Menjanje skale na osi vrednosti

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Skala precizira opseg vrednosti na osa, intervale u kojima se vrednosti javljaju, način prikazivanja vrednosti ose i tačku preseka osa.

  1. Izaberite osu vrednosti koju želite da promenite.

  2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Izabrana osa, a zatim izaberite karticu Razmera.

  3. Izaberite željene opcije.

Saveti

  • Da biste preokrenuli položaj traka i stubaca u trakastom ili stubičastom grafikonu, potvrdite izbor Vrednosti u obrnutom redosledu.

  • Ako vrednosti grafikona sadrže velike brojeve, tekst ose i lakše čitao možete da proverite tako što ćete promeniti mernih jedinica ose. Na primer, ako grafikon vrednosti u opsegu od 1.000.000 do 50 000 000, možete da prikažete brojeve kao 1 do 50 na osi i da prikažete oznaku koja ukazuje na to da je jedinice izražavaju milione.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×