Međunarodni e-adrese

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Počevši od Outlook 2016, e-adrese više ne moraju da budu napisana samo na engleskom jeziku. Možete da šaljete poštu da biste ili primate poštu sa bilo koje e-adrese, bez obzira na jezik e-adrese. Međunarodni e-adresa (poznate i kao EAI) funkcionišu kao engleski e-adrese, tako da odgovorite, slanje i sastavljanje e-poruke na isti način.

Međunarodni e-adrese može da se mešaju za druge jer znakova na različitim jezicima koji izgleda slično kao i možda neće biti lako identifikovati. Dakle, važno je da preduzmete mere pre nego što otvaranje priloga, što ćete kliknuti na veze unutar poruke ili odgovaranje na e-poruke iz međunarodne adrese. Outlook 2016 će vas obavestiti ako pošiljaoca e-adresa sadrži znakove iz više jezika. Više informacija potražite u članku međunarodne e-poštu i na bezbednost.

Obaveštenja

Ako dobijete obaveštenje, izaberite stavku poruka sa obaveštenjem da biste videli dostupne opcije.

  • Ako niste sigurni o e-adresu, sigurno i ne otvarate priloge, kliknite na bilo koju veze ili odgovor. Zapitajte se očekivali e-poruku sa ovom osobe ili preduzeća? Ako je tako, to je verovatno bezbedno. Ako nije, pokušajte da kontaktirate pošiljaoca kroz neki drugi oblik komunikacije, kao što je na novu e-poruku, pokrenete, tekstualnu poruku ili telefon da biste potvrdili da je legitimne originalnu e-poruku.

  • Ako utvrdite e-adresa nije legitimne i ne želite da primate e-poruke od tog pošiljaoca više, kliknite desnim tasterom miša na poruku i kliknite na dugme neželjeno > Blokiraj pošiljaoca.

  • Ako odlučite da je bezbedno e-adresu, kliknite na jednu od ove dve opcije Dodaj u obaveštenju. E-adresu ili domen se dodaje na spisak sigurnih pošiljalaca i Outlook više neće prikazivati obaveštenja za tu međunarodne određenu adresu ili domen.

  • Takođe možete odabrati da ništa i čitanje poruka i odgovaranje na poštu kao i obično. Sledeći put dobijete e-poruke sa istom pošiljaoca Outlook će vas obavestiti ponovo.

Vrh stranice

Međunarodni e-poštu i na bezbednost

Jezik je napisan pomoću skripte. Na primer, engleski i slovačkom napisane pomoću latinski Script. Urdu je napisan arapskog skripte. Kašmirski mogu biti zapisani u arapski, kao i Devanagari skripti. E-adresa može da bude u bilo koji jezik i zato sve skripte ili čak i mešovitih skriptu. To predstavlja bezbednosni rizik jer napadače možda lažne adrese korišćenja znakova koji se obično ne koristite navuku na odgovaranje na e-pošte u kontroli.

Hajde da pogledamo primer. Broj znakova u latinski i druge skripte izgleda slično znakove koji se najčešće koriste u tradicionalne engleski e-adresu. Ove slične znakove da vizuelno zameniti za jedni drugima i na skener može potencijalno prevare neko odgovaranje na e-adresu na kontroli. Na primer, kat.larsson@contoso.com izgleda da su beznaиajne e-adresu, ali sadrži znak iz ćirilica skripte. Pogledajte sledeću tabelu koja navodi broj decimala kôd svakog znaka u e-adresu. Decimalni kôd će biti kako vaš računar tumači tekst.

Znak

Decimalni broj (heksadecimalni kôd)

K

75 (0x4B)

na

1072 (0x430)

t

116 (0x74)

L

76 (0x4C)

na

97 (0x61)

r

114 (0x72)

s

115 (0x73)

s

115 (0x73)

o

111 (0x6F)

n

110 (0x6E)

Kao što vidite, а znakova koji se pojavljuje posle znaka K ima drugu šifru od na znak na koji se pojavljuje posle znaka L. А nakon K je ćirilica znak i izgleda vizuelno identično na latinski na. Dakle, kat.larsson@contoso.com (tradicionalni engleski e-adresa) je jedinstveno razlikuje od kat.larsson@contoso.com (e-poštu koja sadrži ćirilica skriptu). Ako ste primili e-poruku iz ili vezu ka kat.larsson@contoso.com, kako da da koju e-adresu je? Ne možeš. Kada Outlook identifikuje e-adresu napisan na više skripte, će vam dati obaveštenje. Ovo je signal da preduzeti nekoliko mera predostrožnosti i potvrdite pre nego što otvaranje priloga, kada kliknete na veze unutar poruke, odgovarate ili dodavanje pošiljaoca ili domen na spisak sigurnih pošiljaoca. Ovo smanjuje povećali šanse za nenamerno odgovaranje na e-adresu na kontroli ili klikom na zlonamernog veze ili prilog.

Slične confusable znakovi se pojavljuju u kao i druge skripte. Možete da vidite listu confusable znakova u Unicode Consortium confusables liste.

Vrh stranice

Već je odgovorio na kontroli e-adresu. Šta sad?

Nažalost, ne postoji mnogo možete da uradite ako ste već je odgovorio na kontroli e-adresu. Da biste sprečili buduće poštu od ovu adresu možete Blokiraj pošiljaoca poruka. Da biste blokirali pošiljaoca, kliknite desnim tasterom miša na poruku pošiljaoca i kliknite na dugme neželjeno > Blokiraj pošiljaoca.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×