Kretanje kroz kalendar

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Promenite broj dana prikazuju

Prelazak na datum

Prelazak na sledeću ili prethodnu zakazanu obavezu

Menjanje broja prikazanih dana

Dugmad „Dan“, „Sedmica“ i „Mesec“ omogućavaju vam da odaberete broj prikazanih dana u kalendaru.

Dugmad za prikaz u fascikli „Kalendar“

Dan

Dnevni prikaz prikazuje jedan po jedan dan. Da biste prešli na sledeći ili prethodni dan, možete da koristite nazad i napred za navigaciju dugmad Slika dugmeta .

Sedmica

Sedmični prikaz sadrži tri opcije prikaza. Prikaz „Prikaži radne dane“ obuhvata dane koje ste izabrali u dijalogu Opcije kalendara. Ovaj prikaz je podrazumevano izabran. Da biste prilagodili dane koji su deo vaše radne sedmice, postupite na sledeći način:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  2. U odeljku Kalendar kliknite na dugme Opcije kalendara.

  3. U dijalogu Opcije kalendara, u odeljku Kalendar radne sedmice potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu pored dana koje želite da prikažete.

Slika opcija radne sedmice u kalendaru

Drugi sedmični prikaz obuhvata celu sedmicu. Možete da se prebacujete sa prilagođenog prikaza radne sedmice na prikaz cele sedmice, i obrnuto, tako što ćete izabrati odgovarajuću opciju pored dugmadi Dan, Sedmica i Mesec.

U trećem sedmičnom prikazu istovremeno može biti prikazano od 1 do 10 dana. Kliknite na koordinatnu mrežu kalendara, a zatim pritisnite kombinaciju tastera ALT+8 kako biste prikazali sedmicu od osam dana. Za prilagođeni sedmični prikaz u kome je prikazano od 1 do 10 dana, pritisnite taster ALT i bilo koji broj od 0 do 9.

Mesec

U mesečnom prikazu nalaze se tri opcije za određivanje količine detalja koje ćete prikazati u koordinatnoj mreži kalendara:

  • Nizak     Ako izaberete ovu opciju, u kalendaru će se prikazati samo događaji. Događaji su stavke koje su isplanirane tako da traju celog dana i nemaju određeni datum početka ili završetka.

  • Srednji     Ako izaberete ovu opciju, prikazaće se događaji i zakazane obaveze. Zakazane obaveze predstavljene su neprozirnom trakom u ćeliji kalendara koja je postavljena u skladu sa vremenom zakazane obaveze. Tanka horizontalna linija koja označava podne proteže se kroz sredinu svake ćelije

  • Visok     Ako izaberete ovu opciju, prikazaće se događaji i zakazane obaveze. Navedeni su vreme početka, tema i lokacija zakazane obaveze.

    Napomena : U zavisnosti od širine prozora zakazane obaveze, možda nećete videti sva tri tipa informacija u slučaju da ste izabrali opciju Visok.

Vrh stranice

Prelaženje na određeni datum

Navigator datuma vam omogućava da se premestite na novi datum tako što ćete kliknuti na neki od datuma u kalendaru.

Navigator datuma

Možete i da pritisnete kombinaciju tastera CTRL+G da biste otvorili dijalog Prelazak na drugi datum.

Dijalog „Prelazak na drugi datum“

Vrh stranice

Premeštanje na sledeću ili prethodnu zakazanu obavezu

Slika dugmeta Slika dugmeta Ako trenutni prikaz kalendara sadrži bez zakazane obaveze, dugmad za navigaciju zakazanu obavezu ili obe pojavljuju se na ivicama kalendara. Kada kliknete na bilo koje od ovih dugmadi, u prikazu kalendara promene na sledeću ili prethodnu zakazanu obavezu.

Napomena : Ukoliko se zakazane obaveze nalaze u trenutnom prikazu kalendara, dugmad za navigaciju kroz kalendar neće biti dostupna.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×