Kreiranje tabele u programu Excel Online prilikom korišćenja čitača ekrana

Važno : Ovaj članak je mašinski prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Koristite samo na vašoj tastaturi i čitač ekrana, možete da kreirate tabelu u programu Excel Online. Tabele obezbeđuju jednostavno filtriranje, pored izračunatih kolona i ukupan broj redova koje pojednostavite izračunavanja. Brzo možete da umetnete tabelu u podrazumevani stil tabele ili oblikovali podatke u vidu tabele u stilu koji odaberete.

Evo kako to možete da uradite:

  1. U programu Excel Online, izaberite ćelije koje želite da uključite u tabelu.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + L da biste otvorili dijalog Kreiranje tabele .

  3. U dijalogu Kreiranje tabele tastera Shift + Tab da biste se premestili u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja . Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste potvrdite ili opozovite izbor u polju, u zavisnosti od toga da li gornji red će se koristiti kao zaglavlja tabele.

    Važno : Zaglavlja tabele su potrebni da bi tabele bile pristupačne za čitače ekrana. Čitači ekrana koristite informacije iz zaglavlja da biste razumeli kako da biste pronašli ćelije tabele.

  4. Pritisnite taster Tab dok ne primite na dugme u redu , a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×