Menjanje nivoa zaštite u filteru neželjene e-pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Neželjene poruke e-pošte, koje se nazivaju i bezvredna e-pošta, mogu predstavljati napast u Prijemnom poštanskom sandučetu. Filter za neželjenu poštu u programu Outlook prepoznaje poruke koje su najverovatnije neželjene i premešta ih u fasciklu Neželjena e-pošta.

Nivo zaštite filtera za neželjenu poštu podrazumevano je postavljen na vrednost Bez automatskog filtriranja. Možete podesiti da filter bude agresivniji kako bi hvatao više neželjenih poruka. Što viši nivo zaštite postavite to je veći rizik da će neke legitimne poruke biti prepoznate kao neželjene i premeštene u fasciklu Neželjena e-pošta.

 1. Izaberite stavke Početak > Neželjeno > Opcije neželjene e-pošte.

 2. Izaberite željeni nivo zaštite

  • Bez automatskog filtriranja     Iako se na ovaj način isključuje automatski filter za neželjenu e-poštu, poruke će nastaviti da se procenjuju pomoću imena domena i e-adresa sa liste blokiranih pošiljalaca.

   Napomena : Ako želite da isključite filter za neželjenu e-poštu, morate da uklonite i imena sa lista filtera za neželjenu e-poštu.

  • Nizak     Ako ne primate mnogo neželjenih e-poruka ili želite da se filtriraju samo poruke koje su očigledno neželjene, izaberite ovu opciju.

  • Visok     Ako primate veliki broj neželjenih e-poruka, ali ne želite da ograničite poruke od pošiljalaca sa liste bezbednih pošiljalaca, izaberite ovu opciju. Preporučujemo da povremeno proverite fasciklu Neželjena e-pošta kako biste se uverili da greškom u nju nije premeštena neka poruka koju želite da primite.

  • Samo sa liste pouzdanih     Ovo je najstroža opcija. Sve poruke koje nije poslala osoba sa spiska sigurnih pošiljalaca ili koje nisu poslate na listu slanja sa spiska sigurnih primalaca tretiraju se kao neželjene.

Izbriši ih!

Možete da zadate programu Outlook da izbriše sve sumnjive neželjene poruke umesto da ih premesti u fasciklu Neželjena e-pošta. Time gubite mogućnost da pregledate poruke kako biste pronašli one koji su pogrešno prepoznate kao neželjene, pa imajte na umu taj rizik kada koristite ovu opciju.

 1. U modulu Pošta izaberite stavke Početak > Neželjeno > Opcije neželjene e-pošte.

 2. Na kartici Opcije potvrdite izbor u polju za potvrdu Trajno izbriši sumnjivu neželjenu e-poštu umesto da je premestiš u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×