Menjanje podataka u postojećem grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako PowerPoint 2010 prezentaciju sadrži grafikon, možete da uredite podatke grafikona direktno u programu PowerPoint, da li je grafikon ugrađen u ili povezane sa prezentacijom. Takođe, možete da ažurirate ili osvežite podatke u povezanog grafikona bez odlaska na program u kom ste kreirali grafikon

 1. Na slajdu izaberite grafikon koji želite da promenite. Zeleni kontekstualna kartica Alatke za grafikone se pojavljuje na vrhu prozora programa PowerPoint. Ako ne vidite na Alatke za grafikonekarticu ili na na kartici Dizajn u okviru, uverite se da kliknete na grafikon da biste ga izabrali.

  Napomena : Na kartici Dizajn u okviru Alatke za grafikone nije isti kao podrazumevanu karticu Dizajn u programu PowerPoint. Kartica " Alatke za grafikone " se pojavljuje samo kada je izabran na grafikon i kartice Dizajn, raspored i Oblikovanje u okviru da obezbedite različite komande koje se odnose samo na izabrani grafikon.

 2. Uradite sledeće:

 3. Da biste uredili ugrađeni grafikon (kreiran u programu PowerPoint pomoću komande "Umetanje grafikona"):

 4. U okviru Alatke za grafikonepo u karticu Dizajn , u polju grupu podataka , kliknite na dugme Uređivanje podataka.Programu Microsoft Excel otvara u novom prozoru i prikazuje na radnom listu da bi je izabrani grafikon.
  Kartica „Dizajn“ u okviru „Alatke za grafikone“

 5. U Excel radnom listu, kliknite na ćeliju koja sadrži naslov ili podatke koje želite da promenite, a zatim unesite nove informacije.

 6. Zatvorite Excel datoteke. PowerPoint osvežava i automatski čuva na grafikonu.

 7. Uređivanje povezanog grafikona (kreirana u drugom programu i kopiraju u programu PowerPoint):

 8. Unesite promene u grafikon podatke u program unakrsne tabele u kojoj je kreiran.

 9. U programu PowerPoint, u okviru Alatke za grafikone, na karticu Dizajn , u na grupu podataka , kliknite na dugme Osveži podatke.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×