Kreiranje, uređivanje ili brisanje bezbednosne grupe u usluzi Office 365 centru administracije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Na stranici Office 365 grupe , možete da kreirate grupe korisničkih naloga koje možete da koristite da biste dodelili iste dozvole za u SharePoint Online i CRM Online. Na primer, administrator možete da kreirate bezbednosne grupe da biste odobrili pristup lokaciji SharePoint grupom ljudi. Samo globalni i administratori za upravljanje korisnika imate dozvole za kreiranje, uređivanje ili brisanje bezbednosne grupe; više informacija o uloge administratora, pogledajte članak Dodeljivanje administratorskih uloga.

Postoje i Exchange Online grupe koje možete koristiti za slanje e-pošte ili dodeljivanje dozvola grupi korisnika i SharePoint bezbednosne grupe koje korisnicima dodeljuju prava i pristup lokacijama i kolekcijama lokacija.

Važno :  Planirate da koristite poštanske sandučiće na veb lokaciji? Svi korisnici koji se dodaju na SharePoint lokaciju pomoću bezbednosne grupe, a ne individualno mogu koristiti samo poštansko sanduče na veb lokaciji sistema SharePoint. Ti korisnici neće moći da pristupe poštanskom sandučetu na veb lokaciji iz programa Outlook. Dodatne informacije potražite u članku Priprema za upotrebu poštanskih sandučića na veb lokaciji u usluzi Office 365.

Upravljanje bezbednosnim grupama u Office 365 administrativni centar

 1. Pomerite se do grupe > grupe.

  Savet : Možete da unesete tekst slično dodavanju bezbednosne grupe u polju Obavesti me šta želite da uradite... polje za pretragu i dijalog " Nova grupa " će se otvoriti ako odaberete Dodaj grupu sa liste zadataka.

  U pregledu centru administracije odaberite stavku grupe, a zatim grupe
 2. Na stranici grupe , odaberite stavku Dodaj u grupu.

 3. U tip padajućeg menija, odaberite stavku bezbednosne grupe

 4. Otkucajte ime i opis grupe, a zatim odaberite stavku Dodaj > Zatvori.

 5. Da biste dodali članove, izaberite grupu za bezbednost na stranici grupe i odaberite stavku Uredi članove u dijalogu masovno radnje za grupe izabrana .

  Otkucajte ime osobe koju želite da dodate u polje za pretragu , a zatim odaberite stavku Dodaj.

  Da biste uklonili članove odaberite Uklanjanje pored njegovog imena.

 1. Pomerite se do grupe > grupe.

  Savet : Možete da unesete tekst slično dodavanju bezbednosne grupe u polju Obavesti me šta želite da uradite... polje za pretragu i dijalog " Nova grupa " će se otvoriti ako odaberete Dodaj grupu sa liste zadataka.

  U pregledu centru administracije odaberite stavku grupe, a zatim grupe
 2. Na stranici grupe izaberite grupu ili izaberite više grupe tako što ćete izabrati u polju za potvrdu pored imena grupa.

 3. U dijalogu bezbednosne grupe da biste uredili članovi "ili" Detaljiodaberite stavku Uredi .

  Možete da uredite bezbednosne grupe ime i opis u odeljku Detalji.

 4. Nakon što ste izvršili promene na Detalji ili članovi stranica, odaberite stavku Sačuvaj i zatvori.

 1. Pomerite se do grupe > grupe.

  Savet : Možete da unesete tekst slično dodavanju bezbednosne grupe u polju za pretragu recite šta želite da uradite... i dijalog " Nova grupa " će se otvoriti ako odaberete Dodaj grupu sa liste zadataka.

  U pregledu centru administracije odaberite stavku grupe, a zatim grupe
 2. Na stranici grupe izaberite grupu tako što ćete kliknuti na njeno ime.

 3. U dijalogu bezbednosne grupe , kliknite na dugme Izbriši grupu > Izbriši.

  Odaberite stavku Zatvori kada se briše grupi.

Ako želite da kreirate grupe korisnika tako da možete da pošaljete e-poštu ih sve u isto vreme, to možete uraditi u Exchange centar administracije tako što ćete kliknuti na dugme administrator > Exchange > Primaoci > grupe. Zatim kliknite na dugme novo Dodavanje i izaberite željenu vrstu grupu koju želite da kreirate:

 • Grupe za distribuciju: koriste za distribuciju poruka u grupu korisnika. Takođe zove grupe za distribuciju poštanske, ili u Office 365, na listi distribucije. Više informacija potražite u članku Upravljanje grupama za distribuciju.

 • Bezbednosne grupe: može da se koristi za distribuciju poruka u grupu korisnika ili da dodelite dozvole za pristup resursima. Ova grupa se još naziva poštanske bezbednosne grupe. Više informacija potražite u članku Manage Mail-Enabled bezbednosne grupe.

 • Grupe za distribuciju dinamičke: tip grupe za distribuciju čiji liste primalaca se ponovo izračunava svaki put kada šaljete poruku na osnovu filtere i uslova koje ste definisali. Više informacija potražite u članku Upravljanje dinamičkim grupama za distribuciju.

Pošto napravite poštanske grupe za distribuciju i bezbednosne grupe u Exchange centru administracije, njihova imena i liste korisnika pojavljuju se na stranici Office 365 Bezbednosne grupe. Te grupe možete da izbrišete na obe lokacije, ali možete da ih uredite samo u Exchange centru administracije. Dinamičke grupe za distribuciju ne pojavljuju se na stranici Office 365 Bezbednosne grupe.

SharePoint grupe se automatski kreiraju kada napravite kolekciju lokacija. Podrazumevane grupe koriste podrazumevane nivoe dozvola u sistemu SharePoint – ponekad se zovu SharePoint uloge – za dodelu prava i pristupa korisnicima. Dodatne informacije potražite u članku Podrazumevane SharePoint grupe u usluzi SharePoint Online.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×