Menjanje fontova u podnožju slajda

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Tako što ćete urediti master slajda prezentacije, možete da promenite podnožje oblikovanje (kao što su stil fonta, veličinu i boju) na svim slajdovima u isto vreme.

Promena svih podnožja u prezentaciji

Da biste promenili fontove u podnožju, uradite sledeće:

  1. Na kartici Prikaz kliknite na dugme Master slajda.

  2. U vrhu okna sa sličicama kliknite na master slajda da biste ga izabrali.

    Master slajda sa rasporedima u PowerPoint prikazu mastera slajda

  3. Na masteru slajda istaknite sve elemente podnožja (kao što su datum, tekst podnožja ili broj slajda), a zatim na kartici Početak, u grupama Font i Pasus odaberite oblikovanje fonta koje želite.

    Promena fonta podnožja

Važne:    Da biste se uverili da vaš izmenjeni podnožja pojavljuju na slajdovima, u meniju Umetanje izaberite stavku Zaglavlje i podnožje stranice. Na kartici slajd , izaberite bilo koju podnožje elemente koje želite da se pojavljuju na slajdovima, uključujući datum i vreme, broj slajdai Podnožje. Kad se vratite na normalan prikaz, podnožje promene treba da se pojavi na bilo koju podnožje elemente koje ste izabrali.

Promena podnožja za određeni raspored ili pojedinačne slajda

  • Možete da izmenite fonta oblikovanja podnožja na pojedinačni rasporedi u prikazu mastera slajda tako što ćete izabrati raspored na stranici u koraku 2 i stil na kartici Početak uređivanja.

  • Možete da izmenite fonta oblikovanja podnožja na pojedinačne slajdove tako što ćete izabrati tekst podnožja u normalan prikaz i uređivanje stil na kartici " Početak ".

Takođe pogledajte

Dodavanje ili uklanjanje fusnote

Šta je to master slajda?

Šta je to raspored na slajdu?

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×