Menjanje podrazumevanog redosleda dodele fokusa za kontrole u obrascu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Mnoge osobe koriste tastaturu umesto miša da bi se premeštale iz polja u polje kada popunjavaju obrazac. Zbog toga je važno da kontrole u predlošku obrasca imaju logični redosled tabulatora.

Podrazumevano redosled dodele fokusa u Microsoft Office InfoPath predložak obrasca je sleva nadesno, odozgo nadole, kao što je na Veb stranicu. U nekim slučajevima ćete možda morati da promenite podrazumevani redosled kartica za predložak obrasca. Na primer, možete da navedete prilagođene kartice redosled za tabela koja se ponavlja tako da korisnici možete da se krećete kolonu po kolonu, a ne red po red.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da promenite redosled dodele fokusa, a zatim kliknite na dugme Svojstva kontrole. Na primer, da biste otvorili svojstva za kontrolu okvira za tekst, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu i zatim kliknite na dugme Svojstva okvira za tekst.

  2. Izaberite karticu Više opcija.

  3. U okviru kartice indeks unesite neki drugi 0. Na primer, da biste naveli da se korisnici kretati do ove kontrole kada prvi put pritisnu taster TAB, unesite 1.

  4. Ponovite korake od 1 do 3 da biste promenili redosled dodele fokusa za dodatne kontrole.

  5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Napomena : 

  • Podrazumevana postavka karticu indeks za sve kontrole u predlošku obrasca je 0, ali redosled dodele fokusa počinje sa 1. To jest, kontrole sa 1 u polju karticu indeks korisnici prvo kada korisnici pritisnite taster TAB, kontrole sa 2 u polju Tab indeks poseti drugo, i tako dalje. Kontrole sa 0 u polju karticu indeks prikazaće se kao poslednja u redosledu kartica. Da biste preskočili sve kontrole u redosledu kartica, unesite -1 u polju karticu indeks .

  • Menjanje postavke indeksa kartica ne dovodi do promene redosleda po kom se krećete kroz kontrole u režimu za dizajniranje.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×