Kreiranje vremenske ose izvedene tabele za filtriranje datuma

Važno   Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Sada možete koristiti vremensku osu izvedene tabele umesto da se igrate filterima da biste prikazali datume. To je polje koje možete dodati izvedenoj tabeli koje vam omogućava da filtrirate po vremenu i zumirate željeni period. Izaberite stavke Analiziraj > Umetni vremensku osu da biste ga umetnuli.

Vremenska osa

Isto kao modul „Slicer“ koji kreirate za filtriranje podataka, vremensku osu možete jednom dodati i čuvati je sa izvedenom tabelom da biste brzo promenili period. Evo kako to da uradite:

  1. Kliknite bilo gde u izvedenoj tabeli da biste prikazali Alatke za izvedene tabele.

Alatke izvedene tabele

  1. Izaberite stavke Analiziranje > Umetni vremensku osu.

Opcija „Umetni vremensku osu“ na kartici „Analiza“

  1. U dijalogu Umetanje vremenskih osa potvrdite izbor u poljima za potvrdu željenih polja sa datumima i kliknite na dugme U redu.

Dijalog „Umetanje vremenskih osa“

Korišćenje vremenske ose za filtriranje po vremenskom periodu

Kada postavite vremensku osu, spremni ste da filtrirate po vremenskom periodu na jednom od četiri nivoa vremena (godine, kvartali, meseci ili dani).

  1. Kliknite na strelicu pored prikazanog nivoa vremena i izaberite onaj koji želite.

Strelica „Nivoi vremena“

  1. Prevucite traku za pomeranje vremenske ose na željeni period da biste ga analizirali.

Klizač vremenske ose

  1. U kontroli vremenskog intervala kliknite na pločicu „Period“ i prevucite da biste uključili dodatne pločice za izbor željenog opsega datuma. Koristite regulatore vremenskog intervala da biste prilagodili opseg datuma na obe strane.

Regulatori izbora vremenskog intervala

  1. Da biste obrisali vremensku osu, kliknite na dugme Obriši filter Dugme „Obriši filter“.

Savet    Ukoliko želite da kombinujete module „Slicer“ sa vremenskom osom da biste filtrirali polje sa istim datumom, to možete uraditi tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu Dopusti više filtera za svako polje u dijalogu Opcije izvedene tabele (Alatke za izvedene tabele > Analiziraj > Opcije > kartica Ukupne vrednosti i filteri).

Prilagođavanje vremenske ose

Kada vremenska linija pokrije podatke izvedene tabele, možete je premestiti na bolje mesto i promeniti joj veličinu. Takođe možete menjati stil vremenske ose, što može biti korisno ako imate više vremenskih osa.

  • Da biste premestili vremensku osu, jednostavno je prevucite na željeno mesto.

  • Da biste promenili veličinu vremenske ose, kliknite na nju i onda prevucite regulatore veličine do željene veličine.

  • Da biste promenili stil vremenske ose, kliknite na nju da biste prikazali Alatke za vremensku osu, a zatim odaberite željeni stil na kartici Opcije.

Stilovi vremenske ose na kartici „Opcije“ u alatkama za vremensku osu

Više informacija o izvedenim tabelama

Napomena   Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Primenjuje se na: Excel 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik