Menjanje publikacije iz jednog tipa u drugi

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da li kreirate nekoliko publikacija za isti posao? Microsoft Office Publisher 2007 olakšava pokretanje nove publikacije i ponovno korišćenje informacija iz publikacije na kojoj upravo radite.

Važno : Ako kliknete na dugme Promeni predložak u oknu zadataka Oblikovanje publikacije i promenite tip publikacije, publikacija na kojoj radite se zatvara ali se ne čuva. Uverite se da ste sačuvali publikaciju na kojoj radite pre nego što kliknete na dugme Promeni predložak. Možete takođe da kliknete na dugme Otkaži da biste se vratili na prethodnu publikaciju.

Ako otvorite novu publikaciju biranjem stavke Nova u meniju Datoteka, publikacija na kojoj ste prethodno radili ostaje otvorena na vašoj radnoj površini.

Koristite okno zadatka Oblikovanje publikacije da biste promenili tipova publikacija

Kada otvorite novi tip publikacije klikom na dugme Promeni predložak u oknu zadataka Oblikovanje publikacije, publikacija na kojoj ste radili se zatvara – ali se poslovne informacije, kao što je ime kompanije, broj telefona, adresa i tako dalje, automatski umeću na odgovarajuća mesta u novoj publikaciji.

Kada pređete na novu publikaciju, sav sadržaj koji ste dodali tekućoj publikaciji smešta se u okno zadataka Dodatni sadržaj. Sadržaj čuvara mesta koji je deo predloška dizajna ne smešta se u okno zadataka Dodatni sadržaj.

Promena tipa publikacije

 1. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije , u okviru publikacije otkucajte opcije, izaberite stavku Promeni predložak.

  Na primer, ako trenutno kreirate vizitkartu, u oknu zadataka Opcije za vizitkartu kliknite na dugme Promeni predložak.

 2. U dijalogu Promena predloška izaberite tip publikacije, na primer Brošure.

  Ako želite da tražite predloške, upišite reč ili frazu – na primer rođendan – u polje Pronađite predloške, a zatim kliknite na zeleno dugme Pretraži da biste predložak potražili u svom računaru ili na Web lokaciji Microsoft Office Online.

 3. Izaberite željeni dizajn.

 4. Odaberite druge opcije po želji, kao što su šema boja ili drugi skup poslovnih podataka, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. Ako postoji neki sadržaj u oknu zadataka Dodatni sadržaj, postupite na neki od sledećih načina:

  • Ispraznite okno zadataka Dodatni sadržaj.

  • Umetnite dodatni sadržaj iz okna zadataka u publikaciju.

  • Premestite dodatni sadržaj u biblioteku Biblioteka sadržaja.

  • Izbrišite sadržaj u oknu zadataka Dodatni sadržaj.

  • Kliknite na dugme U redu u okviru za poruke da biste izbrisali dodatni sadržaj.

Napomena : Ako skupljeni odeljke u oknu zadatka Oblikovanje publikacije , a ne vidite dugme Promeni predložak , kliknite na dugme Opcije za tip publikacije, gde je tip publikacije je tip publikacije koji trenutno radite (na primer, Opcija brošure).

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×