Kretanje kroz radnu svesku u sistemu Excel Services

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Autor radne sveske možete da kreirate i prilagodite na Microsoft Office Excel Web Access Veb segment na brojne načine. Ponekad možete prikazati samo izabranog opsega ili imenovane stavke u radnoj svesci i neće biti potrebno da pomerite radnu svesku zato što je sve informacije prikazane, kao što je onaj određenog grafikona ili imenovani opseg ćelija. Ponekad radna sveska sadrži više radnih listova ili radni list sadrži više informacija nego što može da stane u trenutnu veličinu prikaza Microsoft Office Excel Web Access. U tom slučaju možete lako da pomerite se na drugi radni list ili idite na drugi deo radnog lista.

Napomena: Alternativno, možete prikazati Excel Web Access u punu Veb stranice, pronađite tekst, broj i vrednosti datuma, ili otvorite radnu svesku u programu Microsoft Office Excel. Više informacija potražite u članku Pronalaženje ili Zamena teksta i brojeva na radnom listui Otvorite radne sveske ili snimka iz sistema Excel Services u programu Excel.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Idite na drugom radnom listu

Idite u radnom listu

Prelazak na drugi radni list

Napomena: Videćete samo kartica radnog lista ako autor radne sveske uneo ih vidljive kada radna sveska je sačuvana iz programa Excel i je ne postavite svojstvo Excel Web Access Imenovane stavke za prikaz . Više informacija potražite u članku Microsoft Office Excel 2007 pomoć i Prilagođena svojstva Web segmenta modula Excel Web Access.

  • Na dnu prikaza modula Excel Web Access, ispod zaglavlja redova, postupite na neki od sledećih načina:

    • Ako imate samo nekoliko radnih listova, izaberite karticu lista.

    • Ako imate velik broj radnih listova i ne vidite željeni radni list, pomerajte se kroz radni list pomoću susedne trake za pomeranje ili kliknite na jedno od susednih dugmadi za kretanje po karticama listova, a zatim izaberite karticu lista.

Vrh stranice

Kretanje unutar radnog lista

Ako postoji veliki broj redova i kolona, Excel Web Access prikazuje samo deo ovih redova i kolona na stranici sa pomeranjem. Podrazumevano 20 kolona i 75 redova se prikazuju na stranici sa pomeranjem. Međutim, autor radne sveske možete da promenite broj vidljivih redova i kolona za prikaz u programu Excel Web Access podešavanjem svojstva redova ili kolona . Više informacija potražite u članku Prilagođena svojstva Web segmenta modula Excel Web Access.

Napomena: Prva ćelija na vrhu inicijalnog prikaza zasniva se na lokaciji ćelije koja je bila izabrana kada je radna sveska sačuvana iz programa Excel.

Postupite na neki od sledećih načina:

  • Koristite trake za pomeranje ako radna sveska sadrži više ćelija izvan trenutnog prikaza.

  • Kliknite na dugmad sa strelicom Stranica ulevo, Stranica udesno, Ka vrhu stranice ili Ka dnu stranice da biste se pomerili na sledeće područje velikog radnog lista.

    Da biste prešli na stranicu sa određenim brojem redova ili kolona ili na stranicu prema prvom redu, poslednjem redu, krajnjoj levoj koloni ili krajnjoj desnoj koloni, kliknite na strelicu pored dugmeta stranice i onda izaberite dostupnu komandu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×