Menjanje kolone na listi ili biblioteci

Menjanje kolone na listi ili biblioteci

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da promenite postavke, kao što su ime, za kolone u listu ili biblioteku. U zavisnosti od tipa kolone i tip liste, možete da napravite dodatne promene, kao što je koliko tekst korisnik može uneti. Nije moguće postaviti određene postavke, kao što su širinu kolone, bez korišćenja programa SharePoint Designer. Za više informacija potražite u odeljku Kreiranje prilagođene liste prikaza pomoću programa SharePoint Designer.

Takođe možete da promenite redosled kojim kolone se pojavljuju u prikazu liste ili biblioteke. Na primer, na listi proizvoda, možda ćete želeti da promenite broj za stavku ili price poziciji u listi.

Napomena : Da biste promenili kolonu za listu ili biblioteku, najmanje morate biti član podrazumevane grupe SharePoint dizajnera za lokaciju.

Promena redosleda prikaza kolone

 1. Ako lista ili biblioteka nije već otvoren, kliknite na njeno ime na stranici ili u traci za brzo pokretanje.

  Ako ime liste ili biblioteke ne pojavljuje na stranici, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , kliknite na Sadržaj lokacijei zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Na traci izaberite karticu Lista ili Biblioteka.

 3. U grupi Upravljanje prikazima kliknite na dugme Izmeni prikaz...

  SharePoint Online biblioteke traci karticu izmena opcija prikaza
 4. Kliknite na strelicu nadole u okviru Položaj sleva u odeljku "kolone" Izmeni prikaz stranice za ime kolone koju želite da promenite.

  Promena redosleda kolona biblioteke u dijalogu izmeni prikaz

 5. Ponovite korak 4 da biste promenili redosled svih kolona koje želite, a zatim kliknite na dugme u redu da biste sačuvali.

Promena postavki za kolonu na listi ili u biblioteci

 1. Ako lista ili biblioteka nije već otvoren, kliknite na njeno ime na stranici ili u traci za brzo pokretanje.

  Ako ime liste ili biblioteke ne pojavljuje na stranici, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , kliknite na Sadržaj lokacijei zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Na traci izaberite karticu Lista ili Biblioteka.

  Biblioteka i Potraži kartica na glavnoj traci
 3. U grupi Postavke kliknite na dugme Postavke liste ili Postavke biblioteke.

  Postavke biblioteke SharePoint dugmad na traci
 4. Kliknite na ime kolone koju želite da promenite u odeljku " kolone " na stranici Postavke liste ili Postavke biblioteke .

  Izaberite kolonu odeljak postavke biblioteke koja prikazuje kolonu koja se izabrana.

 5. Promenite željene postavke, a zatim kliknite na dugme u redu da biste sačuvali.

Da biste dodali kolone na listu ili biblioteku, u članku Kreiranje kolone iz liste ili biblioteke.

Da biste izbrisali kolonu i podataka iz liste ili biblioteke, pogledajte članak Brisanje kolone iz liste ili biblioteke.

U članku Prikazivanje ili skrivanje kolone u listu ili biblioteku na stranici za korake da biste prikazali ili sakrili kolonu kao alternativnu za brisanje iz liste ili biblioteke sa stranice na lokaciji.

Pogledajte članak Upravljanje listama i bibliotekama sa velikim brojem stavki za korake da biste upravljali liste ili biblioteke sa velikim brojem stavki.

Da biste kreirali ili dodavanje liste na stranicu ili lokaciju, pogledajte članak Kreiranje liste u sistemu SharePoint. Da biste izbrisali listu na stranicu ili lokaciju, pogledajte članak Brisanje liste u sistemu SharePoint. Da biste kreirali biblioteku, pogledajte članak Kreiranje biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×