Menjanje postavki kalendara objavljenih na lokaciji Office Online ili njihovo uklanjanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U mogućnosti ste da kalendar koji ste objavili na lokaciji Microsoft Office Online promenite, prestanete da delite ili uklonite.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Menjanje kalendara koji se deli na lokaciji Office Online

Dozvoljavanje pristupa objavljenom kalendaru

Poništavanje pristupa kalendaru na lokaciji Office Online

Uklanjanje kalendara sa lokacije Office Online

Menjanje kalendara koji se deli na lokaciji Office Online

 1. U fascikli Kalendar, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na deljeni kalendar koji želite da promenite.

 2. U priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Objavi na Internetu, a zatim izaberite stavku Objavi na lokaciji Office Online.

 3. Pored natpisa Uvek prikaži izaberite broj dana tokom kojih želite da delite kalendar.

  Snimak ekrana vremenskog raspona

 4. Pored natpisa Detaljnost kliknite na strelicu i odaberite koje detalje želite da delite. Ako želite, potvrdite izbor Prikaži vreme samo u okviru mojih radnih sati da biste deljene detalje ograničili samo na one u vezi sa radnim vremenom određenim u programu Microsoft Office Outlook 2007.

  Detalji kalendara

 5. Pored stavke Dozvole odaberite da li će informacije kalendara moći da prikažu samo navedeni ljudi ili će moći da ih pretražuju i prikazuju svi korisnici lokacije Office Online.

  • Samo pozvani korisnici mogu da prikažu ovaj kalendar     Ako izaberete ovu opciju, otvara se Outlook e-poruka za deljenje kada se kalendar objavi na lokaciji Office Online. E-poruku za deljenje možete da pošaljete svakoj osobi kojoj želite da dodelite pristup kalendaru. Poruka za deljenje automatski uključuje vezu ka kalendaru, a ako želite, možete da otkucate poruku.

  • Svako može da prikaže i pretražuje ovaj kalendar na lokaciji Office Online      Ako izaberete ovu opciju, svako ko zna vezu sa vašim kalendarom može da ga prikaže. Ljudima nije potreban Windows Live ID nalog da bi se prijavili za uslugu. Pored toga, korisnici lokacije Office Online mogu da pronađu ovaj kalendar kada pretražuju kalendare.

 6. Ako objavljujete kalendar koji svi mogu da prikažu i pretražuju, u polju Opis otkucajte opis kalendara. Ove informacije će pomoći drugim korisnicima lokacije Office Online da pronađu taj kalendar.

  Po podrazumevanoj vrednosti, ovaj kalendar će se povremeno ažurirati. Promene kalendara se objavljuju na lokaciji Office Online tokom sledećeg ručnog ili automatskog slanja/prijema. Između svakog slanja/prijema podrazumevano postoji interval od 30 minuta za svaku grupu slanja/prijema. Ako promenite interval automatskog slanja/prijema tako da bude kraći od 20 minuta, ispravke kalendara se šalju na lokaciju Office Online u intervalu od najmanje 20 minuta.

  Da biste otpremili ovaj kalendar, a ne želite da u budućnosti otpremate ispravke, izaberite stavku Više opcija, a zatim izaberite stavku Jedno otpremanje: ispravke se neće otpremati.

 7. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Dozvoljavanje pristupa objavljenom kalendaru

Napomena : Ako ste ograničili pristup kalendaru, potrebno je da imate e-nalog za koji je omogućen Windows Live ID da biste mogli da koristite uslugu za deljenje kalendara na lokaciji Office Online. Omogućavanje Windows Live ID-a za e-adrese je besplatno.

 1. U fascikli Kalendar, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji se deli na lokaciji Office Online i koji želite da pozvane osobe pregledaju ili da se na njega pretplate.

 2. U priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Objavi na Internetu, a zatim izaberite stavku Deli objavljeni kalendar.

 3. U e-poruku sa pozivom za deljenje unesite imena osoba kojima želite dodelite dozvole.

 4. U telo poruke možete da unesete željeni sadržaj.

  Veza do objavljenog kalendara će biti automatski umetnuta kada pošaljete poruku.

 5. Kada budete želeli da pošaljete poruku sa pozivom za deljenje, kliknite na dugme Pošalji.

Vrh stranice

Poništavanje pristupa kalendaru na lokaciji Office Online

U mogućnosti ste da u bilo kom trenutku prestanete da delite kalendar koji ste objavili na lokaciji Office Online. Možete i da odaberete da određenim osobama budu poništene dozvole ili da se za sve spreči mogućnost pregledanja kalendara.

 1. U fascikli Kalendar, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na kalendara koji želite da prestanete da delite na lokaciji Office Online.

 2. U priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Objavi na Internetu, a zatim izaberite stavku Zaustavi deljenje.

 3. U dijalogu Uklanjanje dozvola za kalendar izaberite e-adrese osoba čije dozvole za pristup objavljenom kalendaru želite da poništite, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Uklanjanje kalendara sa lokacije Office Online

U mogućnosti ste da u bilo kom trenutku uklonite kalendar koji ste objavili na lokaciji Office Online.

Napomena : Ako uklonite kalendar, niko, uključujući i vas, neće biti u mogućnosti da pregleda kalendar na lokaciji Office Online. Morate ponovo da objavite kalendar kako biste ponovo omogućili njegovo deljenje.

 1. U fascikli Kalendar, u oknu za navigaciju desnim tasterom miša kliknite na kalendar koji želite da uklonite sa lokacije Office Online.

 2. U priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Objavi na Internetu, a zatim izaberite stavku Ukloni sa servera.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×