Kupovina licenci za pretplatu za Office 365 za preduzeća

 1. U usluzi Office 365 administrativni centar idite na stranicu Pretplate ili odaberite stavke Naplata > Pretplate.

  U usluzi Office 365 administrativni centar idite na stranicu Pretplate ili odaberite stavke Naplata > Pretplate.

  U usluzi Office 365 administrativni centar idite na stranicu Pretplate ili odaberite stavke Naplata > Pretplate.

 2. Na stranici Pretplate izaberite pretplatu kojoj želite da dodate licence, a zatim odaberite stavku Dodaj/ukloni licence.

  Šta ako ne vidim vezu „Dodaj/ukloni“?

 3. U polje Ukupan broj licenci unesite ukupan broj licenci potrebnih za ovu pretplatu, a zatim odaberite stavke Prosledi > Zatvori. Na primer, ako imate 100 licenci i treba da dodate još 5, unesite 105.

Polje „Ukupan broj licenci“ i dugme „Prosledi“.
Polja „Ukupan broj licenci“ i „Novi mesečni trošak“ prikazuju novu ukupnu vrednost.

Napomena Ako ste pretplatu platili kreditnom karticom ili preko bankovnog računa, sve nove licence koje kupite dostupne su čim dobijete potvrdu porudžbine. Ako ste dobili fakturu za plaćanje pretplate, možda ćete morati da sačekate proveru kredita pre nego što nove licence budu dostupne.

Šta ako ne vidim vezu „Dodaj/ukloni licence“?

Ovaj odeljak opisuje razloge iz kojih veza Dodaj/ukloni licence možda nije dostupna i šta možete da uradite u vezi sa tim.

Ako je provera kredita na čekanju, videćete poruku „Čeka se provera kredita“ i nećete moći da kupite licence dok se provera kredita ne dovrši. Ako je provera kredita na čekanju, proverite kasnije da li je ona dovršena. Provera kredita obično traje do dva radna dana.

Poruka „Čeka se provera kredita“.

Kada se provera kredita dovrši, trebalo bi da vidite vezu Dodaj/ukloni korisnike u odeljku Korisnici. Ako je vidite, idite na stavku Kupite korisničke licence.

Ako je pretplata kupljena i aktivirana pomoću šifre proizvoda od 25 znakova, videćete tekst „Prepaid“. Ako je pretplata unapred plaćena korišćenjem šifre proizvoda, pogledajte članak Dodavanje licenci u pretplatu plaćenu korišćenjem šifre proizvoda.

Kako da prepoznate prepaid pretplatu.

Ako je pretplata kupljena preko partnera, videćete vezu „Centar za usluge količinskog licenciranja (VLSC)“. Ako su licence kupljene preko partnera, pogledajte članak Dodavanje licenci u pretplatu kupljenu preko centra za usluge količinskog licenciranja.

Veza „Centar za usluge količinskog licenciranja (VLSC)“.

Ako je pretplata kupljena preko Cloud Solution Provider (CSP) partnera, morate se obratiti CSP partneru da biste kupili više licenci.

Ako imate probnu pretplatu, prvo morate da kupite probnu pretplatu, a zatim možete dodati još licenci. Probna verzija usluge Office 365 prikazaće tekst „Probna verzija“. Više informacija potražite u članku Kupovina pretplate na Office 365 za preduzeća iz besplatne probne verzije.

Kako da prepoznate probnu pretplatu.

Šta je potrebno da znate o kupovini licenci za pretplatu na Office 365 za preduzeća

 • Morate da budete globalni administrator ili administrator naplate. Za više informacija pročitajte članak Osnovni podaci o ulogama Office 365 administratora.

 • Da biste kupili licencu i istovremeno dodali novog korisnika u pretplatu, pročitajte članak Pojedinačno ili grupno dodavanje korisnika u Office 365 – pomoć za administratore.

 • Ako plaćate kreditnom karticom ili preko bankovnog računa, zaduženje za kupovinu novih licenci pojaviće se u metodu plaćanja u roku od 2 dana.

 • Ako plaćate fakturom, zaduženje za kupovinu novih licenci pojaviće se na sledećem izvodu iz banke.

 • Ako kupujete nove licence u sredini perioda naplate, možda će prvi izvod o naplati sadržati delimično zaduženje. Preostali iznos će biti uključen u sledeći izvod o naplati.

Članci o upravljanju licencama za Office 365 za preduzeća

Tražite članak Kako deliti pretplatu na Office 365 Home sa najviše četiri osobe?

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Otkazivanje pretplate na Office 365 za preduzeća

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×