Menjanje tabele rasporeda u ponavljajuću tabelu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Stavku Promeni u koja se pojavljuje kada kliknete desnim tasterom miša na kontrolu možete da upotrebite da biste brzo promenili jedan tip kontrole u drugi. Na primer, tabelu rasporeda možete da konvertujete u ponavljajuću tabelu.

Možete da koristite ponavljajuće tabele da nude korisnici dodatni stepen fleksibilnosti kada popunjavanje obrazaca. Kada koristite ponavljajuće tabele, vaš predložak obrasca ne mora da biste prikazali brojne praznih redova kada korisnik prvi put otvori. Umesto toga, korisnici obično vidite samo jedan red i dodajte još samo kada i da li su potrebne. Ovo štedi prostor u obrascu i korisnicima nudi dodatni stepen personalizacije.

 1. U predlošku obrasca, kliknite desnim tasterom miša bilo gde unutar tabele rasporeda koji želite da konvertujete.

 2. U priručnom meniju postavite pokazivač Promeni ui zatim kliknite na dugme Ponavljajuća tabela.

 3. U dijalogu Promena da biste ponavljajuća tabela uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste naveli redova zaglavlja za ponavljajuću tabelu, unesite vrednost u polju broj redova za zadržavanje kao zaglavlja tabele . Red zaglavlja se najčešće koristi za naslove kolona.

  • Da biste naveli podnožje redove za ponavljajuće tabele, unesite vrednost u polju broj redova za zadržavanje kao tabele podnožje . Više tabela nemojte uključivati podnožje redova.

  • Da biste naveli broj redova podataka koje želite da koristite, unesite vrednost u polje broj koje se ponavljaju redove da biste uključili prilikom popunjavanja obrasca . Red sa podacima je red koji mogu "ponavljanje" u obrascu onoliko puta koliko je potrebno

 4. U meniju Umetanje izaberite stavku Još kontrolaili pritisnite tastere ALT + I, C.

 5. Umetanje kontrole koje želite u ćelije tabele.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×