Kreiranje stranica na SharePoint lokaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Microsoft SharePoint Designer 2010, možete brzo i lako Dodavanje stranica na SharePoint lokaciji i zatim prilagodite te stranice u pregledaču ili u programu SharePoint Designer. Kada kreirate novu stranicu, imate nekoliko mogućnosti i tip stranice možete da kreirate: stranice sa Web segmentima, na ASPX stranice ili HTML stranicu.

Napomena: Postoji drugi tip stranice koji se zove koji se često koristi na lokacijama za objavljivanje u Microsoft SharePoint Server 2010stranice za objavljivanje. Saznajte više o objavljivanju stranica u odeljku Takođe pogledajte .

Ovaj članak opisuje kako da kreirate stranice lokacije u SharePoint Designer 2010.

U ovom članku

Tipovi stranica koje dodajete na lokaciji

Kreiranje stranice sa Web segmentima

Kreiranje stranice iz master stranice

Kreiranje samostalnog ASPX ili HTML stranica

Sledeći koraci

Tipovi stranica koje dodajete na lokaciji

Dok radite na lokaciji u SharePoint Designer 2010, često ćete dodati stranice koje podržavaju dizajn ili funkcionalnost lokacije. U većini slučajeva, trebalo bi da dodate stranice za prilagođene prikaze i obrasce. Kao što su, kada kreirate novi prikaz ili obrasca na listu ili biblioteku na stranici rezime u SharePoint Designer 2010, nove stranice lokacije se automatski kreira (takođe naziva se lista prikaz stranice ili stranice obrasca lista). Saznajte više o prikazi liste i obrazaca liste u odeljku Takođe pogledajte .

Pored ove, možete da dodate stranice lokacije za druge svrhe, kao što su kreiranje prikaza i obrazaca za dodatne izvore podataka ili zauzima stranica gde korisnici lokacije možete da dodate ili prilagođene Veb segmente. U tom slučaju možete da kreirate nove stranice lokacije u SharePoint Designer 2010. Možete da kreirate tri vrste stranica, kao što je opisano ovde.

Tip stranice

Opis

Stranica sa Veb segmentima

Kreira u ASPX stranice sa Web segmentima koje možete da koristite da biste dodali Veb segmente ili omogućavaju korisnicima lokacije da dodate Veb segmente pomoću pregledača. Nova stranica ima isti izgled i doživljaj kao ostatak lokacije, uključujući i njegovih ivica i elementi navigacije stranice se automatski povezuju sa master stranicu lokacije. Kada kreirate nove stranice sa Web segmentima, možete da odaberete nekoliko sa Web segmentima predložaka svaki sa drugačiji raspored od zone Veb segmenata.

ASPX stranica

Kreira praznu ASPX ili ASP.NET Veb stranica. Ako kreirate u ASPX stranicu, morate da dodate neophodne zone Veb segmenata i elemenata stranice tako da stranice funkcioniše na očekivani. Ako kreirate ASPX stranice sa lokacije stranica u programu SharePoint Designer, to je priložena master stranice i samim tim neće prikazati izgled i doživljaj, ivice i navigacija od ostatka lokacije.

HTML stranica

Kreira praznu HTML stranicu na lokaciji. Nije moguće prikazati HTML stranicu koju kreirate direktno na lokaciji zato što ona nema neophodne ASP kôda potrebnog pomoću SharePoint lokacija. Na stranici, međutim, može koristiti za skladištenje HTML dokumenata na lokaciji.

Napomena: Microsoft SharePoint Server 2010 i SharePoint Foundation 2010 koriste Microsoft ASP.NET tehnologije radi obezbeđivanja interaktivne i saradnju sadržaja na načine koji lokacijama statična HTML, na primer, nije moguće. Kada dodate na stranicu na SharePoint lokaciji, skoro uvek želite da dodate na stranicu sa Web segmentima ili ASPX stranice zato što su obe ASP.NET stranice koje podržava funkcionalnost pun opseg SharePoint.

