Menjanje Web usluge koja se koristi u glavnim podacima za povezivanje predloška obrasca

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pre nego što počnete

Promenite podatke za povezivanje

Promenite podatke za povezivanje

Pregled

Možda koristite probno okruženje u kom se razvija Web usluga prilikom prvog dizajniranja predloška obrasca sa glavnim podacima za povezivanje sa Web uslugom. Kada je Web usluga spremna za razvijanje, moraćete da premestite glavne podatke za povezivanje u predlošku obrasca iz probnog okruženja na lokaciju razvijene Web usluge.

Kada promenite Veb usluge u glavnih podataka za povezivanje, Microsoft Office InfoPath kreira glavni izvor podataka sa poljima i grupama koje odgovaraju XML šema u novu Veb usluge. Ako su šeme u stara i nova Web services isto, InfoPath automatski povezuje postojeće kontrole u predlošku obrasca sa poljima za novi izvor podataka. Ako se polja i grupe u novom izvoru podataka ne podudaraju polja i grupe u izvoru podataka stari, InfoPath uklanja povezivanje izvora podataka iz kontrole. Ako InfoPath ukloni povezivanje iz kontrola, morate da uklonite kontrole iz predloška obrasca ili da ih povežete sa drugim poljima u novi izvor podataka.

U zavisnosti od dizajna predloška obrasca, glavni podaci za povezivanje mogu imati podatke za povezivanje upita, podatke za povezivanje pri prosleđivanju, odnosno i jedno i drugo. Potrebno je da promenite oba povezivanja ukoliko glavni podaci za povezivanje obuhvataju podatke za povezivanje upita i podatke za povezivanje pri prosleđivanju i ako je Web usluga promenila lokacije.

Napomena: Veze ka dodatnim informacijama o menjanju pomoćnih podataka za povezivanje sa drugim spoljnim izvorima podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Nakon što promenite glavne podatke za povezivanje, trebalo bi da objavite i testirate predložak obrasca da biste se uverili da podaci za povezivanje sa Web uslugom funkcionišu na očekivani način kada korisnici ispune obrasce koji se zasnivaju na vašem predlošku obrasca. Testiranje bi trebalo izvršiti i kako biste se uverili da postojeći obrasci koji se zasnivaju na vašem predlošku obrasca i dalje funkcionišu na očekivani način. Kada dovršite testiranja, korisnicima možete dozvoliti da započnu popunjavanje obrazaca koji se zasnivaju na ovom predlošku obrasca. Veze ka dodatnim informacijama o objavljivanju predloška obrasca potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što promenite glavne podatke za povezivanje, potrebne su vam sledeće informacije od administratora Web usluge:

 • Lokacija nove Web usluge.

 • Verifikacija da nova Web usluga koristi kodiranje stila „dokument/literal“. InfoPath podržava samo Web usluge stila „dokument/literal“.

 • Imena operacija na Web usluzi koja ćete koristiti.

 • Verifikacija da su šeme u starim i novim Web uslugama iste.

Vrh stranice

Menjanje podataka za povezivanje upita

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Konvertuj glavni izvor podataka.

 2. U čarobnjaku za podatke za povezivanje izaberite opciju Kreiraj novu vezu sa, zatim opciju Primi podatke, a potom kliknite na dugme Dalje.

 3. Sa liste Izaberite tip podataka za povezivanje koji želite da koristite za svoj predložak obrasca izaberite stavku Web usluga, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka upišite lokaciju Web usluge, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Napomena: Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme UDDI pretragu, unesite URL ADRESU UDDI servera koji želite da pretražujete i navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je obezbeđen u, unesite ključnu reč za pretragu izaberite stavku Pretraga. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Sa liste Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja vraća podatke u obrazac, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 6. Ako čarobnjak za podatke za povezivanje naiđe na nepoznati element u šemi Web usluge, na sledećoj stranici čarobnjaka ćete možda biti upitani da navedete probne vrednosti za svaki parametar kako bi se utvrdilo koja polja ili grupe treba dodati u glavni izvor podataka.

  Kako?

  1. Izaberite parametar u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme Postavi vrednost uzorka.

  2. U polju uzorak vrednost otkucajte vrednost da vaš korisnički možda koristite za ovo polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Ponovite ove korake za sve parametre u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme dalje.

