Menjanje ili uklanjanje podataka za povezivanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podaci za povezivanje predstavljaju vezu između Microsoft Office InfoPath obrasca i spoljnog izvora podataka, kao što je baza podataka, Web usluga, XML datoteka ili Microsoft Windows SharePoint Services biblioteka dokumenata ili lista. Podaci za povezivanje koriste se za upite i prosleđivanje podataka. Možda će biti potrebno da izmenite ili uklonite odgovarajuće podatke za povezivanje iz predloška obrasca ako se promene spoljni izvori podataka za predložak obrasca.

Ovaj članak sadrži:

Pre nego što počnete

Menjanje podataka za povezivanje

Uklonite vezu za prenos podataka

Pre nego što počnete

Menjanje ili uklanjanje podataka za povezivanje predloška obrasca utiče na kontrole i izvora podataka za sve nove ili postojeće obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca. Kada promenite podatke za povezivanje, InfoPath kreira novi izvor podataka koji je zasnovan na način skladištenja podataka u novu spoljnom izvoru podataka. Ako novi spoljni izvor podataka skladišti podatke, kao i stare spoljnog izvora podataka, nećete videti sve promene se sa izvorom podataka u predlošku obrasca. Kontrola u predlošku obrasca će biti povezana sa istim poljima u izvoru podataka. Međutim, ako novi spoljni izvor podataka skladišti podatke na drugačiji način iz stare spoljnom izvoru podataka, InfoPath kreira novi izvor podataka pomoću novog polja i grupe. Kontrole u predlošku obrasca koje su povezane sa poljima u izvoru podataka stari više ne će biti povezani sa poljima u novi izvor podataka. Ako želite da koristite ove postojeće kontrole, moraćete da povežete ove kontrole sa drugim poljima u novi izvor podataka.

Pomoćne podatke za povezivanje možete da uklonite iz predloška obrasca, ali ne i glavne. InfoPath briše odgovarajući pomoćni izvor podataka iz predloška obrasca kada uklonite pomoćne podatke za povezivanje. Kontrole povezane sa izbrisanim izvorom podataka ostaće u predlošku obrasca, ali neće biti povezane sa poljima i grupama u izvoru podataka. Ako želite da koristite ove kontrole, potrebno je da postupite na neki od sledećih načina:

 • Povežite nepovezane kontrole sa poljima ili grupama u glavnom izvoru podataka ili sa drugim postojećim pomoćnim izvorom podataka.

 • Dodajte nove pomoćne podatke za povezivanje u predložak obrasca, a zatim povežite nepovezane kontrole sa poljima ili grupama u novom pomoćnom izvoru podataka.

 • Uklonite nepovezane kontrole iz predloška obrasca.

Napomena: Menjanje ili uklanjanje podataka za povezivanje iz predloška obrasca može rezultirati gubitkom podataka iz postojećih obrazaca koji se zasnivaju na ovom predlošku obrasca. InfoPath traži noviju verziju predloška obrasca na objavljenoj lokaciji kada korisnik otvori postojeći obrazac i prikazuje obrazac pomoću novije verzije predloška obrasca ako ona postoji. Ako korisnik unese podatke u kontrolu koja je bila povezana sa poljem u starijoj verziji predloška obrasca, a vi ste promenili ili izmenili podatke za povezivanje što je dovelo do uklanjanja tog polja iz izvora podataka, on će izgubiti podatke koji su bili uskladišteni u polju koje je uklonjeno iz izvora podataka.

Pre menjanja ili uklanjanja podataka za povezivanje, dobro razmislite o efektima koje će te radnje imati na kontrole i izvore podataka u postojećim obrascima koji se zasnivaju na vašem predlošku obrasca. Nakon promene ili uklanjanja podatka za povezivanje, testirajte promene pre nego što omogućite korisnicima da popune obrazac koji se zasniva na izmenjenom predlošku obrasca.

Vrh stranice

Menjanje podataka za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U oknu Podaci za povezivanje za predložak obrasca izaberite podatke za povezivanje koje želite da promenite.

 3. Kliknite na dugme Izmeni.

  Čarobnjak za podatke za povezivanje započeće da vas vodi kroz proces menjanja podataka za povezivanje. Sledeće stranice čarobnjaka za podatke za povezivanje zavise od tipa podataka za povezivanje koje menjate.

 4. Sledite korake u čarobnjaku za podatke za povezivanje.

  Napomena: Veze ka dodatnim informacijama o korišćenju čarobnjaka za podatke za povezivanje u cilju povezivanja obrasca sa određenim spoljnim izvorom podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte.

 5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Uklanjanje podataka za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U oknu Podaci za povezivanje za predložak obrasca izaberite podatke za povezivanje koje želite da uklonite.

 3. Kliknite na dugme Ukloni.

  Napomena: Ako je dugme Ukloni onemogućeno, to znači da ste izabrali glavne podatke za povezivanje predloška obrasca koji ne mogu da se uklone.

 4. U dijalogu Microsoft Office InfoPath kliknite na dugme Da.

 5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×