Menjanje boje i stila liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da promenite boju, stil ili veličinu znakova za nabrajanje ili brojeva u PowerPoint prezentaciji i možete da promenite broj koji želite da počnete sa.

 1. Da biste promenili jedan znak za nabrajanje ili broj, postavite kursor na početak reda koji želite da promenite. Da biste promenili više znakova za nabrajanje ili brojeva, izaberite tekst u okviru svih znakova za nabrajanje ili brojeva koje želite da promenite.

 2. Na kartici Početak kliknite na strelicu na dugmetu Znakovi za nabrajanje ili na dugmetu Numerisanje, a zatim kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje i numerisanje.

  Dugmad „Znakovi za nabrajanje“ i „Brojevi“

  Savet : Da biste brzo promenili stil sa znakovima za nabrajanje ili stil numerisane liste, samo kliknite na željeni stil na listi koja se pojavljuje kada kliknete na strelicu pored Znakovi za nabrajanje ili Numerisanje.

 3. U dijalogu Znakovi za nabrajanje i numerisanje, na kartici Sa znakovima za nabrajanje ili na kartici Numerisano (u zavisnosti od toga na kakvoj listi radite), izaberite stil promena koje želite da izvršite, na primer:

  • Stil znaka za nabrajanje ili broja.

  • Boja.

  • Veličina (da biste promenili veličinu znaka za nabrajanje ili broja tako da bude određene veličine u odnosu na tekst, izaberite stavku Veličina i unesite procenat).

  • Početni broj (na kartici Numerisano unesite željeni broj u polje Počni od).

  • Slike (da biste koristili sliku kao znak za nabrajanje, na kartici Sa znakovima za nabrajanje izaberite stavku Slika i pomerite se da biste pronašli sliku).

  • Simboli (da biste privremeno dodali znak sa liste simbola na karticu Sa znakovima za nabrajanje na kartici Sa znakovima za nabrajanje kliknite na dugme Prilagodi, kliknite na simbol, a zatim na dugme U redu. Možete da primenite simbol na slajdove sa lista stilova).

  • SmartArt grafika (da biste konvertovali postojeću listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisane u SmartArt grafiku, izaberite stavke Početak > Konvertuj u SmartArt).

  Saveti : 

  • Da biste promenili oblikovanje samo jednog ili nekih stilova znakova za nabrajanje ili brojeva na listi, kao što je boja ili veličina, postavite kursor na početak reda koji želite da promenite pre nego što otvorite dijalog Znakovi za nabrajanje i numerisanje. Promene će se primeniti samo na izabrane redove.

  • Da biste prilagodili poravnavanje stavki na listi, pogledajte podesite uvlačenje u listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu.

Primena prilagođenih stilova na više slajdova

Najbolji način da primenite prilagođene stilove liste na sve slajdove u prezentaciji je da izmenite master slajda. Sva prilagođavanja liste koje napravite na masteru slajda biće sačuvana i primenjena na sve slajdove. Takođe možete da uredite ili da kreirate neke rasporede na slajdu koji uključuju prilagođene stilove liste i dodajte ove rasporede u prezentaciju uvek kada želite da koristite stilove liste.

Ograničenja

Postoji nekoliko stvari koje ne možete da uradite sa listama u programu PowerPoint koje možete da uradite u drugim Office programima, kao što je Word. Na primer, PowerPoint ne podržava:

 • Decimalne numerisane liste (1.1, 1.2, itd.).

 • Definisanje novog formata brojeva (morate odabrati od podrazumevani skup stilova ponuđenog na kartici Numerisano u dijalogu Znakovi za nabrajanje i numerisanje).

 • Primenu podebljanja, kurziva ili podvlačenja oblikovanja na znakove za nabrajanje ili brojeve (oblikovanje će biti primenjeno na ceo izabrani red ili listu).

 • Ugnežđene liste (možete da pritisnete taster Tab ili kliknite na dugme Povećaj nivo liste Dugme „Povećaj uvlačenje“ da biste kreirali isti efekat, ali uvučeni novi znak za nabrajanje ili broj stila podešen automatski pomoću programa PowerPoint).

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×