Kriterijumi upita, deo 3: Odziv za unos tako što ćete koristiti parametar

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U deo 2 ovu grupu, razmotrimo pomoću kao i džoker znakovima u kriterijumima upita da biste pronašli netačna podudaranja. Dobro – ali šta ako se upit da biste primenili kriterijume koje ste uneli kada se pokrene? Šta ako mogu da upit traži unos? Dobre vesti! Možete da napravite upit traži unos i zapravo lako.

Samo da je koristite pitanje pod uglastim zagradama umesto normalan kriterijuma. Kada neko pokreće upit, prvo ga da li je predstavljanje dijalog koji prikazuje pitanje za koje ste koristili. Hajde da pogledamo dizajna upita koji proizvodi koji prezime klijenta? dijalog.

Parametar pitanje u uglaste zagrade u red kriterijumi

Upit vraća sve podatke iz tabele "Kupci", ali samo one zapise gde prezime podudara korisnika odgovor:

Unesite vrednost parametra

Koje dobijaju poslove, ali postoje stvari koje možete uraditi da biste poboljšali upotrebljivost na upit. Na primer, možete da odredite da vaše parametre tako da pristupa obezbediće poruku o grešci razumno ako neko ulazima pogrešan tip podataka (na primer, neko unosi tekst kada je potreban broj).

Da biste deklarisali parametar:

  1. Otvorite upit u prikazu dizajna i kopirajte parametar pitanje u ostavu, uključujući zagradama (izaberite parametar pitanje i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C).

  2. Na upit alatke | Na kartici Dizajn , u grupi Prikaži/Sakrij kliknite na dugme Parametri.

  3. U dijalogu Parametri upita nalepite kopiranu parametra u koloni parametar i postavite tip podataka pomoću padajuće liste u koloni Tip podataka .

Lepljenje pitanje u dijalogu parametra upita

Ako zaista želite da sve, možete koristiti obrasca za prikupljanje unos. Obrazac se otvara razne mogućnosti, kao što je deljenje ulaznih parametara među skup upita ili pružanje odabirača datuma za datum/vreme parametar za unos. Više informacija potražite u članku Korišćenje parametara u upite, obrasce i izveštaje.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×