Mapiranje polja u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada uvozite podatke iz drugog programa u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, podataka može da se kategorizuje u različitim poljima od polja koja se koriste u baza podataka Menadžera za poslovne kontakte. Kako biste ispravno uvezli podatke, morate da označite polje iz uvezene datoteke na koje se podudara sa odgovarajućeg polja u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Ovaj proces se naziva mapiranje.

Savet : Pre nego što uvezete datoteku sa podacima, preporučujemo da njena polja polja u kontakt ili poslovni kontaktzapisuporedite i rasporedite ga u skladu sa tim da se podudaraju sa poljima. Na primer, nemojte uključivati gradu i državi u polje adresa preduzeća; kreirate ih kao dve vrednosti tako da možete da mapirate preduzeća adresu, grada i navedite polja zasebno.

Iz      Prevucite vrednost iz liste Vrednost u polje u listi Polje u koje tu vrednost želite da mapirate. Kada mapirate određenu vrednost, pored nje će se u listi Vrednost pojaviti oznaka potvrde, a pored imena mapiranog polja u listi Polje pojaviće se ime te vrednosti.

U      Prevucite stavku iz liste Polje u vrednost u listi Vrednost iz koje je izvršeno mapiranje kako biste uklonili mapiranje za to polje.

Automatsko mape      Kliknite na ovo dugme da biste omogućili Menadžer za poslovne kontakte za Outlook automatski mapiranje polja.

Obriši mapu      Kliknite na ovo dugme da biste obrisali sva mapiranja iz izvornih vrednosti u odredišna polja.

Koristi prethodno mapiranje      Pošto uvezete datoteku, polja koja ste mapirali biće sačuvana. Kliknite na ovo dugme da biste koristili prethodna mapiranja ako koristite datoteku sa istim imenom i istim poljima.

Savet

Podatke možete da mapirate bez prevlačenja i otpuštanja tako što ćete izabrati vrednost sa liste vrednosti , pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + L, izabrati odredišno polje na listi polja i zatim ponovo pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + L.

Kliknite na dugme Mapiraj u novo polje da biste podatke mapirali u nova korisnički definisana polja ili u druge postojeće ili korisnički definisane tipove polja.

Napomena : Ova stranica je deo čarobnjaka za uvoz i izvoz poslovnih podataka u programskom dodatku Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Čarobnjaku pristupate tako što u meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Uvoz i izvoz, a zatim izaberete stavku Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×