Vrh stranice

Kreiranje stranice sa Web segmentima

Stranice sa Web segmentima je ASPX stranice koja sadrži jednu ili više zone Veb segmenata. Svaki zonu Veb segmenta služi kao kontejner za Veb segment. Zonu Veb segmenta može da bude konfigurisan tako da kontrola organizaciji i oblikovanje Veb segmenta. Kada kreirate stranice sa Web segmentima u SharePoint Designer 2010, možete da odaberete neku od nekoliko mogućih rasporeda. Nakon što kreirate stranice sa Web segmentima, možete da prerasporedite zone Veb segmenata, dodavanje prikaza podataka, obrazaca i drugim Veb segmentima i tako dalje. Posetioci lokacije možete da dodate ili uklonite Veb segmenti kao i ako imaju dozvole za uređivanje na lokaciji.

Stranica sa Web segmentima takođe je povezan sa master stranicu lokacije i kao takve uključivaće lokacija ivice, navigacija i drugih elemenata deljene tako da izgleda kao svaki drugi stranice na lokaciji.

Napomena: Da biste dodali stranicu na SharePoint lokaciji, morate biti član grupe na lokaciji koja ima dozvolu za dodavanje i Prilagođavanje stranica. Ova dozvola podrazumevano je uključen, u okviru puna kontrola i nivoe dozvole dizajnera.

Da biste kreirali stranice sa Web segmentima, otvorite lokaciju u SharePoint Designer 2010 i izvršite sledeće korake:

 1. U oknu za navigaciju kliknite na Stranicama lokacije.

 2. Na kartici " stranica ", u grupi novo kliknite na dugme Sa Web segmentima.

 3. Odaberite raspored na stranicu sa Web segmentima na osnovu preglede obezbeđene.
  Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010

 4. U galeriji stranice lokacije se kreira nova stranica sa Web segmentima.
  Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010

 5. Kliknite na dugme u polju Ime stranice (podrazumevana vrednost je Untitled_1.aspx) da biste je preimenovali, ako je potrebno.

 6. Da biste uredili stranicu, kliknite na stranicu ponovo da biste otvorili stranicu rezime i zatim kliknite na dugme Uredi datoteku.

 7. Otvoriće se stranica u uređivaču stranica od SharePoint Designer 2010, gde možete dodati prikaza, obrazaca i druge Veb segmente na stranicu.
  Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010

Vrh stranice

Kreiranje stranice iz master stranice

U SharePoint Designer 2010, možete da kreirate nove ASPX stranice na osnovu postojeće master stranice. Ako odaberete ovaj metod da biste kreirali novu stranicu lokacije, morate da izvršite neke dodatne korake za dodavanje sadržaja stranice. Na primer, morate da biste pronašli glavnog čuvara mesta na stranici gde možete da dodate sadržaj. Zatim, morate da dodate i da prilagodite raspored zone Veb segmenata u skladu sa potrebama.

Napomena: Da biste izvršili ove korake, možda ćete morati da se obratite administratoru lokacije da biste omogućili master stranice Uređivanje na lokaciji. Pored toga, kreiranje nove stranice lokacije ovaj način rezultate u neduplirane stranice na lokaciji, koje možda ne želite da za probleme sa performansama.

Da biste kreirali stranice lokacije iz master stranice, otvorite lokaciju u SharePoint Designer 2010 i izvršite sledeće korake:

 1. U oknu za navigaciju izaberite stavku Master stranice.

 2. Istaknite master stranicu koju želite da koristite za novu stranicu sa lokacije.

 3. Na kartici Master stranice , u grupi novo izaberite stavku iz Master stranice.
  Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010

  Napomena: Možete kliknite desnim tasterom miša na master stranicu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku novo na osnovu Master stranice ili kreiranje nove stranice iz master stranice na kartici datoteka .

 4. U dijalogu Izaberite Master stranicu Odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Izaberite Podrazumevanu Master stranicu da biste koristili master stranicu koja je podešena kao lokacije podrazumevanu master stranicu.

  • Kliknite na Prilagođenu Master stranicu da biste koristili master stranicu koja je podešena kao prilagođenu master stranicu na lokaciji.

  • Kliknite na dugme određenu Master stranicu da biste koristili master stranice sami odaberete koji je trenutno podešen kao ili na lokaciju podrazumevane master ili prilagođene master. Kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli i izabrali master stranicu koju želite. (Master stranicu moraju da se nalaze u istoj kolekciji lokacija kao i Trenutna lokacija.)

