Menjanje povezivanja kontrole

Kontrole u koje korisnici unose ili iz kojih biraju podatke u obrascu, uključujući okvire za tekst, polja za potvrdu i okvire sa listom opcija povezivanje sa polje i grupa koje se nalaze u izvoru podataka obrasca. Izvor podataka koji je vizuelno predstavljen pomoću ikone fascikle (grupa) i ikone dokumenta (polje) u oknu zadataka Izvor podataka skladišti podatke povezane sa obrascem. Informacije unete u kontrolu ne mogu se sačuvati ako kontrola nije povezana sa poljem ili grupom u izvoru podataka ili ako je nepravilno povezana.

Povremeno možete shvatiti da je potrebno promeniti povezivanje neke kontrole u predlošku obrasca. Na primer, ako iskopirate okvir za tekst i nalepite ga u isti prikaz predloška obrasca, pojaviće se poruka kada pređete mišem preko nekog od okvira za tekst koja ukazuje na to da su uskladišteni duplirani podaci. To se dešava zato što su okviri za tekst povezani sa istim poljem. U tom slučaju, jedan okvir za tekst možete da ponovo povežete sa nekim drugim poljem u izvoru podataka.

Napomena : Određene funkcije poslovne logike, uključujući validacija podataka, uslovno oblikovanje i pravilo, zasnivaju se na poljima i grupama, a ne na kontrolama. Iz tog razloga možete izgubiti sve validacije podataka, uslovno oblikovanje ili pravila koja su povezana sa originalnom kontrolom kada promenite povezivanje kontrole.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu čije povezivanje želite da promenite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Promeni vezivanje.

 2. Ako predložak obrasca koristi više izvora podataka, u dijalogu Vezivanje kontrole sa liste Izvor podataka izaberite onaj koji želite da koristite.

 3. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste kreirali novo polje ili grupu sa kojom ćete povezati kontrolu, kliknite desnim tasterom miša na grupu u koju želite da dodate novo polje ili grupu, u priručnom meniju izaberite stavku Dodaj, unesite odgovarajuća svojstva u dijalog Dodavanje polja ili grupe, a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Izaberite polje ili grupu koju želite da povežete sa kontrolom, a zatim kliknite na dugme U redu da biste kontrolu povezali sa postojećom kontrolom.

 4. Izaberite kontrolu u predlošku obrasca da biste je testirali i proverili da li je povezivanje pravilno. Ikona koja se prikazuje na kontroli ukazuje na to da li je pravilno povezana sa poljem ili grupom.

  Ikone povezivanja

  Postoje tri ikone povezivanja.

  Ikona

  Opis

  Icon image

  Povezivanje je tačno.

  Slika ikone

  Kontrola možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Da biste identifikovali potencijalni problem, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja.

  Slika ikone

  Kontrola neće ispravno funkcionisati. Da biste identifikovali problem, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×