Kreiranje tabele u usluzi Excel Online prilikom korišćenja čitača ekrana

Kreiranje tabele u usluzi Excel Online prilikom korišćenja čitača ekrana

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristeći samo tastaturu i čitač ekrana kao što je Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, možete da kreirate tabelu u aplikaciji Excel Online. Tabele obezbeđuju jednostavno filtriranje, pored izračunatih kolona i redova sa zbirom, što pojednostavljuje izračunavanja. Možete brzo da umetnete tabelu sa podrazumevanim stilom tabele ili da oblikujete podatke kao tabelu sa stilom koji odaberete.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi Excel Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Excel Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Excel Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Excel Online.

Kreiranje tabele

 1. U aplikaciji Excel Online izaberite ćelije koje želite da uključite u tabelu.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+L da biste otvorili dijalog Kreiranje tabele.

 3. Da biste se premestili na polje za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja, u dijalogu Kreiranje tabele pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab. Pritisnite razmaknicu da biste potvrdili ili opozvali izbor u polju, u zavisnosti od toga da li želite da se gornji red koristi kao zaglavlje tabele.

  Važno : Zaglavlja tabela su potrebna da bi tabela bila pristupačna čitačima ekrana. Čitači ekrana koristite informacije iz zaglavlja da bi razumeli kako da pronađu ćelije u tabelama.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne dođete do dugmeta U redu, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Tasterske prečice u usluzi Excel Online

Obavljanje osnovnih zadataka u programu Excel Online pomoću čitača ekrana

Saznajte kako da se krećete u programu Excel pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×