Menjanje boje označivača iste grupe podataka u grafikonu

Kada kreirate grafikon sa jednom grupom, svi označivač podatka koji predstavljaju tačke podataka u toj grupa podataka prikazani su u istoj boji. Da biste koristili različite boje za svaki označivač podataka, možete podesiti različite boje.

Primer izborom boje u jednom grupom stubičasti grafikon

Boje isečaka u kružnim i prstenastim grafikonima podrazumevano se razlikuju, ali tu opciju po potrebi možete isključiti. Na primer, možda ćete sve prstenove u prstenastom grafikonu želeti da prikažete u jednoj, a ne u različitim bojama.

Primer prstenastog grafikona sa izborom boja

 1. U grafikonu izaberite grupu podataka čije boje želite da promenite ili uradite sledeće da biste sa liste elemenata grafikona izabrali grupu podataka.

  1. Kliknite na grafikon.

   Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

  2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Trenutni izbor kliknite na strelicu pored okvira Elementi grafikona i izaberite element grafikona koji želite da koristite.

   Grupa „Trenutni izbor“ na glavnoj traci programa Excel

 2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Trenutni izbor kliknite na dugme Izbor oblikovanja.

 3. U dijalogu Oblikovanje grupa podataka izaberite kategoriju Popuna i uradite sledeće:

  1. Da biste primenili različite boje označivača podataka u grafikonu sa jednom grupom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Predstavi pokazatelje različitim bojama.

  2. Da biste sve tačke podataka grupe podataka prikazali istom bojom na kružnom ili prstenastom grafikonu, opozovite izbor u polju za potvrdu Predstavi isečke različitim bojama.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×