Kriterijumi upita, deo 1: Da budu specifična!

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovo je deo 1 3 deo serije o korišćenju kriterijuma u upitima.

Upiti su osnovni deo razvoja i koristite bilo koju bazu podataka. Pored pruža način da izvršavati masovne promene na podatke, oni se kako možete da postavljate pitanja o tih podataka. Upit kriterijuma vam pomažu da vaše pitanje konkretne – tako da umesto pitati "Koje su moji kontakti rođendani?" da "čiji su rođendani dolaze sledeći mesec"?

Hajde da pogledamo ovih pitanja u programu Access. Prvo pitanje je veoma jednostavne upita u jednoj tabeli (kontakte). Jednostavno ga zatraži pristup izaberite ime i datum rođenja svakog u tabeli:

Dizajn upita sa kriterijumima nema

Kada da pokrenete upit, dobijam kompletnu listu:

Svi zapisi dobija iz upita sa kriterijumima nema

Veoma osnovne stvari. U ovom primeru određeni, nemate velika lista da vidi, ali zamislite da stotine kontakata. Verovatno bi biti zainteresovani za pronalaženje njihove rođendane često. Sada Hajde da pogledamo kako da koristite kriterijum korisniji pitanje: čiji su rođendani su ovog meseca?

Samo ovog puta ste dodali izraz u redu kriterijumi polja DOB, evo opet, dizajn upita:

Izraz u redu kriterijumi za DOB polje

Sada kada da pokrenete upit, samo videti ljudi čiji su rođendani su ovog meseca:

Kriterijumi upita vraća zaposlene sa rođendan u tekućem mesecu

Možete da pročitate više o tome kako upita kriterijuma rad i dobijete obiman skup primera u članku Primeri kriterijuma upita.

Sledi: U deo 2 ove 3 deo serije, Saznajte više o korišćenju LIKE džoker znakova kao kriterijuma.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×