Menjanje boje oblika, ivice oblika ili cele SmartArt grafike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

SmartArt grafiku možete izmeniti da biste promenili boju određenih oblika, određenih ivica oblika ili čak boje za celu grafiku.

U ovom članku

Pregled promena boja u SmartArt grafici

Promena boje oblika

Promena boje ivice oblika

Promena boje cele SmartArt grafike

Pregled promena boja u SmartArt grafici

Boje možete da koristite da biste poboljšali poruku u SmartArt grafici. Na primer, mogli biste da primenite Obojeno - naglašavanje boja da biste pokazali da je svaki korak u procesu drugačiji.

Promena galerije boja

Ili možete da koristite Opseg preliva boja za naglašavanje 1 da biste naglasili pravac poruke za linearni proces.

Promena galerije boja sa izabranim opsegom preliva boja – naglašavanje 1

Možete da promenite boju oblika u SmartArt grafici tako što ćete primeniti različitu kombinaciju boja. Sličice boja prikazuju različite načine boje koje se primenjuju (kao što su promenljivi, ili najtamnijih da najsvetlijih), umesto kako se koriste.

Boje možete da primenite i iz boje teme dokumenta na SmartArt grafiku, a varijacije boja se automatski podudaraju sa bojama korišćenim u slajdu ili dokumentu. U SmartArt grafici će se odraziti nove boje tema ako izmenite temu dokumenta.

Efekat postepeno promene boje primenom preliv objekat, možete da kreirate tako da svoju boju glatko varira od u tamniju do svetlije senčenje. Preliv boja možete da koristite i da biste dali oblike u grafici duge efekat.

Vrh stranice

Promena boje oblika

 1. Izaberite oblik u SmartArt grafici koji želite da promenite.

  Ako želite da više oblika obojite istom bojom, izaberite prvi oblik, a zatim pritisnite taster CTRL i istovremeno birajte druge oblike.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika kliknite na strelicu pored dugmeta Popuna oblika, a zatim izaberite željenu boju. Ako ne želite boju, izaberite stavku Bez popune.

  Kartica „Oblikovanje“ u okviru „SmartArt alatke“.
  kartici " Oblikovanje " na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke u programu PowerPoint 2010

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Oblikovanje.

  Da biste promenili boju u neku koja ne postoji u boje teme, izaberite stavku Još boja popune, a zatim na kartici Standardne izaberite željenu boju ili na kartici Prilagođene napravite boju koja vam je potrebna. Prilagođene boje i boje na kartici Standardne neće biti ažurirane ako kasnije promenite tema dokumenta.

  Napomene : 

  • Više informacija o tome kako da primenite popune prelivom boja, pogledajte članak Dodavanje popune prelivom boja u oblik.

  • Ako SmartArt grafici sadrži veliki broj oblika, umesto da menjate boje za sve oblike pojedinačno, promenite boje za celu SmartArt grafiku, a zatim ručno promenite boju sve pojedinačne oblike.

  • Ako primenite brzog izbora stilova, a zatim promenite boju oblika, možete da prilagodite efekte primenjene na oblik.

  • Da biste pristupili dijalogu Oblikovanje oblika koji ima više opcija za oblikovanje oblika, kliknite desnim tasterom miša na oblik, a zatim priručni meniizaberite stavku Oblikovanje oblika .

Vrh stranice

Promena boje ivice oblika

 1. Izaberite oblik koji ima ivicu koje želite da promenite.

  Ako želite da obojite više ivica oblika istom bojom, izaberite prvi oblik, a zatim pritisnite taster CTRL i istovremeno birajte druge oblike.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika kliknite na strelicu pored dugmeta Prikaz strukture oblika, a zatim izaberite željenu boju. Izaberite stavku Bez prikaza strukture da biste sakrili ivicu.

  Kartica „Oblikovanje“ u okviru „SmartArt alatke“.
  kartici " Oblikovanje " na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke u programu PowerPoint 2010

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Oblikovanje.

  Da biste promenili boju u neku koja ne postoji u boje teme, izaberite stavku Još boja za obris, a zatim na kartici Standardne izaberite željenu boju ili na kartici Prilagođene napravite boju koja vam je potrebna. Prilagođene boje i boje na kartici Standardne neće biti ažurirane ako kasnije promenite tema dokumenta.

Vrh stranice

Menjanje boje cele SmartArt grafike

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi kliknite na dugme Promeni boje, a zatim izaberite željenu sličicu.

  Kartica „Dizajn“ u okviru „SmartArt alatke“
  kartici " Dizajn " na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke u programu PowerPoint 2010

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Oblikovanje.

  Napomene : 

  • Da biste videli kako će boja biti primenjena na SmartArt grafiku pre nego što izaberete sličicu, postavite pokazivač na željenu sličicu, a zatim pogledajte SmartArt grafiku.

  • Izaberite sličicu u odeljku Boje primarne teme da biste se uverili da će dokument dobro izgledati ako se odštampa u crnoj i beloj boji.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×