Kreiranje smernica za upravljanje informacijama za kolekciju lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Smernice za upravljanje informacijama omogućavaju da kontrolišete ko može da pristupi organizacionim informacijama, šta može da se uradi sa njima i koliko dugo mogu da se zadrže. Smernice mogu da pomognu u primeni usaglašenosti sa pravnim i vladinim uredbama ili unutrašnjim procesima poslovanja. Kao administrator, možete da podesite smernice da kontrolišu kako se prate dokumenti, ko ima pristup njima i koliko dugo mogu da se zadrže.

Svaka smernica uspostavlja skup pravila za tip sadržaja. Svako pravilo u smernicama je funkcija smernica. Na primer, funkcija smernica za upravljanje informacijama može da navede koliko dugo bi trebalo zadržati tip sadržaja. Smernice mogu da budu primenjene na nekoliko načina:

  • Kreiranjem predloška smernica i povezivanjem predloška sa kolekcijom lokacija, tipom sadržaja, bibliotekom dokumenata ili listom

  • Povezivanjem funkcija pojedinačnih smernica sa tipom sadržaja, bibliotekom ili listom

Kreiranje smernica za upravljanje informacijama za kolekciju lokacija

  1. Na matičnoj stranici kolekcije lokacija, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

  2. Na stranici "Postavke lokacije", na listi Administracija kolekcije lokacija , kliknite na dugme Smernice za kolekciju lokacija.

  3. Na stranici „Smernice za kolekciju lokacija“ kliknite na dugme Kreiraj.

  4. Upišite ime i opis za smernice, a zatim napišite kratku izjavu o smernicama koja objašnjava korisnicima čemu služe smernice. Dužina izjave o smernicama može da bude najviše 512 znakova.

  5. Koristite informacije u temi Konfigurisanje funkcija smernica za upravljanje informacijama da biste podesili funkcije koje želite da povežete sa smernicama.

  6. Kliknite na dugme U redu da biste se vratili na stranicu „Smernice za kolekciju lokacija“.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×