Menjanje podrazumevanih postavki za linije i oblike

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako vam se ne dopada izgled oblika ili okvira za tekst kada ga dodate u datoteku, možete da oblikujete taj oblik ili okvir za tekst i zatim to oblikovanje odredite kao novo podrazumevano oblikovanje za tu otvorenu datoteku. Nakon toga će svi novi oblici ili okviri za tekst koristiti to oblikovanje.

Ali ne zaboravite, ovi koraci postavljaju podrazumevane opcije samo za datoteku koja je otvorena – unakrsnu tabelu, prezentaciju slajdova, poruku e-pošte ili dokument. Da biste postavili podrazumevane opcije za sve datoteke, možete da napravite predložak.

Menjanje podrazumevanih vrednosti za oblike i okvire za tekst

Excel, Outlook, Word i PowerPoint

  1. Dodaj oblik ili okvir za tekst u datoteku (u unakrsnu tabelu, e-poruku ili prezentaciju slajdova).

  2. Izaberite oblik ili okvir za tekst.

  3. Primena oblikovanja. Možete da promenite boju popune ili dodate efekat, promenite boje, stila ili debljine linije, ili izvršite ostale izmene.

  4. Kliknite desnim tasterom miša na ivicu oblika ili okvira za tekst i u priručnom meniju izaberite opciju Postavi kao podrazumevanu vrednost.

Kada dodate oblik u tu datoteku on će koristiti oblikovanje koje ste primenili.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×