 5. Kad završite, kliknite na dugme U redu.

 6. U dijalogu Nova stranica sa Web segmentima unesite ime za stranicu "lokacije" i odaberite lokaciju za njega.

 7. Kliknite na dugme da da biste otvorili stranicu u naprednom režimu.

 8. Otvoriće se stranica u uređivaču stranica od SharePoint Designer 2010, gde možete dodati prikaza, obrazaca i druge Veb segmente na stranicu.

 9. Pronađite sadržaja čuvara mesta gde želite da dodate prilagođeni sadržaj.

Napomena: Da biste dodali Veb segmente glavna dela stranice, verovatno ćete koristiti PlaceHolderMain čuvarem mesta za sadržaj. Da biste dodali ovaj čuvar mesta za sadržaj, kliknite na strelicu sa desne strane PlaceHolderMain (Master), a zatim kliknite na dugme Kreiraj prilagođeni sadržaj.

Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010
sadržaja region postane koji se može uređivati, kao tekst (Prilagođeno) pored čuvarem mesta za sadržaj mogu da vide.

 1. Sada možete da dodate prilagođeni sadržaj na stranicu. Na primer, možete da dodate prilagođene prikaze, obrazaca, Veb segmentima i zonama Veb segmenata.

Vrh stranice

Kreiranje samostalnog ASPX ili HTML stranica

Postoje slučajevi kada možda ćete želeti da kreirate samostalne ASPX ili HTML stranice umesto stranice sa Web segmentima ili stranice povezane sa master stranicu. Možete, na primer, poželeti ASPX stranice koje služi kao iskačući prozor ili onaj koji podržava druge stranice na lokaciji. Možda ćete želeti da kreirate HTML stranica koje možete da preuzmete sa lokacije.

Da biste kreirali samostalne ASPX ili HTML stranice, otvorite lokaciju u SharePoint Designer 2010 i izvršite sledeće korake:

 1. U oknu za navigaciju kliknite na Stranicama lokacije.

 2. Na kartici " stranica ", u grupi novo izaberite stavku stranica , a zatim odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Kliknite na dugme ASPX za kreiranje samostalnog ASPX stranice na lokaciji.

  • Izaberite stavku HTML za kreiranje samostalnog HTML stranice na lokaciji.

Napomena: Pošto HTML stranica ne sadrže neophodne ASP.NET tehnologije zahteva SharePoint, stranice možda ne prikazuje ispravno na lokaciji.

 1. Nova stranica se kreira u galeriji na stranicama lokacije.
  Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010

 2. Kliknite na dugme u polju Ime stranice da biste je preimenovali, ako je potrebno.

 3. Da biste uredili stranicu, kliknite na stranicu ponovo da biste otvorili stranicu rezime i zatim kliknite na dugme Uredi datoteku.

 4. Kliknite na dugme da da biste otvorili stranicu u naprednom režimu.

  Napomena: Napredni režim je državu u SharePoint Designer 2010 koja omogućava da uređujete celokupan sadržaj stranice lokacije koji je samim tim, prilagođava (takođe na koju se upućuje kao unghosts) za uređivanje stranice na stranicu iz kolekcije lokacija.

 5. Otvori stranica u uređivaču stranica SharePoint Designer 2010, gde možete da dodate tekst, slike, veze, a zatim u slučaju ASPX stranice, dodajte prikaza, obrazaca i drugim Veb segmentima.
  Dodavanje stranica programu SharePoint Designer 2010

 6. Možete da koristite ove stranice standalone dok je ili u slučaju ASPX stranica možete da priložite ga master stranicu lokacije. Saznajte više o povezivanjem stranice lokacije sa master stranica u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Sledeći koraci

Možete da dodate onoliko stranica lokacije na SharePoint lokaciju po želji. Možete da kreirate stranice za hostovanje vaše prilagođene prikaze, obrasce i druge Veb segmente koristi posetioci lokacije. Kada zasnivate stranice lokacije na master stranici, možete da odaberete broj master stranica. Saznajte više o master stranicama u odeljku Takođe pogledajte .

Pored stranice lokacije, možete podesiti čije je objavljivanje omogućeno lokaciju gde korisnici lokacije možete da kreirate stranica za objavljivanje na osnovu rasporeda na stranici i master stranice možete da kreirate na lokaciji. Objavljivanje je funkcija Microsoft SharePoint Server 2010. Saznajte više u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×