Lepljenje vrednosti, a ne formula

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada kopirate sadržaj ćelije, možda ćete morati da biste nalepili samo vrednosti – ne osnovnih formula, koju mogu da vide u polje za formulu.

Na primer, možda ćete morati da biste kopirali samo vrednost rezultata formule u ćeliju na drugom radnom listu. Ili, možda ćete želeti da biste izbrisali vrednosti koje možete koristiti u formulama – kada kopirate vrednost rezultata formule u drugu ćeliju na radnom listu. Ako treba da biste izvršili jednostavne kopiju, kao što je radnje bi uzrokovati grešku referenca nevažeći ćelije (#REF!) da se pojavi u odredišnu ćeliju, pošto više nije se ukaže na ćelije koje sadrže vrednosti koje ste koristili u formuli.

Ovu grešku možete da izbegnete tako što ćete lepljenje samo vrednost rezultata formule u odredišnoj ćeliji.

Sledite ove korake:

  1. Na radnom listu izaberite ćelije koje sadrže vrednost rezultata formule koje želite da kopirate.

  2. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na dugme Kopiraj Slika dugmeta ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C na tastaturi.

    Slika glavne trake programa Excel

  3. Izaberite gornju levu ćeliju oblast lepljenja.

    Savet: Da biste izbor premestili ili kopirali u drugi radni list ili svesku, izaberite drugi jezičak radnog lista ili se prebacite u drugu radnu svesku, a zatim izaberite gornju levu ćeliju oblasti lepljenja.

  4. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na dugme Nalepi Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Nalepi vrednosti. Ili pritisnite Kombinaciju tastera Ctrl + Alt + V da biste prikazali dijalog Specijalno lepljenje .

  5. Izaberite vrednosti i kliknite na dugme u redu.

Takođe pogledajte

Kopiranje podataka iz ćelija i lepljenje samo atributa

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×