos širina/visina prilikom promene veličine slike, tako da će se nikada ne Razmaknite iz oblika i uvek će ostati u proporciju.

Napomena : Da biste opozvali uređivanje, u meniju Uređivanje izaberite komandu Opozovi radnju. Uređivanja neće biti sačuvana dok ih vi ne sačuvate.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×