  Tehničke detalje

  Kada konfigurišete podatke za povezivanje Veb usluge u čarobnjaku za podatke za povezivanje, Microsoft Office InfoPath povezuje Veb usluge i zahteva Veb usluge WSDL (Description Language) datoteke. WSDL datoteka sadrži šemi koriste Veb usluge. Veb usluga odgovara na zahtev slanjem ovu datoteku u programu InfoPath. InfoPath koristi informacije iz ove datoteke da biste dodali odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka u predlošku obrasca. Ako InfoPath pronađe tip nepoznati element u WSDL datoteka, InfoPath uzorak podataka se koristi za određivanje definiciju nepoznati element tipa i zatim dodaje odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka bićete upitani da li želite da uključite informacije o promenama u podatke upita ukoliko Web usluga prihvata te informacije. U većini slučajeva se preporučuje da ostavite potvrđen izbor Pri prosleđivanju podataka, uključi informacije o promenama, a zatim kliknete na dugme Dalje. Ako ne želite da uključite informacije o promenama, opozovite izbor Pri prosleđivanju podataka, uključi informacije o promenama, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Tehničke detalje

  Ova stranica čarobnjaka prikazuje se samo ako WSDL (Web Services Description Language) datoteka za Web uslugu ukazuje na to da Web usluga vraća Microsoft ADO.NET DataSet objekat.

 8. Na sledećoj stranici čarobnjaka upišite ime podataka za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Završi.

 9. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 10. Da biste objavili predložak obrasca, u meniju Datoteka izaberite stavku Objavi.

 11. U celosti testirajte obrazac tako što ćete otvoriti obrazac koji se zasniva na ovom predlošku obrasca i popuniti ga. Proverite da li obrazac funkcioniše na očekivani način.

Vrh stranice

Menjanje podataka za povezivanje pri prosleđivanju

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U oknu Podaci za povezivanje za predložak obrasca izaberite podatke za povezivanje pri prosleđivanju u glavnim podacima za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Izmeni.

 3. U čarobnjak za podatke za povezivanje upišite lokaciju nove Web usluge kojoj korisnici prosleđuju obrasce, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Napomena: Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL ADRESU UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je obezbeđen, unesite ključnu reč za pretragu i izaberite stavku Pretraga. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, sa liste Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja koristi prosleđene podatke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Postupite na neki od sledećih načina da biste za svaki parametar u Web usluzi izabrali podatke iz obrasca koje želite da prosledite:

  Prosleđivanje podataka iz polja ili grupe

  1. Iz liste Parametri izaberite parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U odeljku Opcije parametara izaberite opciju Polje ili grupa.

  3. Kliknite na dugme Izmeni Slika dugmeta .

  4. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje ili grupu sa podacima koje želite da prosledite, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. U okviru Uključi izaberite stavku Samo tekst i podređeni elementi da biste prosleđivali samo samo podatke iz ovog polja i podređene elemente polja ili grupe; izaberite stavku XML podstablo, uključujući izabrani element da biste prosleđivali ime polja, podatke iz polja i podređene elemente iz izabranog polja ili grupe.

  Prosleđivanje svih podataka u obrazac

  1. Iz liste Parametri izaberite parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  Prosleđivanje podataka u vidu niske

  1. Iz liste Parametri izaberite parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  3. Potvrdite izbor Prosledi podatke kao nisku.

   Napomena: Obično ćete potvrditi izbor u ovom polju za potvrdu prilikom prosleđivanja digitalno potpisanih podataka. U većini slučajeva neće biti potrebno da to uradite.

  Tehnički detalji o ADO.NET skup podataka objektima

  Izaberite čvor skupa podataka prilikom podešavanja ovih podataka za povezivanje ukoliko je za Web uslugu potreban ADO.NET DataSet objekat. Radnja prosleđivanja neće uspeti ako koristite neki drugi tip čvora za podatke za povezivanje sa Web uslugom za koju je potreban ADO.NET DataSet objekat.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka upišite ime podataka za povezivanje pri prosleđivanju, a zatim kliknite na dugme Završi.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×